במשך עשרות שנים סובלים תושבי הדרום משירותי בריאות נמוכים בהשוואה לתושבים במרכז הארץ. בחודש הבא צפוי להיפתח בבאר שבע בית חולים חדש – מהלך שצפוי לשפר משמעותית את שירותי הבריאות באזור.

מאז הקמת סורוקה לפני 70 שנה, לא הוקם בנגב בית חולים חדש. את המחסור במוסדות רפואיים שילמו לאורך השנים תושבי הדרום בזמני המתנה ארוכים ובפערי בריאות בהשוואה לשירותים הניתנים במרכז הארץ.

דוח של משרד הבריאות שפורסם לאחרונה חשף כי באזור המרכז יש חמישה רופאים לכל אלף תושבים, בעוד בדרום מדובר בפחות מחצי – שני רופאים בלבד. עוד עלה מהנתונים כי 34% מתושבי הפריפריה דיווחו שוויתרו על בדיקות או טיפולים רפואיים בשל זמני ההמתנה הארוכים.

מצב הרפואה בישראל
34% מתושבי הפריפריה ויתרו על בדיקות או טיפול רפואי בגלל זמני המתנה ארוכים
מצב הרפואה בישראל
בעוד במרכז יש 5 רופאים לכל אלף תושבים, בדרום מדובר בפחות מחצי – שני רופאים בלבד

בית החולים החדש הוא פרויקט שהוקם על ידי קבוצת ההנדסה וקסמן גרופ. "בית החולים הזה הוא שמונה קומות ו-17 אלף מטרים בנויים", סיפר מנכ"ל אסותא גידי לשץ. "כולל חמישה חדרי ניתוח, טיפול נמרץ, מחלקות אשפוז והתאוששות". לשץ הסביר כי על אף שמדובר בבית חולים בבעלות פרטית, השירותים פתוחים לכלל הקופות, "כך שהוא פתוח ונגיש לכל, סטנדרט פרטי אך שירות ציבורי", אמר.

גידי לשץ מנכ
גידי לשץ מנכ"ל אסותא: "ביה"ח פתוח ונגיש לכל, סטנדרט פרטי אך שירות ציבורי"

לצד הבשורה לנגב, יש גם מגבלות: במבנה החדש לא יפעלו חדר מיון ולא חדרי יולדות. עם זאת, לשץ הדגיש כי המוסד החדש יתרכז בתחומי הכירורגיה, אשפוז, דימות ורפואה אמבולטורית – תחומים בהם מורגש עומס כבד במיוחד באזור הדרום.

"בריאות היא זכות בסיסית", אמר ד"ר אבי יצחק, הרופא הראשי של אסותא באר שבע. "אתה לא צריך להיות עשיר או תושב המרכז כדי לקבל טיפול רפואי הוגן ואיכותי". לדבריו, פתיחת בית החולים תביא עמה גם גיוס של רופאים מומחים וצוותים מיומנים שישדרגו את מערך הבריאות באזור.

ד
ד"ר אבי יצחק: "בריאות היא זכות"

הפערים בין המרכז לדרום ניכרים גם בזמינות ציוד רפואי: כך, למשל, בדרום פועלים רק ארבעה מכשירי MRI למיליון איש, לעומת שבעה מכשירים במחוז תל אביב. בבית החולים החדש מבטיחים ציוד מתקדם מהשורה הראשונה, כולל מכשירי CT ו-MRI מהדגמים החדישים ביותר.

בית החולים אסותא בבאר שבע יפתח את שעריו לקהל בעוד כחודש, במה שמוגדר כצעד משמעותי לצמצום הפערים בבריאות בין מרכז לפריפריה.