לאחר הסכם הפשרה שהושג אתמול (ראשון) בין הסתדרות המורים ומשרד האוצר, מורים רבים זעמו על ההחלטה לאפשר קיצוץ בשכרם, בכך ש-3.3% האחוזים שהורדו מהשכר יופחתו ממקורות אחרים. רבים מהם מדגישים כי קיים פער בין נציגות המורים לעובדים בשטח. גם הבוקר, מוסדות חינוך רבים ברחבי הארץ לא ייפתחו או יפעלו במתכונת מצומצמת בשל "מחלה" של מורים ומורות.

מאות מנהלי בתי ספר הודיעו במהלך הלילה והבוקר להורים על סגירת המוסדות, זאת בשל מחסור חמור בצוות חינוכי. "לצערי, לא יהיה מחר צוות חינוכי שיקבל את הילדים והילדות. אנא אל תשלחו את הילדים מחר לבית הספר", כתבה מנהלת בית ספר.

גם במועצה האזורית ברנר, כמו במקומות רבים ברחבי הארץ עדכנו: "על אף ההסכם שהושג מרבית המורים והגננות  הודיעו שהם יעדרו מחר מפאת מחלה. לפיכך, לא יהיה באפשרותנו לקיים יום לימודים שגרתי  לכלל בית הספר".

"השטח רותח", ציינה מורה שדיברה עם N12. לדבריה, אין פשרה שתהיה מוסכמת עם המורים, למעט ביטול מוחלט של ההורדה בשכר. היא תקפה את יו"ר הסתדרות המורים: "יפה בן דוד, כפי הנראה, נכונה לפשרות. בפעם הראשונה המורים לוקחים את גורלם בידיהם ולא נכונים לפשרות".

מזכ
פשרה שלא מוסכמת על כולם, יפה בן דוד, יו"ר הסתדרות המורים|צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

מורה נוספת הביעה את זעמה על ההסכם שנחתם: "מוכרים אותנו במילים מכובסות ושוב מנסים לזלזל בנו עם כל מיני סיסמאות. שידברו באופן ישיר - האם מחזירים את מה שלקחו מה-3.3%?"

אחת המורות שדיברה עם N12 הזהירה מפני ההשלכות של הקיצוץ על הכיס של המורים: "הגזרות קשות לא פחות מקיצוץ. שכר המורים כל כך נמוך שכל 100 שקלים שיקחו ממנו נרגיש כולנו בכיס, בקניות בסופר ובניהול משק הבית". המורה תקפה בחריפות את ההסכם ואת ההסתדרות: "ההסכם מבזה. הסתדרות המורים אמורה להיות לצד המורים ולא לפלג אותם".

גננת שדיברה עם N12 הדגישה את התחושות הקשות לאחר החתימה על ההסכם והדרישה לקצץ בשכר: "ב-8 באוקטובר הקמתי עם חברותיי 32 גני ילדים בירושלים. הבן הצעיר שלי קצין חי"ר בעזה. הבן הגדול שלי במילואים יותר משנה. מאיתנו מבקשים לקצץ? חלאס, גננות צעירות פונות אליי כי הן לא גומרות את החודש".

מילכה טנגר, מורה לחינוך מיוחד (צילום: חדשות 12)
מילכה טנגר, מורה לחינוך מיוחד|צילום: חדשות 12

המורות שחושפות את תלוש המשכורת שלהן

אתמול במהדורה המרכזית חשפו מורות את תלושי המשכורת שלהן, על מנת להמחיש כיצד משפיע הקיצוץ על השכר החודשי. "זה כואב לפתוח את תלוש השכר ולראות משהו כל כך לא מתגמל", אמרה ליאור, מורה לחינוך מיוחד עם ותק של 6 שנים. ליאור חשפה כי היא נאלצת להישען על הוריה באופן קבוע. 

ליאור שרון, מורה לחינוך מיוחד (צילום: חדשות 12)
ליאור שרון, מורה לחינוך מיוחד|צילום: חדשות 12
רינת קרן, מורה לאנגלית (צילום: חדשות 12)
רינת קרן, מורה לאנגלית|צילום: חדשות 12
  • ליאור, מורה לחינוך מיוחד, ותק של 6 שנים. שכר חודשי ממוצע - 10,500 שקלים: קיצוץ של 430 שקלים
  • חן, גננת בגן חובה, ותק של 10 שנים. שכר חודשי ממוצע - 10,000 שקלים: קיצוץ של 424 שקלים.  
  • מילכה, מורה לחינוך מיוחד וקונדיטוריה, ותק של 10 שנים. שכר חודשי ממוצע - 12,000 שקלים ברוטו: קיצוץ של 450 שקלים. 
  •  רינת, מורה לאנגלית, ותק של 8 שנים. שכר חודשי ממוצע - 9,000 שקלים.