ישראל ביצעה אמש (שני) סדרת תקיפות נרחבות בנמל חודידה ובסביבתו בתימן, כך אישר דובר צה"ל. במסגרת התקיפה, שכללה כ-20 מטוסי קרב ו-50 חימושים, הותקפו תשתיות טרור בנמל הימי חודידה ומפעל בטון "באג'יל" במזרח העיר. לפי דיווחים בתימן, שני בני אדם נהרגו ו-42 נפצעו בתקיפה. התקיפה בוצעה במקביל לפעילות אמריקנית באזור צנעא, כשישראל וארה"ב חילקו ביניהן את אזורי התקיפה.
התקיפה מגיעה בתגובה לפגיעת הטיל החות'י שלשום במרחב נמל התעופה בן-גוריון, שגרמה לפציעתם של שישה בני אדם באורח קל עד בינוני ולשני נפגעי חרדה. זו הייתה הפעם הרביעית בתוך יומיים שבה שיגרו המורדים החות'ים טילים לעבר ישראל.
"פגיעה בכלכלת שלטון הטרור"
"צה"ל תקף מטרות טרור של שלטון הטרור החות'י בנמל הימי חודידה ובסביבתו בתימן כ-2,000 ק"מ משטח הארץ", נמסר בהודעת דובר צה"ל. "מטוסי קרב תקפו לפני זמן קצר תשתיות טרור של שלטון הטרור החות'י ברצועת החוף. התקיפה בוצעה בתגובה להתקפות חוזרות ונישנות שמבצע שלטון הטרור החות'י לעבר מדינת ישראל".
בהודעה צוין כי "תשתיות הטרור שהותקפו בנמל הימי חודידה משמשות כמקור הכנסה מרכזי עבור השלטון החות'י". לדברי צה"ל, "הנמל הימי בחודידה משמש להעברת אמצעי לחימה איראניים, ציוד לצרכים צבאיים וצרכי טרור נוספים".



בנוסף, נמסר כי "הותקף מפעל בטון 'באג'יל' מזרחית לעיר חודידה המשמש כמשאב כלכלי חשוב של שלטון הטרור החות'י ומשמש לבניית המנהרות והתשתיות הצבאיות". צה"ל הדגיש כי "הפגיעה במפעל זה מהווה פגיעה בכלכלת השלטון ובהתעצמות הצבאית שלו".
החות'ים מאיימים: "נמשיך עד שתיפסק התוקפנות בעזה"
לפי הדיווחים, ישראל וארה"ב חילקו ביניהן את אזורי התקיפה, כאשר ישראל התמקדה בנמל חודידה וארה"ב פעלה באזור צנעא. במסגרת התקיפה הפציצה ישראל כעשר מטרות בנמל חודידה, שנחשב ליעד האסטרטגי החשוב ביותר בתימן. דווח על בין שישה לשמונה גלי תקיפה במחוז חודידה.
נמל חודידה משמש כשער כלכלי חיוני עבור תימן, דרכו מיובאים נפט וגז למדינה. הפגיעה בנמל מהווה תגובה סמלית ומעשית כאחד לירי על נמל התעופה בישראל – "שדה מול שדה".
חברת הנפט של החות'ים בצנעא הודיעה על הפעלת תוכנית חירום בכל תחנותיה בתימן כדי לנהל את המלאי שזמין כעת, כתוצאה מהתקיפות האמריקניות בנמל הנפט בראס עיסא.
זו אינה הפעם הראשונה שהנמל מותקף, כאשר גם האמריקנים ביצעו בו תקיפות רבות בעבר. בחודשיים האחרונים תקפו האמריקנים כאלף יעדים ברחבי תימן, אך היכולת המבוזרת של החות'ים מאפשרת להם להמשיך בשיגורים. ההערכה היא כי גם בימים הקרובים ייתכנו שיגורים נוספים לעבר ישראל.
