קריספי צ'׳קן הפך בשנים האחרונות לאחד הכוכבים של עולם המזון המהיר – הוא מככב בכריכים, מוגש לצד צ'יפס או כארוחה בפני עצמה. אם תרצו, מדובר בשניצל בגרסה משודרגת – עבה יותר, עסיסי יותר, פריך מאוד ומתובל יותר.

הרכב ורמת עיבוד

הבשורה החיובית היא שקריספי צ'יקן לרוב עשוי מנתח עוף שלם – בדרך כלל חזה עוף. זהו יתרון מובהק לעומת נתחוני הנאגטס המוכרים, שמבוססים על תערובת עוף טחונה המעורבבת עם מים, שומן, קמח ותוספים. הקריספי צ'יקן עשוי מבשר טבעי שלא עבר פירוק ועיבוד תעשייתי משמעותי. עם זאת, חשוב לציין שהציפוי – בין שהוא עשוי מקמח, פנקו, קורנפלקס או תערובת אחרת – יכול לפעמים להכיל תוספים התורמים לשמירה על פריכות וחיי המדף, ולעיתים גם חומרים משמרים. בשורה תחתונה - מדובר במוצר פחות מעובד מהנאגטס, אך עדיין רחוק ממזון טבעי ולא מתועש.

קלוריות וחלבון – כמה זה באמת יוצא בצלחת?


קציצת העוף עצמה (במשקל ממוצע של כ־150–170 גרם) מכילה בין 400 ל־500 קלוריות. כשהקריספי מוגש בלחמנייה ובליווי רטבים, מדובר כבר בארוחה של כ־600–850 קלוריות. אם נוסיף לכך גם תוספת של צ'יפס ושתייה ממותקת, בקלות תגיעו לארוחה שתעלה לכם יותר מאלף קלוריות. מבחינת חלבון – יש כאן דווקא נקודת אור: קריספי צ'יקן שמבוסס על נתח עוף אמיתי מספק לגוף כ־35–40 גרם חלבון למנה, תלוי בגודל ובשיטת ההכנה כמובן. מדובר בכמות נאה התורמת לתחושת השובע.

מזון מהיר (צילום: שאטרסטוק)
מזון מהיר|צילום: שאטרסטוק

קריספי צ'יקן לעומת נאגטס – מה עדיף?


כאשר משווים את הקריספי צ'יקן לנאגטס, היתרון של הקריספי ברור: כאמור, הוא עשוי מנתח שלם ולא מתערובת טחונה, מה שהופך אותו לפחות מעובד ומאפשר לספק חלבון איכותי בכמות גבוהה יותר. בנוסף, תכולת התוספים שבו נמוכה יותר, המרקם יותר טבעי, והטעם – לרוב יותר עסיסי ומזמין. הנאגטס, לעומת זאת, מכיל רשימת רכיבים ארוכה, תוספים רבים, ולעיתים גם רכיבי עוף שאינם נתח נקי. כך שאם כבר בוחרים במאכל מטוגן – הקריספי צ'יקן הוא ללא ספק הבחירה המומלצת.

אפשר להכין בבית


אם הבריאות חשובה לכם אבל אתם לא רוצים לוותר על התענוג, תוכלו להכין גרסה משופרת ובריאה יותר של קריספי צ'יקן בבית. בבית: בוחרים חזה עוף טרי, טובלים בלילה על בסיס קמח מלא או כוסמין, פנקו או פירורי לחם מכוסמין ואופים בתנור או באייר פריי במקום לטגן. תוכלו להגיש אותו בלחמנייה מקמח מלא או לצד ירקות ורטבים קלילים – כמו סלסה ביתית או גרסת ה״לייט״ של הקטשופ והמיונז.

 

 הכותב הוא זיו זפרני דיאטן קליני וספורט