המציאות הבלתי נתפסת שבה אנו חיים הופכת אותנו לאנשים יצירתיים וגמישים מאוד. יכולת ההישרדות שפיתחו אנשי האוכל מעוררת השראה. זוכרים את ימי הקורונה? אז ייתכן שתחוו דה ז'ה וו לתקופה ההיא.

חיים כהן עד הבית
השף כהן החליט שמתחשק לו לבשל אוכל ביתי והנה נולד מותג משלוחים חדש שאינו קשור למסעדות השף. המשלוחים זמינים דרך וולט עד שעה 20:00. מה בתפריט? סלט ירקות עם גבינה יוונית (62 שקלים), סלט קיסר קלאסי (55 שקלים ו-77 שקלים בתוספת עוף או שניצל), כדורי ארנצ'יני ברוטב (54 שקלים), קלמרי מטוגן (63 שקלים), סנדוויץ' שניצל (60 שקלים), חורשט סבזי (105 שקלים), שניצל עם תוספת (75 שקלים), תבשיל קציצות בקר ואפונה (90 שקלים), גירוס עם טלה (73 שקלים), פסטה פנה עם שניצל (69 שקלים), פנה עם חציל (63 שקלים) ותוספות, פירה (25 שקלים) וירוקים (20 שקלים).

פסקדו בטייק אווי
השף יחי זינו מציע בימים אלה תפריט טייק אווי מיוחד שזמין בשעות מצומצמות ויש לעקוב אחרי עמוד האינסטגרם של השף על מנת להתעדכן. המנות משתנות מדי יום ועד כה היו בו מנות כמו סלט טוניסאי (40 שקלים), כריך טוניסאי (40 שקלים), לברק על אורז (75 שקלים) וכריך קולסלאו וצ'יפס (25 שקלים). אין הזמנות, פשוט באים לחלון של המסעדה ולוקחים.
מרטין בובר 12/1, אשדוד

תלם
בתלם החדשה של ענר בן רפאל פורמן החליטו לא להרים ידיים ולייצר לעובדים שגרה עם תפריט מלחמה לאיסוף עצמי. מה בתפריט? פיצות, סלטי ירקות הכי טריים שיש, דגים, תבשילים, שניצל בחלה וקינוחים. יש גם תפריט ילדים עם פסטה או שניצל וקרעי תפוח אדמה. בנוסף לתפריט האוכל עורכים בתלם גם מכירת מארזי ירקות טריים, חיסול תפריט היין במסעדה (כל הבקבוקים ב-50% הנחה), מארזי עוגיות וקוקטיילים מבוקבקים במחיר נגיש של 48 שקלים לבקבוק של 200 מ"ל. ובזמן שאתם ממתינים להזמנה שלכם, סידרו לכם פה גם "המתנה נעימה": כוס יין שרדונה "אסטייט" של דלתון (28 שקלים) וסשימי דג-ים שנפרס עכשיו ב-88 שקלים.
מרכז G כוכב הצפון (בסמטה בין מאיר יערי 17 ל-19), תל אביב, שני-שישי 11:00-15:00

קפה אסיף
בקפה אסיף מציעים תפריט מנחם שרקח במיוחד למצב השף עומר שחם. התפריט זמין לאיסוף עצמי ובמשלוח בוולט ויש בו מנות עיקריות לשניים או יותר כמו למשל: חצי קילו (6-5 יחידות), שניצל (78 שקלים), עוף מלוחייה - זוג כרעי עוף צלויות על רוטב חמצמץ (96 שקלים); 4 קציצות בקר ברוטב אדום כמו של רפי כהן (132 שקלים); ו-4 קציצות בר ים ואינטיאס ברוטב ירוק של מנגולד אורגני מ"אדמה קולינרית", כרישה, בצל, חמאה ויין לבן (95 שקלים). יש גם תוספות: חצי קילו של פירה (3-2 סועדים) ב-40 שקלים; חצי קילו אורז עם אטריות (30 שקלים) ומנות נוספות. בנוסף, מציעים גם מעדנים כמו מטבוחה, לאבנה זעתר, כבד קצוץ, טאבולה וגם ערכת "פותחים יין בערב" וקינוחים. התפריט זמין בימי ראשון-שישי בשעות 11:00-15:00.
לילינבלום 28, תל אביב

Fratelli & Vicino
השף קונדיטור ברק כהן (לשעבר מגזינו) השיק רגע לפני המלחמה את מותג הקינוחים Vicino שפועל מתוך המסעדה האיטלקית Fratelli בנתניה. בימים אלו המקום מציע שירותי משלוחים וטייק אווי בלבד – עם קינוחים מלאי נשמה.
גיבורי ישראל 17, מתחם יכין סנטר פולג, נתניה

קיו
אנשי הבר החדש קיו והשף בן כהן (לשעבר משייה) יציעו לקראת סוף השבוע אוכל ביתי בטייק אווי. בנוסף תתקיים גם מכירת חיסול של קולקציית היינות של המקום שיימכרו בהנחה של 40% מהמחיר המקורי בתפריט.
הזמנות בוואטסאפ: 077-3034155

תדר
לראשונה, פיצה תדר זמינה כעט למשלוחים דרך וולט בשעות 16:00-23:00. אם אתם בכל זאת חייבים לצאת מהבית אפשר גם לבוא לקחת אותה בטייק אווי עם דרינק ולשבת בפארק המסילה (המרחב המוגן במרחק נגיעה, כך גורס הפרסום של המקום).

אייל שני הקים לתחייה את המכולת המיתולוגית של צפון אברקסס
בימים אחרונים נערכת מכירת תוצרת טרייה וחומרי גלם של מסעדת צפון אברקסס, כפי שנעשה בתקופת הקורונה. היום התווסף למכולת גם תפריט אוכל קטן עם מנות השף. זמין במסעדת צפון אברקסס בשעות 11:00-16:00.
לילינבלום 40, תל אביב

כריכי בשר משוגעים של השף יקיר מסרטי
תושבי באר שבע, הבשורה הזו בשבילכם: מסעדת לס שנפתחה רגע לפני המלחמה אומנם עדיין סגורה, אבל השף התחיל להכין כריכי בשר מפורק בשביל קצת נחמה וחופש מהמטבח ומהמצב. יש כריך אסאדו, רוסטביף, עוף מפורק ואפשר גם להזמין את סיר השף. כל כריך עולה 45 שקלים וזמין בטייק אווי ובמשלוחים.
כל הפרטים בדף האינסטטרם של המסעדה
