גל המיזוגים בתעשיית הגיימינג ממשיך, או לפחות מנסה להמשיך: ביממה האחרונה דווח כי Electronic Arts (אלקטרוניק ארטס), אחת מחברות הגיימינג הגדולות בעולם, מחפשת חברה שתרכוש או תתמזג איתה. החברה, המחזיקה במותגי ענק כמו סדרת FIFA (שנפרדה בימים האחרונים מהשם שלה ותמותג מחדש בשנה הבאה תחת השם EA Sports FC) ובסדרות כמו Battlefield, Dragon Age ו-Mass Effect, היא אחת מחברות הגיימינג הגדולות בעולם, לצד חברות כמו אקטיוויז'ן-בליזארד, Take Two ויוביסופט. EA הייתה מוכרת בתעשייה כרוכשת חברות סדרתית, כך שלפני כמה שנים זה היה בלתי נתפס לדמיין אותה מחפשת קונה גדול יותר.
ובכל זאת, בשנתיים האחרונות אנחנו עדים למספר חסר תקדים של עסקאות ענק בתחום. העסקאות המדוברות ביותר בזמן האחרון היו זו של מיקרוסופט, שרכשה את אקטיוויז'ן-בליזארד עבור 68.7 מיליארד דולר, וזו של Take Two, שרכשה את ענקית משחקי המובייל Zynga עבור 12.7 מיליארד דולר. לפי הדיווחים, עסקת אקטיוויז'ן-בליזארד גם הייתה העסקה שעודדה את EA לחפש קונה ביתר מרץ, אף שהרעיון היה מונח על השולחן כבר תקופה.
בין השמות ש-EA שקלה לחתום איתם על חוזה יש שלושה מעניינים במיוחד: דיסני, אפל ואמזון. העסקה שכמעט התממשה, עד שנפלה בשבועות האחרונים, הייתה עסקת מיזוג עם NBC-Universal, ששייכת לתאגיד התקשורת האמריקאי הענק קומקאסט (Comcast). לפי העסקה שהונחה על השולחן של EA, השליטה בחברה הייתה עוברת למשפחת רוברטס, המחזיקה בקומקאסט. אנדרו וילסון – מנכ"ל EA הוותיק שעובד בה מאז שנת 2000 ומנהל אותה בעשור האחרון – היה נשאר לעמוד בראש החברה המשולבת. במקרה כזה היה בכיר הגיימינג עומד בראש אחת משלוש רשתות הטלוויזיה הגדולות בארצות הברית, אולפני טלוויזיה, קולנוע ועוד. מנכ"ל NBC-Universal הנוכחי, ג'ף של, אמור היה להיות מקודם לתפקיד בכיר יותר בקומקאסט עצמה. עם זאת, על פי אתר חדשות המדיה Puck, המשא ומתן לא צלח עקב מחלוקות על מחיר החברה כמו גם על הפרטים הספציפיים בשרשרת הפיקוד המתוכננת.
ראוי להקדיש תשומת לב לשמות הנוספים שעלו במשא ומתן, במיוחד לאור העובדה שלא ברור אם העסקה עמם לא התקדמה באופן סופי או רק ירדה זמנית מהשולחן לאור המגעים המתקדמים עם קומקאסט. עסקה עם דיסני הייתה נותנת ל-EA גישה ישירה לשלל מותגי ענק. היא גם הייתה מסדרת לדיסני זרוע גיימינג משל עצמה, אך נראה שדיסני כבר לא מעוניינת בגישה הזאת. בעבר החזיקה דיסני בחברה בשם Disney Interactive שניהלה את הפעילות שלה בתעשייה הגיימינג, לפעמים בפיתוח ישיר אך לרוב דרך חוזים עם אולפנים חיצוניים. אך דיסני סגרה את Disney Interactive ב-2016 ואף שינתה כיוון עם המותג של "מלחמת הכוכבים", שהיה עד לשנה שעברה מותג גיימינג בלעדי של לא אחרת מאשר EA.
בין השמות ש-Electronic Arts שקלה לחתום איתם על חוזה יש שלושה מעניינים במיוחד: דיסני, אפל ואמזון. העסקה שכמעט התממשה, עד שנפלה בשבועות האחרונים, הייתה עסקת מיזוג עם NBC-Universal, ששייכת לתאגיד התקשורת האמריקאי הענק קומקאסט
דיסני בחרה שלא להמשיך בחוזה הבלעדי עם EA ובמקום זאת לפתוח את היחסים למגעים עם אולפני משחקים מוערכים שונים דרך הקמה מחודשת של LucasFilm Games (חברת משחקים שהקים ג'ורג' לוקאס בסוף שנות ה-80 ושהוציאה, תחת השם LucasArts, כמה מהמשחקים האהובים ביותר של שנות ה-90) - והודיעה על שורה חדשה של משחקי מלחמת הכוכבים ואינדיאנה ג'ונס. גם את המשחקים של מארוול היא מנהלת בצורה דומה - דרך גוף פאבלישינג בשם Marvel Games שניהל עסקאות עם מגוון חברות כמו Square Enix ו-2K Games. עסקה עם דיסני הייתה בהחלט יכולה להיות הגיונית עבור EA אבל לא נראה שהיא תעמוד בקנה אחד עם הכיוון העסקי שדיסני בחרה לעצמה בעולמות הגיימינג.
עסקה עם אפל גם היא נשמעת הגיונית רק כשלוקחים בחשבון את גודל המשתתפות, אבל הוא לא הגיוני במיוחד מבחינה עסקית עבור אפל, ואפילו לא עבור EA. ל-EA לא הייתה זרוע מובייל רצינית עד שרכשה בתחילת 2021 את Glu Mobile עבור 2.4 מיליארד דולר, ולאפל אין חומרה שיכולה להריץ את מרבית המשחקים של EA. מה שהיה יכול להיות הגיוני יותר הוא רכישה מצד אמזון, שהייתה יכולה להשתמש ב-EA בשביל לתגבר את Amazon Game Studios שלה. Amazon Game Studios נתקלה באינספור קשיים (וכשלי ניהול) מיום הקמתה ב-2011. רק לאחרונה, אף שבמשך שנים נשפכו לתוכה מיליארדי דולרים, הצליחה לשחרר שני משחקים גדולים, New World ו-Lost Ark, וגם הם זכו להצלחה פושרת במקרה הטוב. לצורך ההשוואה, בשנים האחרונות אמזון ביטלה לא פחות מחמישה משחקים גדולים ויקרים עליהם עמלה במשך שנים. עם זאת, אין כרגע באמת אינדיקציה לכך ששני הצדדים התקדמו אי פעם מעבר למגעים ראשוניים.
בינתיים המניה של EA תנודתית אבל מצליחה בסך הכל לשמור על יציבות ואף לרשום עליה קלה בימים האחרונים. אף שהייתה בשפל יחסי של כ-110 דולר לפני שבועיים, ערב פרסום הדו"חות לרבעון האחרון של 2021, וחרף כל המתרחש בשוק ההון בשבועות האחרונים – הצליחה EA לרשום עליה ל-130 דולר: רק דולרים ספורים מתחת לשוויה בתחילת השנה.