אחרי שנחשף ש-95% מהמשתמשים שלה הם בוטים, הרשת החברתית IRL נסגרה. האפליקציה של IRL הוקמה על מנת לבנות קהילות, ולאפשר למשתמשים שלה לקבוע פעילויות פיזיות ולדאוג לכך שהתקשורת לא תסתיים רק אונליין, אלא תתורגם לפעילויות בחיים האמיתיים.
החברה – שגייסה יותר מ-200 מיליון דולר, בין השאר ממשקיעים גדולים כמו SoftBank – נסגרה בשבוע שעבר, אחרי שחקירה של הדירקטוריון מצאה ליקויים משמעותיים בהתנהלות של המנכ"ל לשעבר של החברה, אברהם שאפי.
שאפי הושעה מתפקידו כבר לפני חודשיים, בעקבות סדרה של מאמרים שפורסמו באתר The Information, אשר העלו ספק לגבי מספר המשתמשים שהציגה החברה. החקירה של הדירקטוריון גילתה כי החשדות מבוססים. מבין 20 מיליון המשתמשים עליה דיווחה החברה, לא פחות מ-95% היו בוטים, ורוב הפעילות באפליקציה היה מזויף.
במשך השנים, IRL הייתה ידועה בכך שהציעה לעובדים חבילת הטבות נדיבה בשווי של 15 אלף דולר בשנה, שכללה החזר הלוואות לסטודנטים ואירועים חברתיים מיוחדים כמו חופשת חברה בהוואי, שם גר המנכ"ל
דובר החברה אישר את הדברים, ואמר שבעקבות החקירה, הדירקטוריון החליט לסגור את החברה מאחר והממצאים מעידים כי אין לה יכולת להחזיק את עצמה בעתיד. IRL היא חברה בת שבע שנים, אשר בשיאה השווי שלה הגיע ל-1.2 מיליארד דולר, והיא העסיקה מאה עובדים, שכולם עבדו מרחוק, כך שההוצאות שלה היו יחסית קטנות.
במשך השנים, IRL הייתה ידועה בכך שהציעה לעובדים חבילת הטבות נדיבה בשווי של 15 אלף דולר בשנה, שכללה החזר הלוואות לסטודנטים ואירועים חברתיים מיוחדים כמו חופשת חברה בהוואי, שם גר המנכ"ל. בשיאה, IRL גייסה עובדים ממיטב חברות הטכנולוגיה, כגון גוגל, ליפט וסנאפ.
כבר בחודש מאי אשתקד התפרסם תחקיר של The Information שבו נטען שהעובדים בחברה חושדים שרוב התעבורה באפליקציה מגיעה מבוטים אוטומטיים. כמה עובדים שהציגו את החששות הללו בפני ההנהלה - פוטרו.
כבר בחודש מאי אשתקד התפרסם תחקיר של The Information שבו נטען שהעובדים בחברה חושדים שרוב התעבורה באפליקציה מגיעה מבוטים אוטומטים. כמה עובדים שהציגו את החששות הללו בפני ההנהלה - פוטרו
בתגובה לתחקיר, המנכ"ל שאפי טען שהפער לגבי מספר המשתמשים באפליקציה נובע מכך שרובם בני נוער. שאפי טען שלא ניתן לקבל מידע אודות בני נוער, על מנת לשמור על הפרטיות שלהם. הטענות הללו הופרכו כאמור וכעת החברה נסגרה וכל העובדים פוטרו. לפני חודש, הרשות לניירות ערך האמריקאית החלה בחקירה נגד החברה.
המשבר של IRL מזכיר את סיפורה של צ'ארלי ג'אוויס, המייסדת והמנכ"לית של הסטארט-אפ פרנק, שעל פי החשד זייפה את רשימת המשתמשים באפליקציה, על מנת לקבל השקעה של 175 מיליון דולר. ג'אוויס הציגה לבנק ההשקעות ג'יי-פי מורגן רשימה של משתמשים, אך בהמשך התברר שרוב השמות מפוברקים. ג'אוויס, שנעצרה באחרונה, הצהירה בבית המשפט שהיא חפה מפשע.