מהמועצה הדתית כרמיאל נמסר בתגובה: "על פי נהלי הרבנות אין כל מניעה להעסיק מי שאינו יהודי בבית האוכל והרבנות אינה מתערבת בשום דרך בקבלת או פיטורי עובדים. בהתאם לדרישות הכשרות נדרש כי הבישול יתבצע על ידי יהודי ומשכך הרבנות נדרשת לדעת נתון זה ולקבוע את רמת ההשגחה במקום".

ממשגיחי כשרות למבררי יהדות
האם משגיח כשרות במסעדה צריך או רשאי לבדוק את יהדותם של העובדים, גם את אלו שאינם קשורים באופן ישיר להכנת אוכל? אם שואלים את הרבנות בכרמיאל - התשובה היא חיובית. מסמך פנימי שהגיע לידי כתבנו מראה כיצד הכשרות הפכה לכלי לבירור מעמיק של יהדות העובדים
