מאות ישראלים מכל רחבי הארץ פקדו אתמול (שבת) את "חוף הכרישים" בפארק נחל חדרה. התיירים הרבים נאלצו ללכת ברגל שני קילומטרים לפחות כדי לראות את הכרישים, והיו כאלו נכנסו למים לטבול, למרות הסכנה ועל אף הטרגדיה שאירעה במקום לפני כשבועיים, שבה נטרף ישראלי.
אחד הישראלים שפגשנו בחוף הוא נמיק בנימינוב, תושב אור עקיבא שבא עם משפחתו. בניגוד לרוב האנשים שהגיעו למקום, נמיק נכנס לבדו אל המים וצילם את הכרישים מקרוב. למרות התקרית הנוראה שאירעה, הוא טוען כי זה לא מסוכן.
"כרישים לא נועדו לטרוף בני אדם, אנחנו לא הטרף שלהם", טען בנימינוב באוזני N12. "בדרך כלל האנשים הורגים כרישים, ופעם אחת נטרף בן אדם. אתה גם יכול ללכת מול להקה של כלבים וזה יהיה מסוכן, תמיד יש סכנה".

גם ענת ויונתן, עולים חדשים ממקסיקו שמתגוררים בחריש, הגיעו מלווים בילדים לחוף הכרישים בחדרה. "הגענו לפארק המיוחד של הנחל והחוף כדי לראות את הכרישים, ובלי להיכנס למים, כי זה מסוכן". הם המשיכו: "ראינו את הכרישים מבחוץ, זה יפה, זה טבע. הגענו בעקבות מה שקרה, ולא ידענו שזה כל כך פתוח ושכולם יכולים להיכנס לים. הגענו בהתחלה לפארק במטרה לטייל ופתאום מצאנו את הכרישים".
הגישה למכוניות באזור מוגבלת, וכדי להגיע אל החוף שנמצאים בו הכרישים, יש ללכת רגלית מרחק גדול יחסית שמלא בשלטי אזהרה. "נאלצנו לחנות רחוק כדי להגיע ולראות את הכרישים. יש הרבה גידור ושילוט עם אזהרת סכנה שלא להיכנס למים - הלכנו ברגל הרבה מאוד", אמרו ענת ויונתן. "לא ראינו אנשים שנכנסים למים, וטוב שככה. זה הבית של הכרישים, אז אנחנו לא יכולים להיכנס".

שרון, שצועד את שביל ישראל יחד עם חבריו מגדרה ומקריית עקרון, הגיע אל החוף כחלק ממסלול מהטיול. "שביל ישראל עובר כמאה מטר מפה, אז החלטנו ללכת לראות את הכרישים, זו אטרקציה", שיתף. שרון, שאין זו הפעם הראשונה שלו במקום, סיפר: "אנחנו לא נכנסים למים. אחרי המקרה, כולנו מפחדים ולא רוצים להסתבך עם חיית טרף. נראה אותה מבחוץ. בנובמבר ובשנה שעברה נכנסתי למים כי ידעתי שהכרישים לא עושים כלום. היינו נכנסים עם שנורקלים, והיה כיף, אבל מאז המקרה הזה נכנס בנו פחד. הפעם אני מסתכל מרחוק, לא מאכילים ולא כלום".
"אני גם לא חושב שניכנס לכאן יותר. מי שנכנס עד קו הברך זה לא נורא", המשיך שרון, שטען שטוב שהשטח לא סגור למבקרים. "לא טוב לסגור כי נחמד לראות את הטבע. לא צריך להיכנס, ויש הרבה שילוט שאוסר להיכנס, אבל אסור לסגור ולמנוע מאנשים לראות. צריך להיות פיקוח בנוסף לגידור, במקומות שמועדים לפורענות שמים שומר כדי שאנשים לא ייכנסו".

