בצל המבוי הסתום בחידוש המשא ומתן להמשך עסקת החטופים, נראה שבימים האחרונים ארגוני הטרור מעלים את הכוננות בשל החשש מהאפשרות שישראל תחדש את הלחימה ברצועת עזה. בחמאס מנצלים את המומנטום כדי לשקם את יכולותיו הצבאיות של הארגון ולבנות מחדש את זרועותיו שספגו אבדות.
חמאס מנצל את התקופה הקרובה למילוי שורות, בהיבט של פעילים ומפקדים כאחד. הוא פועל כדי להשלים את הפערים שנוצרו במהלך 15 חודשי המלחמה, מגבש תוכנית עבודה של "בנייה מחדש", ומשקיע מאמצים כדי לארגן מחדש את היחידות והמסגרות שתחתיו.
יש להניח כי ארגון הטרור מחפש את הדרך להתחמש מחדש ועשוי לחפש אחר מאגרי אמל"ח שלא נפגעו בתוך רצועת עזה. עם זה, כל עוד כוחות צה"ל נמצאים בציר פילדלפי - נוכחותם חוסמת את חמאס מלהבריח אמל"ח דרכו כפי שעשה עד ל-7 באוקטובר.

מקורות המקורבים לחות'ים בתימן, אמרו הבוקר (רביעי) לעיתון אל-אח'באר הלבנוני כי החות'ים עדיין עוקבים אחר יישום הסכם הפסקת האש בעזה וכי ההחלטה על חידוש הפעולות הימיות והאוויריות התקבלה וממתינה להנחיות מארגוני הטרור ברצועה. צוין כי נמשך התיאום בין חמאס והג'יהאד האיסלאמי לבין החות'ים בתימן.
נטען כי התקיפות האוויריות צפויות לכלול יעדים כמו בסיסים צבאיים אמריקנים במזרח התיכון, אם ארה”ב "תשתתף בתוקפנות נגד עזה או נגד 'ציר ההתנגדות'".
מקור בארגוני הטרור הפלסטינים אמר השבוע לעיתון אל-ערבי אל-ג'דיד הקטארי כי החמ"ל המשותף של הארגונים הפלסטינים בעזה החליט להגביר את הכוננות בקרב הפעילים, כהכנה לאפשרות של חידוש המלחמה. לטענתו, הוצאו הנחיות לקבוצות האחראיות על אבטחת החטופים הישראלים - להחמיר את הנהלים ולחזור לאלו שהיו בתוקף בעבר, לפני שהשלב הראשון של הסכם הפסקת האש נכנס לתוקף ב-19 בינואר.

עיתון א-שרק אל-אווסט הסעודי דיווח אמש כי חמאס נקט לאחרונה צעדים מהותיים נגד כמה בכירים ופעילים שמילאו משימות שונות, לאחר שהואשמו בכך שנטשו את תפקידיהם, עזבו ועברו מצפון רצועת עזה לדרומה. על פי מקורות בחמאס, הצעדים האלו כללו אישים רבים הפועלים בתחומים שלטוניים, מדיניים או אפילו צבאיים, או בתחום של עבודת צדקה, חברה ודעוה.
על פי המקורות, כמה בכירים הושעו מעבודתם ונמנע מהם לחזור לתפקידיהם הקודמים, בהם תתי-מנכ"לים של משרדים, מנכ"לים ואחרים בדרגים נמוכים יותר בפעילות הממשלתית. דווח כי התבצע ארגון מחדש של העבודה ובחינת תיקיהם לאחר שנטשו את התפקידים שיועדו להם, מה שחייב אותם להישאר בתפקידם מבלי לעבור לדרום הרצועה.
עוד על פי המקורות, חלק מהאישים, בעיקר אלו ששירתו במנגנוני הביטחון הממשלתיים - "זכו לפטור מצעדי ענישה לאחר חזרתם לצפון הרצועה בשל הצורך הדחוף בניהול של כמה גופים ביטחוניים, מחלקות ותיקים, בהיעדר כישורים טובים יותר".

המקורות ציינו כי אם המצב יחזור להיות כפי שהיה לפני המלחמה מבחינת יציבות ביטחונית ופוליטית, יינקטו צעדים נגדם שעלולים לכלול פיטורים. עם זאת, לטענתם, הוחלט להקפיא את עבודתם של מנהיגים רבים, מהדרג השלישי והרביעי ואחרים, הפעילים בעשייה פוליטית, חברתית ודעוה במרחבים על פי החטיבות המנהליות של חמאס, ולמנות אישים חלופיים לניהול הפעילות הקשורה לעבודתם, כל אחד לפי התמחותו והאזור שבו הוא פועל.
הגורמים טענו כי יש צעדי ענישה שייקבעו בהמשך כנגד מי שנטשו את תפקידם, וציינו כי למעשה הוחלט כי שחלקם לא יחזרו לתפקידיהם הקודמים, כמו מפקד החזית הפנימית בזרוע הצבאית של חמאס. הם יועברו למשימות פחות חשובות אחרות, וחלקם שומרים על תפקידיהם הקודמים עד לסיום ההליכים.
בנוסף, בחמאס צפויים לגייס כאלו שהשתתפו בעימותים עם כוחות צה"ל - חלקם עשויים להנהיג "קבוצות צבאיות", ואחרים עשויים להיות מקודמים ולהוביל פלגים. זה לא כולל רק את העוסקים בתחום הצבאי, אלא כולל גורמי מודיעין בזרוע הצבאית של חמאס והרכבים פנימיים-צבאיים אחרים.