פיקוד העורף עדכן כי החל מהיום (חמישי) תתקבל הנחיה מקדימה לפני הפעלת ההתרעה מירי טילים מתימן לעבר שטח מדינת ישראל, כדי לאפשר לתושבים להיערך ולהבטיח הגעה בטוחה למרחב המוגן.

ההנחיה המקדימה תתקבל ביישומון פיקוד העורף באזורים המצויים בטווח שבו יופעלו ההתרעות, באמצעות צליל עדכון (ללא אזעקה עולה ויורדת). ההודעה תתקבל מגורמים רשמיים בפיקוד העורף.
כמו כן, תופץ הודעת דובר צה"ל לפיה ייתכן ירי טילים מתימן לעבר מדינת ישראל בדקות הקרובות וכי יש להישמע להנחיות פיקוד העורף.

כל הפרטים על ההנחיה החדשה של פיקוד העורף
- הודעת ההנחיה המקדימה תצא כ-3 עד 5 דקות לפני קבלת ההתרעה.
- ההנחיה המקדימה אינה מחייבת להיכנס למרחב מוגן, אלא נועדה לתת זמן ומידע נוסף לדריכות ומוכנות מקדימה לאזרחים להבטיח מיגון טוב יותר ומטרתה לשפר את תחושת הבטחון האישית.
- במידה שאכן תושמע התרעה יש לפעול על פי הנחיות פיקוד העורף, להיכנס למרחב המוגן ולהמתין לפחות 10 דקות.
- ישנו סיכוי שההתרעה לא תופעל לאחר קבלת ההודעה המקדימה.
- ההנחיה המקדימה תופץ לאזורים נרחבים שבהם קיים פוטנציאל איום בכדי לאפשר זמן הערכות, אולם ההתרעה עצמה תופץ לאזורים בהם האיום מתממש. לפיכך ייתכנו מקרים שבהם ההנחיה המקדימה תופץ באזורים נרחבים יותר מהאזורים שבהם תופעל ההתרעה.
- פיקוד העורף: "ההודעה ביישומון הינה יכולת שנמשיך לפעול ולפתח על מנת להנגישה בפלטפורמות נוספות".
הגורמים הישראלים ציינו כי קיים שיתוף פעולה הדוק בין ישראל לארצות הברית, כמו גם מדינות אחרות - שמסייע גם נגד החות'ים וגם נגד איומים אחרים. בשורה התחתונה, כמות השיגורים לא פחתה במקצה הנוכחי של הירי (מאז התחדשות הלחימה בעזה), וכמות האזעקות פחתה בעיקר בזכות היירוטים והכשלים במערכות הירי בתימן.

לישראל וארה"ב מספר שכבות הגנה מפני טילים בליסטיים: מערכת "חץ 3" הישראלית – יירוט במרחק מאות קילומטרים מחוץ לאטמוספרה, מערכת "חץ 2" הישראלית – יירוט סמוך לגבול האטמוספרה, מערכת THAAD האמריקנית – מערכת ליירוט טילים בליסטיים לטווח קצר ובינוני, ומערכת AEGIS על משחתות אמריקניות – מצוידת בטילי SM-3A2 שמיירטים טילים במרחקים של מאות קילומטרים.
מערכת THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) הוצבה בישראל באוקטובר האחרון ומי שמפעיל את הסוללות הם חיילים אמריקנים. היא פותחה על ידי חברת לוקהיד מרטין ונועדה ליירט טילים בליסטיים קצרי-טווח, בינוניים ובינוניים-ארוכים בשלבי המעוף הסופיים שלהם, בתוך האטמוספירה ומחוצה לה. המכ"ם של המערכת, מסוג AN/TPY-2, מאפשר גילוי טילים ומטוסים במרחק העולה על 2,000 ק"מ, ומשתף מידע עם מערכות ההגנה האווירית האחרות.
המערכת פועלת בשיטת "פגע והשמד" (Hit-to-Kill), כך שטיל היירוט שלה אינו נושא ראש קרב אלא מסתמך על ניצול האנרגיה הקינטית של מעופו בעת פגיעתו במטרה. לפי דיווחים, THAAD כבר יירטה בהצלחה לפחות שבעה טילים בליסטיים ששוגרו מתימן. על רקע המבצע שמנהלת ארה"ב בתימן נגד החות'ים, ובצל איומיו של הנשיא דונלד טראמפ לתקוף את מתקני הגרעין באיראן אם לא תקיים מו"מ על תוכנית הגרעין שלה, הערוץ הסעודי "אל-חדת'" דיווח כי ארה"ב העבירה לישראל סוללת THAAD נוספת להגנה מפני טילים בליסטיים, וכן שתי סוללות פטריוט, כחלק מחיזוק ההגנה האווירית על ישראל.

פיקוד המרכז של צבא ארה"ב (CENTCOM) משמש כמטרייה הגנתית לכל פעילות ההגנה האווירית. ישראל הועברה לאחריותו בתחילת 2021, והוא אחראי על 21 מדינות במזרח התיכון ובמרכז אסיה. הפיקוד "מתיך" את התוצרים האלקטרוניים שמגיעים מאמצעי הגילוי השונים ומאפשר לייצר תמונה משולבת של איומים בזירה – ולהתאים להם במהרה אמצעי יירוט.