מעל לארבע שנות מאסר נגזרו על שני נאשמים שהורשעו בהונאת מס שגרעו מקופת המדינה כ-18 מיליון שקלים. בית משפט השלום בנתניה גזר עונש מאסר כבד של 5 שנים ו-10 חודשים (70 חודשים) על אדהם עיראקי, אחד הנאשמים בפרשה. על שותפו סארי סמארה נגזרו 4 שנות ו-7 חודשים (55 חודשים) מאסר בפועל. כך עולה מגזר הדין שניתן בשבוע שעבר.
סמארה היה רשום כעוסק מורשה תחת הפירמה "מיסטר אנרגיה" בענף מסחר בסולר ומכלים. מגזר הדין עולה כי בין השנים 2018-2017 העסק שאמור היה לשווק דלקים שימש בפועל את הנאשמים בעסק כמסגרת לרמייה שיטתית.
לטענת רשות המיסים השיטה פעלה כך: הנאשמים הציגו מסמכים שנחזו להיות חשבוניות מס של עסקאות לכאורה עם ספקים שונים, אף שבפועל לא בוצעו עסקאות אלה כלל. מדובר ב-412 חשבוניות פיקטיביות בעסק של סמארה בסכום ענק של כ-85 מיליון שקלים, ו-178 חשבוניות נוספות בחברת "מיסטר אנרגיה בע"מ" בסכום של כ-43 מיליון שקלים.
רישום חשבוניות פיקטיביות אלה בספרי החברה אפשר לנאשמים לנכות את מס התשומות הגלום בהן - כלומר לקבל החזרי מס שלא היו זכאים להם, וכך להתחמק מתשלום מס בסכום כולל של כ-18 מיליון שקלים.
השופטת טל אוסטפלד נאוי ציינה בגזר דינה: "סכום המחדל מהווה שיקול כבד משקל בקביעת מתחם הענישה כאשר הוא מגלם את חומרת העבירה ומידת אשמתם של הנאשמים". השופטת הדגישה כי הנאשמים "ביצעו מעשיהם בתחכום, בשיטתיות, במרמה ופעלו מתוך מניע כספי ובכך גרמו לפגיעה קשה בקופת המדינה".
חומרה נוספת נוספה לעונש בשל העובדה שהנאשמים לא השיבו לקופת המדינה את הכסף שנגרע ממנה. השופטת אוסטפלד ציטטה את בית המשפט העליון: "במרבית המקרים, עברייני המס הינם אנשים נורמטיביים, נעדרי עבר פלילי, אשר הידרדרו לביצוע העבירות בעטיו של מצב כלכלי קשה. אין די בנסיבה זו כדי להצדיק הקלה בעונשם".
בנוסף לעונשי המאסר, הוטלו על סמארה קנס בסך 650,000 שקלים והתחייבות בסך 500,000 שקלים, על עיראקי קנס בסך 950,000 שקלים והתחייבות בסך 500,000 שקלים, ועל חברת "מיסטר אנרגיה", שהורשעה גם היא, קנס בסך מיליון שקלים.