האיש המדובר ביותר בעולמות הטכנולוגיה, מנכ"ל OpenAI סם אלטמן, יבקר בישראל בשבוע הבא. אלטמן ישתתף באירוע באוניברסיטת תל אביב ויבקר בחברת מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח, שם ייפגש עם מנכ"לית החברה מיכל ברוורמן-בלומנשטיק ועם צוות המפתחים של החברה. כמו כן הוא צפוי להיפגש עם יזמי הייטק ישראלים. הוא אינו צפוי להיפגש עם דמויות פוליטיות בביקורו. אלטמן מגיע לישראל בחלק מסיבוב הביקורים שהוא עושה בשבועות האחרונים ביחד עם בכירים בחברה במרכזי הייטק בעולם.
חברת OpenAI היא החברה שפיתחה את מודל השפה GPT-4 ואת הצ'טבוט המבוסס עליו – ChatGPT וכמו כן את אפליקציית ה-AI הגרפית DALL-E 2.
חברת מיקרוסופט העולמית השקיעה ב-OpenAI עשרה מיליארד דולר ובהמשך שילבה את הטכנולוגיה של החברה במערכת החיפוש Bing AI ובמוצרי Office השונים, מה שמקנה לה כיום יתרון על המתחרה גוגל. ניתן להניח כי ביקורו של אלטמן בשלוחה הישראלית של מיקרוסופט מו"פ קשור לשיתופי פעולה אפשריים עם יכולות הפיתוח בישראל. עם זה, תחומי הליבה של ה-AI אינם מרכז העיסוק של מיקרוסופט ישראל, שמפתחת בעיקר מוצרי אבטחת מידע ומחשוב ענן. אפשר להניח שאלטמן יתאכזב לגלות שבתחומי ה-AI המרכזיים כיום ישראל אינה מציעה יכולות בולטות, ורק חברות מעטות פועלות בה בתחום זה.
חברת מיקרוסופט העולמית השקיעה ב-OpenAI עשרה מיליארד דולר ובהמשך שילבה את הטכנולוגיה של החברה במערכת החיפוש Bing AI ובמוצרי אופיס השונים, מה שמקנה לה כיום יתרון על המתחרה גוגל בתחום זה
בביקוריו בבירות אירופאיות בשבוע שעבר אלטמן נפגש עם ראשי ממשלות בריטניה, צרפת, ספרד, פולין וגרמניה, והשיחות עסקו בעיקר בנושא הרגולציה על פיתוח AI. הוא הביע חשש כי חקיקת רגולציית ה-AI המתקדמת באיחוד האירופי עלולה להגביל את החברה עד כדי שתימנע מלפעול באירופה או להציע בה שירותים. עם זה אתמול הוא כבר נשמע אחרת כשאמר שהשיחות שלו עסקו בדרך הטובה ביותר לבצע רגולציה בתחום הבינה המלאכותית, וציין: "נרגשים להמשיך ולפעול באירופה, אין שום תוכניות לעזוב". על אף שלאחרונה הגיש משרד המדע המלצות לרגולציית AI מקלה יחסית, לא ידוע אם גם בביקורו בארץ יעסוק אלטמן בסוגיות רגולטוריות.
אלטמן היה סטארטאפיסט בתחילת דרכו, ובהמשך שימש כמנהל האקסלרטור הידוע בעולם Ycombinator. ב-2015 הקים את חברת OpenAI ביחד עם מספר שותפים, בהם אילון מאסק שפרש לאחר מכן. בתחילה המייסדים הקימו עמותה ללא כוונות רווח אך ב-2019 התאגדה כחברה.