טקס פרסי הגיימינג The Game Awards הוא יציר כלאיים משונה למדי. מדובר באירוע שמשך גם ב-2020 וגם ב-2021 (נתוני הצפייה של הטקס הנוכחי טרם פורסמו) למעלה מ-80 מיליון צופים, מה שהופך אותו, לפחות מבחינת רייטינג, לגדול בהרבה מטקס האוסקר בשנים המקבילות. אבל יש לו עוד לא מעט עבודה לעשות עד שיוכל לגרד את רמות היוקרה של טקסי הפרסים אליהם הוא לוטש עיניים.
לא עומדת מאחוריו אקדמיה יוקרתית כמו באפט"א, האקדמיה הבריטית לקולנוע וטלוויזיה, שמעניקה בשנים האחרונות פרסים גם למשחקי מחשב תוך כדי שהם גם שולחים את הנציג הבריטי לאוסקר. הוא גם לא יכול להתהדר בוותק של פרסי Golden Joystick, שיחגגו 40 בשנה הבאה. למעשה, כל פרסי The Game Awards הם למעשה פרויקט חייו של איש אחד, אהוד ומושמץ במידה כמעט שווה, עיתונאי הגיימינג הקנדי ג'ף קילי, שלא רק מפיק את הטקס אלא גם מנחה אותו.
תהליך הבחירה וההצבעה מזכיר את אלו של "האחים הגדולים" - הצבעה חשאית של נציגי גופים עיתונאיים שנבחרים בקפידה על ידי ועדה - אבל ב-The Game Awards כמעט ואין הפתעות. הזוכים הגדולים של השנים האחרונות היו כותרי ענק כמו Legend of Zelda: Breath of the Wild, God of War, The Last of Us Part II והשנה, הזוכה הוודאי היה Elden Ring - באמת זכיה מוצדקת, באמת הישג מונומנטלי בענף, וגם המועמד המוביל לאורך כמעט השנה כולה. והנה הבדל מהותי אחד בין הטקס הזה לבין האוסקר: בהוליווד כבר יודעים שאם חברת הפקה בונה על סרט שיתמודד באופן רציני במירוץ לאוסקר, היא תוציא אותו ב"עונת האוסקר" - אחרי שוברי הקופות הגדולים של הקיץ, מתישהו באמצע הסתיו, מה שיתן לכולם מספיק זמן לראות אותו ולהתלהב ממנו אבל גם לא מספיק זמן בשביל לשכוח אותו לטובת כותרים גדולים יותר.
טקסי פרסים הם בסך הכל, צריך לציין, אירוע משעמם למדי. וכאן נבדלים The Game Awards מכל טקס פרסים אחר המוכר לאדם - הם אירוע מסחרי לא פחות, ובעצם אפילו יותר, משהם אירוע פנים-תעשייתי. בין הקראות נרגשות של מועמדים לנאומי זכיה, הסיבה האמיתית ש-80 ומשהו מיליון צופים מתחברים לשידור הזה הוא לא רק בגלל הגודל והעניין של תעשיית הגיימינג אלא בגלל החשיפות, ההכרזות והטריילרים שמשודרים במהלכו. בקיצור, זה טקס שאמנם מסכם את 2022 אבל פניו האמיתיות פונות ל-2023 ומעבר לה.
הידאו קוג'ימה הודיע על Death Stranding 2, המשך למשחק הניסיוני והביזארי שלו על שירות שליחויות בעולם פוסט-אפוקליפטי, להיט האינדי הגדול ביותר של השנים האחרונות, Hades, מקבל גם הוא משחק המשך בלתי נמנע; וקן לוין, היוצר של סדרת "ביושוק" המופלאה, חוזר לאחר דממה של כמה שנים עם משחק חדש בשם Judas
בתקופה בה דווקא חברות (כמו סוני, למשל) מתחילות להעדיף לקיים אירועים משל עצמן על מנת להודיע על משחקים גדולים - למה לחזק אירוע של מישהו אחר עם הטריילר המדובר שלך אם אפשר לחזק את עצמך? - The Game Awards עדיין מצליחים להביא כמה מהטריילרים וההכרזות הכי חזקים ומעניינים של השנה. זה לא שהסאבטקסט הוא בהכרח "השנה זה אולי Elden Ring, אבל בשנה הבאה, מי יודע? אולי אנחנו", אבל זה ללא ספק אחד מהסאבטקסטים האפשריים.
