מי לא מכיר את הדילמות האלה – האם לאכול את העוף שנשאר לנו משבת גם כשחלפו כמה ימים, או – האם לאכול גבינה שנפתחה לפני יותר משבוע? אם גם לכם זה קורה לא מעט, הנה כמה כללים חשובים שיעזרו לכם לשמור על טריות המזון ובטיחותו.
ביצים – טריות וקשות
- ביצים טריות- ניתן לשמור במקרר לאורך 5-3 שבועות. מומלץ להניח אותן במדף הפנימי של המקרר, שבו הטמפרטורה יציבה יותר לעומת דלת המקרר.
- ביצים קשות - לאחר בישול, ניתן לשמור אותן במקרר עד 7 ימים, כל עוד הן נשארות בקליפתן.
דגנים וקטניות מבושלות
- אורז מבושל - ניתן לשמור במקרר עד 5 ימים. לא מומלץ לשמור אותו בטמפרטורת החדר, כיוון שהוא מכיל נוזלים שעלולים לגרום להתקלקלותו המהירה.
- קטניות מבושלות, כגון עדשים ושעועית, ניתן לשמור 4-3 ימים, אך מומלץ לאחסנן בכלי אטום.
דגים טריים ניתן לשמור עד יומיים במקרר|צילום: mako
בשר אדום
- בשר טחון - יש לאחסן במקרר עד יומיים לכל היותר או להקפיא.
- נתחי בשר טריים - אפשר לשמור במקרר 5-3 ימים.
- בשר מבושל נשאר ניתן לשימוש עד 4 ימים במקרר - אם הוא מאוחסן בכלי אטום.
עוף
- עוף טרי כדאי לאחסן במקרר עד יומיים בלבד.
- עוף מבושל עוף ניתן לשימוש עד 4 ימים, אם הוא מאוחסן במיכל סגור.
דגים
דג טרי - יש לשמור עד יומיים במקרר, דג מבושל, ניתן לשמור 4-3 ימים.
ירקות מבושלים
יכולים להחזיק במקרר 5-3 ימים אם מאוחסנים אותם בקופסה אטומה. שמירה על טריותם תאפשר להימנע מספיגת ריחות ממזון אחר במקרר.

תבשילים ומרקים
- תבשילים הכוללים בשר או עוף - כדאי לשמור עד 4 ימים במקרר.
- מרק (עם או בלי בשר) - ניתן לשימוש עד 5 ימים, אך תמיד כדאי לאחסנו במיכל אטום ולחמם היטב לפני ההגשה.
לחם ומאפים
- לחם טרי - ניתן לשמור במקרר 4-3 ימים.
- מאפים - נשמרים במקרר עד 3 ימים.
*ניתן להקפיא מאפים ולחם בעת הצורך, לשם הארכת זמן השימוש.

חלב ומוצריו
- חלב - נשמר עד 7 ימים לאחר הפתיחה. תמיד כדאי לשים לב למראה ולריח, משום שאלה עלולים להעיד על קלקול.
- שמנת חמוצה – נשמרת עש שבוע במקרר.
- גבינות רכות, כגון קוטג’ וגבינה לבנה, יש לשמור במקרר עד 5-4 ימים מרגע הפתיחה. בעת השימוש מומלץ להשתמש בכף יבשה כדי למנוע חדירת לחות.
- גבינות קשות, כגון בולגרית או צפתית, נשמרות טוב יותר ונשארות טריות עד 7-5 ימים אחרי הפתיחה, בייחוד אם מאחסנים אותן במי מלח או במכל אטום.
טיפים נוספים לשמירה על טריות
- כדאי להימנע מאחסון מזון בטמפרטורת החדר, כי זה עלול להאיץ את התפשטות החיידקים.
- מומלץ לאחסן כל מזון במכלים אטומים כדי למנוע חדירת ריחות או התייבשות.
- תמיד מומלץ לבדוק את תוקף המזון במקרר, וכן לוודא שהוא אכן טרי לפי המראה והטעם.
לסיכום:
שמירה נכונה על המזון במקרר עוזרת להימנע מקלקול ומסכנות בריאותיות. הקפדה על האחסון תסייע לשמור על טריות המזון ולמנוע הוצאות מיותרות על אוכל מקולקל.