הצעת חוק שנועדה להגדיר את קטאר כמדינה תומכת טרור נבלמה במהלך המלחמה פעמיים על ידי המל"ל, בדחיפת אנשי לשכת רה"מ – כך חשפנו אמש (ראשון) ב"מהדורה המרכזית". מדובר בהצעת חוק שיזם שר הכלכלה ניר ברקת, וקודמה על ידי חה"כ משה סעדה, שקובעת קטגוריה חדשה במעמד דומה ל"מדינת אויב", ומגדירה את קטאר כמדינה תומכת טרור.

הצעת החוק מסדירה לראשונה את הקשר מול מדינות כאלה, בדומה למדינות אויב - איסור תרומות ומסחר, הקמת גוף ייעודי למאבק בהן, התרת תביעות אזרחיות ואיסור על שילוב שלהן במגעים מדיניים. בהצעה נכללת אפשרות להחריג את סוגיית החטופים.

אלא שהצעת החוק הגיעה לוועדת שרים לחקיקה פעמיים, בסוף השנה שעברה ובחודש ינואר השנה, והוחלט שלא לקדם אותה להצבעה "לבקשת גורמי הביטחון". מי הם אותם גורמי ביטחון? בשב"כ ובמוסד לא הכירו את החקיקה, ומסתבר שמי שבלם אותה זה המל"ל, בדחיפת אנשי לשכת ראש הממשלה. ההצעה ירדה מהפרק והוקפאה מאז.

מהמל"ל נמסר בתגובה כי הם לא התנגדו, נהפוך הוא. עמדתם הייתה לטענתם שלא להתנגד להצעת החוק, בכפוף לקבלת תקינה ותקצוב מתאימים לצורך הקמת יחידה במל"ל למאבק במדינות תומכות טרור, כפי שהוצע בהצעת החוק.

לשכת ראש הממשלה מכחישה ואומרת שהדבר נשקל בימים אלה באופן רציני, תוך אפשרות החרגת עניין המשא ומתן להשבת החטופים. השאלה היא למה ההצעה לא קודמה בזמן אמת, למרות שהשפעה ההרסנית של קטאר ידועה היטב לכל גורמי המקצוע.