העתיד של טוויטר נראה היום עגום במיוחד. ההדלפה של פיטר זטקו, לשעבר ראש מערך האבטחה בחברה, משחקת לידיו של אילון מאסק בתביעה שהחברה הגישה נגדו, וזטקו כבר זומן כעד מטעמו למשפט שיתחיל באוקטובר. אבל לא רק מאסק מאיים על עתיד הרשת החברתית - ההדלפה עמוסה לעייפה בטענות, שאם יתבררו כנכונות יסבכו את טוויטר עם הרשויות בארה"ב.

"במשך שנים ובהצהרות ציבוריות ודיווחים רבים ל-SEC (רשות ני"ע האמריקאית - ה"ר), טוויטר ביצעה סילופי עובדות והשמטות לגבי נושאי אבטחה, פרטיות והגינות. לסילופים של טוויטר יש אימפקט משמעותי במיוחד בהתחשב בכך שהם קשורים להתלבטות של מאסק אם להשתלט על החברה", טוען זטקו.

ה-SEC היא אחד הגופים האיטיים במערכת הפיננסית וחקירות שלה עשויות להימשך גם שנים, ועדיין אם בסופן ימצא שטוויטר הסתירה מידע שפגע במשקיעים היא עלולה לספוג קנס. החוק האמריקאי אגב מזכה מדליפי Whistleblowers בתשלום של 10%-30% מהקנסות שנובעים מההדלפות שלהם.

אך עוד הרבה לפני שהגלגלים האיטיים של ה-SEC יתחילו לנוע, טוויטר תצטרך להתמודד עם הקונגרס והסנאט. ועדת המודיעין של הסנאט כבר הודיעה שהיא מתכוונת לקיים דיון בנושא וכמה חברי קונגרס עובדים על תגובה משלהם. במובן הזה טוויטר היא קורבן נוח.

ניסיונות המחוקקים האמריקאים לרסן את ענקיות הטק נמשכים כבר מספר שנים, במקביל לתפנית בדעת הקהל לגבי החברות האלה. אולם עד כה התוצאות המעשיות מועטות אם בכלל. בעוד שבאיחוד האירופי מנסים ומצליחים מדי פעם להוציא מתחת ידם איומי קנסות רציניים, האמריקאים עדיין תקועים בסבך ביורוקרטי.

מינויה של לינה קאהן ליו"ר ה-FTC לפני כשנתיים היה אמור לשדר ולחולל מהפכה בגישה של הממשל לחברות הטק, אבל נראה שגם רשות הסחק הפדרלית תקועה עדיין בשלב האקספוזיציה. ההישגים של קאהן (ויש כמה כאלה) מינוריים ומעט אפורים, ממש לא המהפכה שחשבו שהיא תוביל כשמונתה. אבל טוויטר היא לא אמזון או מטא.

להצלחה רגולטורית מול טוויטר יהיה אפקט עצום ולא דווקא חיובי. עם כל הכבוד לכשלים שנחשפו כאן, בעולם הסושיאל יש בעיות גדולות יותר. הפוליטיקאים יתקשו לוותר על קרב שהם יכולים לנצח בו, ונותר רק לקוות שהצלחה כאן תעניק להם מוטיבציה להמשיך במלחמה

אין ספק שהרשת החברתית הקטנה נמצאת היום במצב שברירי ביותר. פרישתו מכס המנכ"ל של המייסד ג'ק דורסי, שנחשב לדמות מובילה ומעוררת כבוד בתעשייה, פרשת מאסק הבלתי נגמרת, הקשיים הכלכליים ולכל אלו מצטרפת כעת ההדלפה. הכל מסמן שמדובר בטרף קל, הזדמנות חד פעמית עבור שלל רשויות ומחוקקים לרשום סוף-סוף הצלחה במאבק מול הטכנולוגיה המרושעת.

טוויטר היא מקרה מעניין של רשת חברתית כמעט בוטיקית בהשוואה למתחרות כמו טיקטוק או אינסטגרם, אבל ההשפעה החברתית והפוליטית שלה חורגת בכמה מידות ממספר המשתמשים הזעום - פחות מחצי מיליארד ומי יודע כמה מהם בכלל בוטים. להצלחה רגולטורית מול טוויטר יהיה אפקט עצום, וזה לאו דווקא חיובי. כי עם כל הכבוד לעוולות והכשלים שזטקו חשף, בעולם הרשתות החברתיות יש בעיות גדולות יותר. הפוליטיקאים יתקשו לוותר על קרב שהם יכולים לנצח בו, ונותר רק לקוות שהצלחה כאן רק תעניק להם תיאבון ומוטיבציה להמשיך גם ביתר מלחמה.