גוגל הדליקה את הענן המקומי שלה, והאתר הישראלי התחיל לשרת חברות ומפתחים, כך נודע ל-tech12. מי שיחפש בממשק תשתית הענן של גוגל ימצא את האתר הישראלי תחת השם: me-west1 (מזרח תיכון מערב-1). דוברת גוגל-ענן אישרה את הדברים ומסרה: "אני יכולה לאשר שאזור Google Cloud Israel זמין כעת מבחינה טכנית". ההשקה הרשמית, היא הוסיפה, צפויה רק בעוד כמה שבועות.

כידוע, בשנים האחרונות "עולות" לישראל כל תשתיות הענן הגדולות בעולם ומקימות כאן חוות שרתים. הקמת אתרים בישראל נועדה לשרת טוב יותר את כלכלת ההייטק של ישראל, אך גם תאגידים מסורתיים וגופי ממשלה.

כחלק מהמירוץ הזה, גוגל עומלת כבר שנים על הקמת Region ישראלי לתשתית הענן הבינלאומית שלה - GCP. ככל הידוע, גוגל מארחת את המתקן הראשון שלה בחוות SDS באזור התעשייה מודיעין. זהו האתר הראשון במזרח התיכון וצפויים לקום עוד שני מתקנים במדינות המפרץ. יש לציין כי הקמת מתקן כזה עולה מאות מיליוני דולרים, זו השקעה משמעותית מצד החברות.

עם הדלקת האתר המקומי, גוגל מקדימה את מיקרוסופט, שקרובה גם היא להשיק את שירותי הענן שלה מחוות מקומיות (אך הראשונה להיכנס לישראל הייתה אורקל).

בשלב זה האתר הישראלי מספק רק חלק משירותי הענן של גוגל, בניהם קוברנטיס, אחסון, SQL, כח מחשוב ושירותים אחרים.

לאתר מקומי יש שתי משמעויות: הראשונה, זמן שיהוי נמוך יותר עבור חברות הזנק, למרות שבשלב זה, כנראה התעבורה לישראל מנותבת עדיין דרך אתר באירופה, ולכן זמן השיהוי ארוך יחסית

המשמעות השנייה והיותר דרמטית היא דווקא עבור תאגידים מסורתיים וגופי ממשלה, שמסיבות של חוק ופרטיות, פחדו להעביר את המידע שלהם למדינות אחרות, ולכן התעכבו עם המעבר לענן. כעת, המשוכה הזו מוסרת בפניהם ותאגידים פיננסים, גופי בריאות וכן הלאה, יוכלו לאמץ יותר בקלות שירותי ענן.

כידוע, באמצע 2021 זכו גוגל ואמזון במכרז הענן הממשלתי המרכזי, המכונה פרויקט נימבוס, ובעתיד הקרוב משרדי ממשלה ויחידות סמך יתחילו לצרוך שירותי ענן משתי השחקניות האלו. תנאי יסודי במכרז היה בניית מתקנים בישראל, וגם אמזון עוסקת בזה כעת.