כך למשל, האוטר הנצחי של הגיימינג, הידאו קוג'ימה (סדרת "מטאל גיר סוליד") הודיע על Death Stranding 2, המשך למשחק הניסיוני והביזארי שלו על שירות שליחויות בעולם פוסט-אפוקליפטי שיצא זמן קצר מדי לפני ימי הקורונה והוולט בשביל להרגיש לא נבואי; להיט האינדי הגדול ביותר של השנים האחרונות, Hades, מקבל גם הוא משחק המשך בלתי נמנע; וקן לוין, היוצר של סדרת "ביושוק" המופלאה חוזר לאחר דממה של כמה שנים עם משחק חדש שנראה כמו סוג של יורש תמאטי לטרילוגיה בשם Judas.
ההשקות, הטריילרים והפאנץ' האנטישמי
גם כמה משחקים שכבר ידענו שנמצאים בדרך קיבלו סוף סוף תאריכי השקה רשמיים. Baldur's Gate 3 יגיע אלינו בקיץ 2023; הוא יתחרה על תשומת הלב והזמן שלנו עם Diablo 4, שיצא ביוני הקרוב; ו-Star Wars Jedi: Survivor, משחק ההמשך ל-Fallen Order המצוין, יגיע כבר במרץ.
ולפעמים גם פרטים קטנים יותר אבל מסקרנים לא פחות מצדיקים טריילר: Phantom Liberty, ההרחבה המדוברת ל"סייברפאנק 2077", הציגו טריילר חדש בעיקר בשביל להשוויץ בליהוק של אידריס אלבה; ול-Among Us יש מצב משחק חדש (מחבואים) וגם מצב המאפשר לשחק בתור הבלש בנואה בלאנק (דניאל קרייג) מצמד סרטי "רצח כתוב היטב". לא פחות.
אבל משחק ההמשך הבאמת מפתיע ומרגש הוא הפרויקט הבא מבית אנשי FromSoftware, של הזוכה הגדולה של השנה Elden Ring - משחק המשך ראשון מזה עשור לסדרה שביססה את החברה, Armored Core 6, משחק אקשן בכיכובם של רובוטים ענקיים בעתיד הרחוק מאוד - להיט גדול מאוד בזמנו, שלא נראה מאז ימי הפלייסטיישן 3.
אבל כמובן שהאירוע הזה לא היה שלם בלי קצת אנרכיה, ודווקא ברגע הגדול של Elden Ring. לאחר שיוצר המשחק, הידטקה מיאזאקי, סיים לנאום וירד מהבמה, ילד בן 15 עם תסרוקת שיכולה להיות רק לילד בן 15, שלא ברור בדיוק איך צץ על הבמה ומאיפה הגיע, סיים למחוא כפיים בנימוס, ניגש למיקרופון ואמר במבטא מזויף משונה "אני חושב שאני רוצה להקדיש את הפרס הזה לרב האורתודוקסי הרפורמי שלי, ביל קלינטון".
טוויטר מיד התפוצץ בשלל ניתוחים מוגזמים - האיזכור לקלינטון, כוכב שלל תיאוריות קונספירציה, לרבנות ואפילו נעלי הייזי (המותג של קניה ווסט) על הרגליים של הילד גרמו לרבים לחשוד שמדובר באיזשהו מסר אנטישמי ו/או אלט-רייטי, במיוחד כאשר גולשים זיהו את הילד מהופעת עבר באחת מהתוכניות באתר InfoWars של הארכי-קונספירטור אלכס ג'ונס.
Honestly fitting that an awards show about video games ended with an antisemitic teenage dork ruining the experience for everyone else
— Mike Drucker (@MikeDrucker) December 9, 2022
אבל כאן לגולשים הישראלים (או היהודים) היה, לשם שינוי, יתרון בקריאת המציאות: ברגע שפורסם כי לילד קוראים מתן אבן, היה ברור שאין פה איזו קונספירציה אנטישמית אפלה או מסר עמוק. סתם ילד עם הרבה זמן פנוי שיודע, איכשהו, להשתחל לאירועים של מבוגרים ולנסות לפזר בהם קצת כאוס. אולי בפעם הבאה שהוא יעשה משהו כזה הוא אפילו יגיע עם פאנץ' יותר חזק.