אפל הודיעה לחלק מהספקים שלה שהיא רוצה לצמצם את הייצור בסין ולהגביר את ייצור מוצריה מחוץ למדינה, כך מדווח הוול סטריט ג'ורנל על בסיס גורמים המעורבים בשיחות. להערכת אנליסטים, יותר מ-90% ממוצרי אפל, בהם אייפונים, אייפדים ומקבוקים, מיוצרים כיום בידי ספקים בסין.
חלק קטן ממגוון המוצרים מיוצר בהודו ובוייטנאם, שהן בין המדינות המרכזיות שאפל בוחנת כאתרים לגיוון שרשרת הייצור שלה. פעילות הייצור של אפל בהודו מיועדת כיום בעיקר לשוק המקומי ומופעלת בידי חברות כפוקסקון וויטסרון הטאיוואניות. לפי הג'ורנל, אפל בוחנת כעת את האפשרות להרחיב את הייצור בהודו, תוך אפשרות לייצור למטרות יצוא.
אפל לא הגיבה רשמית על רצונה להגביר את הייצור של מוצריה מחוץ לסין. באפריל האחרון נשאל מנכ"ל החברה טים קוק על שרשרת האספקה של החברה והשיב כי "שרשרת האספקה שלנו היא באמת גלובלית", וציין כי "אנחנו ממשיכים לבחון אופטימיזציה".
בשנתיים האחרונות הייצור בסין הושפע מסגרים, בעיות בשרשרת האספקה, מגבלות תנועה בקורונה שהקשו על היכולת לפקח על הפעילות בסין וכן מהתערערות היחסים בין ארה"ב לסין
אפל בחנה את גיוון הייצור של מוצריה אל מחוץ לגבולות סין עוד לפני התפרצות הקורונה, אך המגיפה פגעה ביכולת לממש את התוכניות. כעת החברה שבה לעסוק בנושא, בין היתר על רקע חידוש הסגרים במדינה, ודוחפת את ספקיה לבסס כושר ייצור במיקומים נוספים. בשנתיים האחרונות הייצור בסין הושפע מסגרים, בעיות בשרשרת האספקה, מגבלות תנועה בקורונה שהקשו על היכולת לפקח על הפעילות בסין וכן מהתערערות היחסים בין ארה"ב לסין.
לפי הג'ורנל, הודו נתפסת כחלופה אטרקטיבית על רקע העלויות הנמוכות ואוכלוסייתה הגדולה. עם זאת, היחסים המתערערים בין הודו לסין מקשים על חברות סיניות כשיאומי לפעול בתת היבשת. לפי הג'ורנל, סיבה זו דוחפת ספקי ייצור סיניים של אפל לפנות דווקא לייצור בוייטנאם ובמדינות אחרות בדרום מזרח אסיה.
לייצור בסין יש עדיין יתרונות רבים עבור אפל, ובהם עלויות ייצור נמוכות, רשת ספקים מתפקדת וכוח עבודה מיומן שייקח שנים להכשיר לו חלופות במיקומים חדשים. נקודת זכות נוספת להמשך הייצור בסין הוא היותה שוק היעד לכ-20% ממכירותיה הגלובליות של החברה. ועדיין, כחברת הטכנולוגיה הנסחרת בעלת השווי הגדול בעולם, אפל אוחזת בכוח מיקוח רב מול ספקי הייצור שלה שמאפשר לה לדרוש מהם שינויים, כולל בחינת אתרי ייצור חדשים מחוץ לגבולות סין.