אלפי ישראלים מצאו את עצמם תקועים ברחבי העולם לאחר שחברות תעופה בין-לאומיות רבות ביטלו את טיסותיהן לישראל בעקבות פגיעת הטיל הבליסטי מתימן בסמוך לטרמינל 3 בנתב"ג. התיעודים הדרמטיים מהפגיעה הבוקר (ראשון) הופצו במהירות ברשתות החברתיות וגרמו לתגובת שרשרת מיידית – עשרות חברות תעופה הכריזו על השעיית טיסותיהן לישראל בשעות הקרובות, וחלקן אף לימים הבאים.

חברות התעופה מבטלות טיסות לארץ - הרשימה המתעדכנת

"היום, מתארגנת כדי להתחיל תזוזה לשדה לחזור הביתה. בום, טיל בנתב"ג. תוך חצי שעה מקבלת מייל שהטיסה בוטלה", מספרת איבנה, ישראלית שנסעה לבקר חברים בגרמניה. "מחברת התעופה, לופטהנזה, נתנו לי לילה במלון ושאטלים לשדה עם כרטיס טיסה למחר. מי מבטיח שמחר תהיה טיסה? תקועה בגרמניה, הבעל והילדים בבית".

יעל נאוברגר (צילום: באדיבות המצולם)
יעל נאוברגר|צילום: באדיבות המצולם

איבנה מביעה תסכול על הביטולים המהירים: "כולם מעצבנים, שיחכו לראות איך מתפתח משהו ואז שיבטלו. לא עכשיו!". היא מספרת כי מצאה טיסה חלופית מציריך לישראל בעוד שלושה ימים, אך מוסיפה: "כמובן שאף אחד לא משלם לי מלון או הוצאות, כלום".

איבנה אינה לבד. אלעד, תייר ישראלי בטורינו שבאיטליה, קיבל הודעה על ביטול טיסתו 40 דקות בלבד לפני ההמראה המתוכננת. "מטיסה של 75 דולר זו הפכה להיות נסיעה של סיוט ממש יקרה", הוא מציין בדרכו ברכבת למילאנו בניסיון למצוא משם טיסה חלופית לישראל.

נוסעים ממתינים בנתבג (צילום: חדשות 12)
נוסעים ממתינים בנתב"ג לאחר ביטולי הטיסות בעקבות פגיעת הטיל החות'י|צילום: חדשות 12

יעל, ישראלית המבוטחת בפספורטכארד, מתארת את הסיטואציה שאליה נקלעה ברומא: "קיבלנו הודעה שפשוט מבוטלת לנו הטיסה עם כרטיסים חדשים. אחר כך שלחו לנו מייל שגם כרטיסי הטיסה האלה מבוטלים". לאחר ניסיונות חוזרים ונשנים למצוא פתרון, יעל ואמה בחרו במסלול מפרך במיוחד. "מחר אנחנו לוקחות אוטובוס ורכבת, ועושות החלפה באמצע של רכבת של ארבע וחצי שעות כדי להגיע למילאנו", היא מסבירה. "כל זה כדי להגיע לטיסה של אל-על ממילאנו מחרתיים".

העלויות הנוספות מטילות עול כלכלי כבד על הנוסעים. "בסוף יצא לנו טיסות 850 יורו ועוד רכבת של 300 יורו. זה כבר תוספת של יותר מ-1,000 יורו בגלל הביטול הזה", מתארת יעל. "המוסר השכל זה לנסוע רק עם חברה ישראלית, לא להסתמך יותר על שום חברה, לא משנה מחיר".

התסכול בקרב הישראלים התקועים בחו"ל ניכר, במיוחד לאור העובדה שלרבים מהם יש משפחות המחכות להם בישראל, ועלויות השהייה הנוספת בחו"ל מכבידות על תקציבם. חלקם, כמו איבנה ואלעד, מחפשים פתרונות חלופיים, גם אם יקרים ומסורבלים יותר.

בתגובה למשבר המתפתח, שרת התחבורה מירי רגב הנחתה את ראש רשות התעופה האזרחית, שמואל זכאי, לפעול מול החברות הזרות על מנת למנוע מהן להפסיק את פעילותן בישראל.