בנוסף לנמיק, שרון, ענת ויונתן, דיברנו גם עם מבקרים מהקריות, מטייבה, משוהם ומחולון. אחד התיירים שהגיע למקום עם זוגתו וילדיו בפעם הראשונה, סיפר: "שמענו שהכרישים כאן באזור ורצינו שהילדים יראו אותם. לא נכנסנו למים, אלא רק עם כפות הרגליים. זו הפעם הראשונה שאנחנו פה ונהנים בגלל האטרקציה של הכרישים, יש פה לא מעט מהם וזה מפתיע. כשאתה לא נכנס ואתה על החוף - זה לא מפחיד. ראינו פיקוח רק בהתחלה, וצריך להיות וחשוב שיהיה".
דבורה וברוך הגיעו מנתניה לראות את הכרישים, וגם הם - לא בפעם הראשונה. ברוך, נכה צה"ל, סיפר כי במשך שנים הוא פוקד את המקום, אולם בניגוד לעבר, כעת הדרך חסומה לרכבים והגישה לא קלה. לדבריו, פעם אנשים היו שוחים במקום, אולם בעקבות הטרגדיה עדיף שלא להיכנס למים. "שנים שאנחנו מגיעים לכאן, ולא היה את הגידור הזה בעבר. אנשים היו שוחים, ונראה שזה לא קורה עכשיו בגלל מה שקרה", אמרו השניים. "מי שנכנס למים מטומטם. הפיקוח ידע רק לחסום את הגישה לרכבים, אבל אפשר לבוא לפה ברגל".
רחל ויבגניה הגיעו במיוחד מחולון עם מצלמה מקצועית כדי לצלם את הכרישים, אך ללא הצלחה. "כנראה זה לא היום", אמרו. "ראינו שני כרישים - בקטנה. זו הפעם הראשונה שאנחנו פה בשביל הכרישים, לרוב מגיעים לפארק של הנחל".
"רצינו לראות מה זה כריש שלא באקווריום, אחרי הדבר המפחיד שקרה", סיפרו רחל ויבגניה. "לא נכנסנו למים, ולא ראינו אנשים שנכנסים, אנשים הבינו שכריש זה לא דג שאפשר לשחק איתו. גם הגיע לכאן פיקוח שאמר לאנשים לצאת מהמים, וכרגע רואים שמזהירים אנשים. אחרי מה שקרה אני לא חושבת שלמישהו יהיה אומץ להיכנס ולשחות עם הדגים. יש לאנשים היגיון, זה לא דג למשחק, זה לא דולפין".

ארין ואיה, שתי חברות מטייבה, הגיעו עם בני הזוג והילדים לראות את הכרישים. "חנינו רחוק כי סגרו את המקום והלכנו הרבה ברגל. זו הפעם הראשונה שאנחנו פה, הגענו לטייל בפארק והצלחנו לראות כרישים גם בלי להיכנס למים. מפחיד להיכנס, ואחרי מה שקרה לא ראינו אנשים שנכנסים. כולם מפחדים".
גם אלירן ורותם, זוג מהקריות, הגיעו לפארק בנחל חדרה. מצוידים בכיסאות חוף, השניים זכו לראות כרישים בפעם הראשונה: "הגענו בגלל סקרנות, וזו הפעם הראשונה שראינו כרישים. אנחנו מקפידים על ההוראות שלא להיכנס. זה אזור המחיה של הכרישים, וגם הילדים יודעים שזה מסוכן ואסור. הגישה לכאן קשה וכשהגענו היה רכב של העירייה שווידא שאנשים לא נכנסים למים. מי שנכנס למים מסכן את החיים שלו לחינם".

תגובת עיריית חדרה: "עיריית חדרה סגרה את דרכי הגישה לחוף הסמוך לפארק נחל חדרה, שהינו חוף אסור לרחצה על פי חוק, והציבה בטונדות שמונעות גישת רכבים, עד לקבלת הנחיות ברורות להתנהלות בחוף זה ממשרד הפנים ורשות הטבע והגנים. זאת לצד שילוט שהוצב זה מכבר ואכיפה באמצעות פקחים".
במהלך סוף השבוע האחרון שכלל את יום העצמאות, היה זרם גדול של מבקרים, מרביתם נשמע לחוק ולא נכנס למים. במקום פעלו לפנים משורת הדין פקחי העירייה יחד עם משטרת ישראל ואכפו את איסור הרחצה במים לרבות חלוקת דוחות. העירייה ציינה כי תמשיך לנקוט כל אמצעי נדרש על מנת לשמור על שלומם וביטחונם של תושבי העיר ומבקריה, עד קבלת הנחיות ברורות ממשרד הפנים שאמון על החופים במדינה ורשות הטבע והגנים האחראית על הטבע וחיות הבר והטיפול בהן.