אילון מאסק מוכן לשים 43 מיליארד דולר על טוויטר, כך עולה ממכתב שמייסד טסלה שלח ליו"ר הרשת החברתית, ברט טיילור. "זוהי הצעתי הטובה ביותר והאחרונה" כתב מאסק במכתב, "אם לא תתקבל, אאלץ לשקול מחדש את עמדתי כבעל מניות בחברה".
מאסק הוא בעל המניות הגדול ביותר של טוויטר לאחר שהשלים רכש 9.2% מהמניות שלה החודש. העסקה שהוא מציע משקפת מחיר של 54.2 דולר למניה - בעוד שבסיום המסחר ביום רביעי טוויטר נסחרה לפי 45.8 דולר למניה (ועלתה מאז במסחר המוקדם ב-12%).
"השקעתי בטוויטר משום שאני מאמין בפוטנציאל שלה להיות פלטפורמה לחופש הדיבור מסביב לעולם, ואני מאמין שחופש הדיבור הינו הכרחי למען דמוקרטיה מתפקדת. אולם מאז שביצעתי את ההשקעה הגעתי למסקנה שהחברה לא תשגשג ולא תמלא את הציווי החברתי שלה במצבה הנוכחי. טוויטר צריכה לעבור שינוי לחברה פרטית".
תמלול השיחה בין אילון מאסק ליו"ר הבורד של טוויטר כפי שמופיע במסמך הרשמי שהגיש מאסק ל SEC$TWTR pic.twitter.com/RCkXCuKgzY
— Shahar Cohen (Lucid Capital) (@LucidCap) April 14, 2022
לאילון מאסק היסטוריה מורכבת של ציוצים שסבכו אותו עם רשות ני"ע האמריקאית. למעשה, ה-SEC אפילו הטיל עליו מגבלות שכללו דרישה לאישור מוקדם של ציוצים שלו. הסיטואציה הזו מרתיחה את היזם והאיש העשיר בעולם והיא כנראה המניע העיקרי שלו לעניין שהוא מגלה בטוויטר ולרעיון החדש שלו - להפוך אותה שוב לחברה פרטית ולעשות בה כשלו.
אבל הרעיון הזה מפחיד לא מעט אנשים, בין אם הם משתמשים מהשורה ובין אם הם עובדי טוויטר עצמה. הרשת החברתית, צריך להזכיר, הייתה הראשונה להדיר משורותיה את הנשיא לשעבר דונלד טראמפ אבל שנתיים אחרי הצעד המתוקשר הזה היא קיבלה מצייץ פופולרי אחר ואולי בעייתי לא פחות בדמות מאסק, שלו כ-81 מיליון עוקבים.
להבדיל ממשקיעים אקטיבים אחרים, מאסק בוחר לאוורר את הבעיות שלו מול טוויטר בציוצים ובסקרים שהוא מעלה. רובם ככולם נוגעים לנושא חופש הביטוי ושלא במקרה מקבילים או מקדמים את הסכסוך המתוקשר של היזם עם רשות ני"ע.
בכתבה שפורסמה מוקדם יותר השבוע ב"ניו יורק טיימס" הביעו עובדים בטוויטר חשש מהמעורבות ההולכת וגדלה של מאסק בחברה. הם אמרו שהוא אינו מכיר את ההתנהלות,העבודה והמוצר. אנליסטים שמכירים את החברה והתראיינו לאותה כתבה ציינו שמאסק "משתמש בפלטפורמה של טוויטר נגד עצמה" והסבירו שהחברה פגיעה היום במיוחד למשקיע מסוגו.