קניה ווסט ספג מחירים כבדים בעקבות ההתבטאויות חסרות הרסן שלו בשנים האחרונות נגד יהודים, הפרובוקציות עם אשתו לשעבר ביאנקה סנסורי וטענות קשות ומטרידות שפרסם בחשבון הטוויטר שלו. אבל נדמה שהראפר לא שילם מחיר כשזה הגיע למוזיקה שלו - שתמיד זכתה להצלחה מסחרית, גם בתקופות הכי שערורייתיות שלו. עכשיו זה השתנה.

ווסט שחרר את האלבום Donda 2 לקהל הרחב ביום שלישי האחרון, ונתוני ההאזנות והמכירות שלו הם החלשים ביותר בקריירה של ווסט: 5.9 עותקים בשבוע הראשון ליציאתו, מספר עלוב ביחס לקריירה של ווסט כאחד הראפרים והמפיקים המצליחים בהיסטוריה של ההיפ הופ והמוזיקה האמריקאית בכלל.

למה "דונדה 2" נכשל כישלון כל כך בולט? קודם כל, הוא כולל בחלקו הגדול מוזיקה שכבר שוחררה בעבר: קניה פרסם חלק משירי "דונדה 2" באופן בלעדי במכשיר שמכר ב-2022 בשם Stem Player, שאפשר לרוכשים שלו "לשחק" עם הערוצים השונים במוזיקה של קניה.

בנוסף, השירים החדשים באלבום הופקו על ידי מוזיקאים שלא קיבלו תשלום מקניה, ולכן פנו לעורכי דין על מנת שימנעו את שחרור האלבום. וגם - אחרי שורה של אלבומים מאכזבים שכללו שימוש ב-AI והתבטאויות הזויות על נאציזם, גילוי עריות ועוד, הגיוני שאנשים, פשוט, כבר לא כל כך רוצים לשמוע את קניה ווסט. ווסט התייחס לסיבה בגללה האלבום ירד משירותי הסטרימינג: "ניסו לגבות ממני 3 מיליון דולר על ביטים מאנשים שאני לימדתי אותם איך לעשות ביטים. עכשיו הם יורידו את 'דונדה 2'".

הנתונים העלובים של האלבום הובילו ללעג בטוויטר: "קניה הולך לקבל פרס צלחת נייר על מכירת 5 אלף עותקים מהאלבום 'דונדה 2', כתב גולש אחד. אחר כתב: "קניה הפך את כל החיים שלו לפעלול יח"צ רק כדי למכור מספרים של אלבום קרטון", כתב אחר - בדיחה על אלבום שנמכרים היטב וזוכים למעמד של "אלבום זהב" או "אלבום פלטינה". "אני חושב שאפילו המעריצים ההארדקור של קניה סיימו איתו, הדבר היחיד שיקפיץ את המספרים שלו שוב הוא כשהוא 'ייעלם'", כתב מגיב נוסף.