מפעלי המזון הישראליים שמרו על שיעור אספקת של יותר מ-90% מהתצרוכת בשגרה, למעט מחסור נקודתי ביום פתיחת המבצע, יום שישי 13 ביוני. כך עולה מנתונים שחושף היום (שני) איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים.
לטענת האיגוד, אספקת המזון הסדירה הובטחה בכל רחבי הארץ הודות להמשך עבודת מפעלי המזון החברים באיגוד לאורך כל ימי הלחימה. זאת חרף גיוס נרחב של אנשי מילואים והמשך עבודה תחת התראות, אזעקות ושיגורי טילים.
לפי האיגוד, כ-80% מעובדי מפעלי המזון החיוניים וכ-65% מעובדי שאר מפעלי המזון התייצבו לעבודתם.
על רקע זה קוראים באיגוד לממשלה לקדם את תוכנית משרד החקלאות ליעד ייצור מקומי של לפחות 75% מהמזון הארוז בישראל ו-85% מזון המבוסס על תוצרת חקלאית, והרחבת מדיניות מלאי החירום כך שתכלול גם חומרי גלם לתעשיית המזון.