האיחוד האירופי פנה לממשלות ספרד, הונגריה ופולין בדרישה לקבל פרטים על השימוש שהן עושות בתוכנת הריגול פגסוס של חברת NSO הישראלית. לפי רויטרס, הפנייה מגיעה בהמשך לחקירה של פריצה לטלפונים של פקידים בכירים באיחוד האירופי. לטענת גורמי החקירה, הפריצה בוצעה בוודאות גבוהה בתוכנת פגסוס של חברת NSO הישראלית.

הגילוי החדש נחשף במכתב ששיגר נציב המשפטים של האיחוד האירופי דידייה ריינדרס לוועדה של הפרלמנט האירופי שחוקרת את השימוש בתוכנות ריגול באירופה. בשבוע שעבר חשפה הוועדה כי 14 מדינות חברות באיחוד האירופי נמנות עם לקוחות חברת NSO. בתעשיית הסייבר ההתקפי הישראלית מעריכים כי מספר הלקוחות האירופאים גדול אף יותר. ועדת הפרלמנט האירופי קמה בעקבות חשיפות קודמות על שימוש בתוכנות ריגול כנגד חברי פרלמנט בספרד, וטענות נוספות על חדירה לטלפון של נשיא צרפת עמנואל מקרון.

המכתב של ריינדרס נשלח לחברת הוועדה, חברת הפרלמנט האירופי סופי אינטוולד, בתשובה לבקשתה לקבלת מידע על החקירה שמנהל משרדו. ריינדרס כתב כי אפל עדכנה אותו ב-2021 שייתכן ומכשיר האייפון שלו נפרץ באמצעות פגסוס, והמידע הוביל לבדיקה של כל המכשירים האישיים והמשרדיים של ריינדרס ושל עובדים נוספים באיחוד האירופי. לדבריו החקירה לא מצאה הוכחה מובהקת שהטלפונים נפרצו, אולם החוקרים מצאו "אינדיקטורים לפריצה". ריינדרס הוסיף כי "ניתן לייחס את האינדיקציות האלה לתוקף מסויים בוודאות מלאה". לדבריו החקירה נמשכת.

ועדת הפרלמנט האירופי פנתה גם לרשויות בישראל בדרישה שיינקטו צעדים שימנעו שימוש לא ראוי במוצרים ישראלים בתחומי האיחוד האירופי

אינטוולד אמרה כי יש צורך חיוני לגלות מי חדר לטלפונים של פקידי האיחוד האירופי ורמזה כי אם יתברר שמדובר בפעילות של מדינות החברות באיחוד האירופי, "הדבר יהיה שערוריה". ועדת הפרלמנט האירופי פנתה גם לרשויות בישראל בדרישה שיינקטו צעדים שימנעו שימוש לא ראוי במוצרים ישראלים בתחומי האיחוד האירופי.

בחודש נובמבר האחרון הודיע הממשל האמריקאי כי החברות הישראלית NSO וקנדירו נכנסות לרשימה השחורה שמונעת מחברות אמריקאיות לעבוד איתן. בהמשך לחץ הממשל האמריקאי על ישראל לשנות את הנחיות הייצוא הבטחוני, וכתוצאה מכך הוגבלה מאוד פעילותן של חברות בתחום הסייבר ההתקפי ורבות מהן נמצאות על סף פירוק.

גורם ב-NSO תוקף את ארגון סיטיזן לאב שאחראי למרבית החשיפות כנגד חברת NSO והאשים כי גם במקרה זה הוא עומד מאחורי החשיפה. "מדובר בעוד טענה המבוססת על שקרי ארגון סיטיזן לאב, שמעולם לא הצליחו להביא בדל של ראייה לטענות שלהם", אמר הגורם ל-tech12. "לכן אי אפשר להסתמך על הטענות הלא מבוססות האלה בשום בדיקה. כמובן שאם גוף כמו האיחוד האירופאי יפנה ל-NSO, החברה תעשה חקירה ותפעל כפי שעשתה גם בעבר".