"חלמתי לטוס לחלל במשך 15 שנה והחלום הזה הופך למציאות", כתבה הזמרת קייטי פרי בחשבון האינסטגרם שלה לפני שהמריאה היום (שני) לחלל במסגרת טיסה של חברת בלו אוריגין של ג'ף בזוס. המחיר המדויק ששילמה פרי, או חמש הנשים האחרות שהצטרפו אליה, לא דווח. לפי הערכות שפורסמו בעבר בתקשורת, העלות של מושב בטיסות האלו הוערכה ב-1.25 מיליון דולר. מה שכן ידוע הוא שכדי לשריין מקום בטיסות של החברה צריך לשלם 150 אלף דולרים - שמקבלים חזרה במקרה של ביטול.

האמת היא שקשה לדעת בדיוק כמה עולה טיסה כמו זו שפרי עלתה אליה. נוסף לבלו אוריג'ין שתי חברות נוספות פעילות בתחום: ספייסX של אילון מאסק ווירג'ין גלקטיק של ריצ'רד ברנסון. וירג'ין היא היחידה שמדווחת על מחירי הכרטיסים בטיסות שלה במסגרת הדוחות שהיא מפרסמת לבורסה. דיווח באתר Nasdaq.com מציין שבשנה שעברה דיווחה וירג'ין שהעלתה את מחירי הכרטיסים מ-250 אלף דולרים - ל-900 אלף דולר. לפי דיווח ב-CNN, לפני העלאת המחירים החברה מכרה כ-600 כרטיסים.

גם וירג'ין גלקטיק וגם בלו אוריג'ין מציעות חוויית טיסה שמכונה בשפה המקצועית "תת-מסלולית" - כלומר כזו שמגיעים בה לגובה שמוגדר כגבול החלל אבל לא יוצא להקפת כדור הארץ. במונחים פשוטים מדובר בגובה של כ-100 ק"מ מעל לפני הים. בעוד שפרי ותיירים אחרים של בלו אוריג'ין נהנים מחוויה באורך 11 דקות, הלקוחות של וירג'ין זוכים לחוויה ארוכה יותר של כ-90 דקות. בשני המקרים הנוסעים חווים בסך הכל כמה דקות של חוסר משקל וצופים בכדור הארץ מלמעלה.

מי שרוצה יותר מזה ולהגיע לחלל ממש כבר יצטרך לשלם הרבה-הרבה יותר. ספייסX היא כיום החברה היחידה שמציעה טיסות של ממש לחלל שמאפשרות למשתתפים בהן לבלות מספר ימים מחוץ לכדור הארץ. לפי CNN, דוח ממשלתי העריך שמושב בטיסה כזו עשוי לעלות עד 55 מיליון דולרים - לא כולל עמלות עבור שימוש בתחנת החלל הבין-לאומית.