קובי אהל, אביו של אלון אהל שחטוף בידי חמאס כבר 570 ימים, חשף היום (שני) פרטים חדשים על מצב בנו: "בן 19 תפר אותו עם חוט ומחט, נתנו לו אקמול". בהצהרה מיוחדת מכיכר החטופים הציגה גם משפחת אהל מתווה חדש לשחרור החטופים הפצועים - יועברו לטיפול במדינה ניטרלית עד להשגת עסקה.

"אנחנו לא ישנים בלילה מהידיעה שמדינות במערב נותנות לעזתים טיפול באמצעות ארגוני סיוע", תקף קובי בהצהרה. "איזו מדינה מעניקה טיפול רפואי לצד אחד בידיעה שישנם חטופים-פצועים בסכנת חיים שלא מקבלים טיפול רפואי? איזה דין בין-לאומי מאפשר לעשות זאת? עזה מפרה כל כלל בין-לאומי בסיסי".
אביו של החטוף שיתף בהצהרה פרטים חדשים, כפי ששמע משורד השבי אלי-ה כהן שהוחזק עם אלון: "הוא איבד את ראייתו בעין אחת ואנחנו יודעים שאפשר להציל את השנייה. הוא סובל מפציעה קשה בראש ורסיסים בגופו. הוא נחטף ממיגונית המוות, נפצע מזריקות הרימונים ועבר מסכת עינויים קשה עם מכות מקתות נשק לראשו".

"אנחנו יודעים שהוא קיבל גם טיפול מחפיר מהחמאס, תפר אותו ילד בן 19 עם חוט ומחט ובלי שום משכך כאבים. מה שהוא קיבל אחרי זה הם כדורי אקמול, כשהוא מלא ברסיסים כולו", הוסיף האב.
בנוגע לעסקה אמר קובי כי "אנחנו יודעים שהמשא ומתן תקוע לחלוטין. אבל הסיוע ההומניטרי הוא לא רק מקל, הוא יכול להיות גם גזר". הוא הציע שהחטופים הפצועים יצאו לטיפול מציל חיים בבתי חולים שמוסכמים על המתווכות: בית חולים אמריקני באחת ממדינות המפרץ, או לחילופין בבתי חולים אירופים.

לפי המתווה שהציע, במקביל לפינוי החטופים לטיפול רפואי, יתחדש הסיוע הרפואי וההומניטרי לרצועת עזה לתקופה מוגדרת של 48 עד 72 ימים. אלון ושאר החטופים הפצועים ישובו לישראל רק כשתיחתם עסקה כוללת.
"שוחחנו עם גורמים בכירים בממשלה ובמשא ומתן, הצגנו את המתווה שלנו שבבסיסו הוא עניין הומניטרי. הם הבטיחו לבחון זאת. אנחנו קוראים למתווה - 'מבצע הצלה, מתווה טיפול מציל חיים לחטופים הפצועים'", אמר קובי.

האב אמר שהמתווה מתבסס על תקדימי עבר, והציג כדוגמה את עסקת ג'יבריל שעליה ישראל חתמה עם לבנון בשנות ה-80, שבמסגרתה השבוי אברהם עמרם הועבר מדמשק לז'נבה, וכן על עסקת טננבוים במסגרתה הועברו האסירים והחטופים למספר ימים לגרמניה.
במשפחת אהל ביקשו להדגיש כי אין דין בין-לאומי שמתיר להחזיק בני ערובה פצועים במצב קשה ללא טיפול רפואי. כמו כן, לפי המתווה שהציעו, הסיוע ההומניטרי אשר ניתן ויינתן לחמאס - מקורו במדינות העולם וארגוני הבריאות הבין-לאומיים.