אחרי שהובילה מחאה פרו-פלסטינית נגד ישראל בפסטיבל קואצ'לה, להקת ההיפ הופ האירית "ניקאפ" (Kneecap) הגיבה אתמול (רביעי) על הסערה סביב ההופעה השנויה במחלוקת. בתגובה לקונית לרשת BBC בצפון אירלנד, חברי הלהקה מסרו: "האמירות שלנו לא תוקפניות, הרג 20 אלף ילדים דווקא כן". מנהל הלהקה דניאל למברט ציין כי הלהקה קיבלה שבחים על מעשיה, אך גם כמה איומי מוות שהיו "חמורים מכדי להיכנס אליהם".
ביום שישי האחרון, בסוף השבוע השני של אחד מפסטיבלי המוזיקה הבולטים והפופולריים בעולם, שלישיית המוזיקאים מאזור בלפסט שבצפון אירלנד הופיעו בעמק קואצ'לה השוכן בעיר אינדיו שבדרום קליפורניה. במהלך הופעתם על במת "סונורה", אחת הגדולות במתחם, היא שילבה את המסרים "פאק ישראל" ו"פרי פלסטיין" בכיתוב ענק על המסכים. היא גם מחתה נגד התמיכה הבלתי מסויגת של ארצות הברית בישראל לאורך המלחמה.
תגובת הלהקה, שמתבטאת לא אחת בעד הפלסטינים והתנועה לאיחוד אירלנד, הגיעה לאחר ששרון אוסבורן, כוכבת הריאליטי ואשתו של הרוקר הוותיק אוזי אוסבורן, גינתה את "ניקאפ" שלא הייתה צריכה לכלול "הצהרות פוליטיות כוחניות" במהלך ההופעה, והוסיפה כי "המטרה העיקרית של מוזיקה היא לאחד בין אנשים. היא לא צריכה להיות מקום לקידום ארגוני טרור או הפצת שנאה". אוסבורן גם דרשה מהרשויות בארצות הברית לשלול את אשרות העבודה שניתנו בה לחברי ההרכב.
Mo chara speaking to thousands of Americans at coachella.
— KNEECAP (@KNEECAPCEOL) April 19, 2025
The young people of America don't support genocide, get out on the streets and show this to that cunt Trump. pic.twitter.com/fExyAn7GA6
מוקדם יותר השבוע גם דיוויד דריימן, סולנה היהודי של להקת ההבי-מטאל "דיסטרבד", שיתף מסר פרו-ישראלי זועם: "פאק חמאס, 'פרי פלסטיין' זו הונאת זכויות אדם. בספק אם הייתם מוחאים כפיים כמו כבשים אם זה היה פסטיבל הנובה והייתם נטבחים כמו כבשים". מרכז שמעון ויזנטל, שנאבק באנטישמיות, שנאה וטרור, יצא גם הוא נגד הצעד של הלהקה: "מדהים ש'ניקאפ' ניצל פסטיבל מוזיקה כדי לחרחר שנאה - בדיוק בסוג ההתכנסות שבה ב-7 באוקטובר 2023 מחבלי חמאס רצחו, אנסו, שרפו וחטפו באכזריות צעירים חפים מפשע בפסטיבל הנובה בישראל". המרכז גם הציע להם לבקר במוזיאון הסובלנות בלוס אנג'לס שבבעלותו, כדי לדון ב"השפעות מעשיהם".
זו לא הייתה המחווה הפרו-פלסטינית היחידה בפסטיבל: גם להקת "גרין דיי" הדהדה מעל הבמה את הכאב של הילדים הפלסטינים במלחמה, בזמן שהטריו הניו-יורקי "בלונד רדהד", שהופיע ארבע פעמים בישראל בעבר, הניף דגל פלסטין והשמיע הקלטה בקולו של מחמוד חליל, הסטודנט מאוניברסיטת קולומביה שנעצר לאחר שהוביל הפגנות נגד ישראל בקמפוס.
ישראל מפסידה יותר נקודות בדעת הקהל העולמית, במיוחד בעקבות המספרים שמפרסם משרד הבריאות בעזה, הנשלט בידי חמאס, על יותר מ-51 אלף שנהרגו ברצועה מאז מתקפת 7 באוקטובר - אף שהם לא מבחינים בין אזרחים למחבלים. הביקורת הקשה בעולם, שבפעמים רבות אפילו לא מזכירה את עשרות החטופים המוחזקים בשבי, נוגעת גם לעצירת הסיוע ההומניטרי לעזה.