הבכיר החות'י מוחמד אל-בוח'ייתי איים בתגובה לתקיפה: "הסלמה תיענה בהסלמה – עד שתיפסק התוקפנות בעזה. היכולות הרקטיות שלנו מצויות במקומות בטוחים. אנחנו רציניים לגבי הטלת מצור אווירי על ישראל, והתקיפה האחרונה בנתב"ג היוותה אזהרה. התקיפה באזורים אזרחיים בתימן גרמה להפסדים גדולים, אבל נמשיך לתמוך בעזה".
הפגיעה בנתב"ג וביטולי הטיסות לישראל
בתחקור ראשוני של האירוע עלה כי מערכות ההגנה האווירית של ישראל – חץ 3 ו-THAAD האמריקנית – החטיאו את הטיל החות'י, שהצליח לפגוע בשטח ישראל. "זה הטיל הראשון שאנחנו מפספסים מאז חידוש הלחימה", אמר גורם ביטחוני ל-N12.
דובר צה"ל מסר בהודעה רשמית כי "מהממצאים הראשוניים עולה כי מדובר ככל הנראה בכשל טכני נקודתי במיירט שנורה לעבר הטיל" וציין כי "לא נמצא כשל בתהליך הגילוי, ותפעול מערכות היירוט וההתרעה לעורף".

בעקבות האירוע, כ-20 חברות תעופה זרות הודיעו על השהיית טיסותיהן לישראל למשך עד 72 שעות. במקביל, איים הדובר הצבאי של החות'ים כי הארגון ימשיך לתקוף את נמלי התעופה של ישראל במטרה להטיל עליה "מצור אווירי כולל" ולשתק את הפעילות האווירית.
שרת התחבורה מירי רגב מסרה כי נתב"ג חזר לפעילות מלאה בתוך חצי שעה מהאירוע. "כשלושים חברות תעופה זרות ממשיכות לפעול כרגיל בנתב"ג יחד עם שלושת חברות התעופה הישראליות", אמרה רגב, והוסיפה כי הנחתה את רשויות התעופה "להיות בקשר רציף עם חברות התעופה הזרות" במאמץ להחזירן לפעילות.
המסר המאיים של נתניהו.
ראש הממשלה בנימין נתניהו שיגר מסר מאיים לחות'ים בסרטון שפרסם לאחר הדיון הביטחוני. "אנחנו פועלים נגדם, פעלנו בעבר, נפעל גם בעתיד, ואני לא יכול לפרט. ארה"ב גם בתיאום איתנו פועלת גם נגדם. זה לא 'זבנג וגמרנו'. אבל יהיו זבנגים", אמר נתניהו.
מאוחר יותר העביר נתניהו מסר חריף נוסף כשצייץ בחשבונו הרשמי באנגלית בתגובה לציוץ של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ: "הנשיא טראמפ צודק לחלוטין! התקיפות של החות'ים מגיעות מאיראן. ישראל תגיב על המתקפה החות'ית נגד נמל התעופה שלנו, וגם, בזמן ובמקום שנבחר, נגד אדוני הטרור האיראנים שלהם".
במערכת הפוליטית קראו לפעול בתקיפות. יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ הצהיר: "זו לא תימן - זאת איראן. איראן היא שיורה טילים בליסטיים על מדינת ישראל, והיא חייבת לשאת באחריות. על ממשלת ישראל להתעורר ולא לחזור לימי הטפטופים. הירי על מדינת ישראל חייב להביא לתגובה קשה בטהראן".
התקיפה הישראלית האחרונה בתימן התרחשה לפני יותר מארבעה חודשים, ב-26 בדצמבר 2024, תחת הכינוי "צלילי הכרם". באותה התקפה, שהייתה הגדולה ביותר שביצעה ישראל בתימן מאז תחילת המתקפות, תקפו 25 מטוסי קרב ישראליים מטרות חות'יות שכללו את נמל התעופה הבינלאומי בצנעא, נמל חודיידה, ותחנות כוח באזור.
התקיפה, שבוצעה בשני גלים, גרמה למותם של לפחות שישה בני אדם ולפציעת כ-40 נוספים. החות'ים שיגרו מאז חזרת הלחימה בעזה כ-25 טילים בליסטיים וכטב"מים לעבר ישראל, כאשר רוב הטילים נורו לאזור המרכז, ושלושה מהם לצפון הארץ.