מאז החלה מהפכת השמיים הפתוחים עולות לא מעט תלונות לא רק על הנוחות בטיסה שהולכת ויורדת, אלא גם על איכות האוכל שמצטמצמת במטרה לחסוך כסף, בתוך כך, דלתא איירליינס השיקה שיתוף פעולה ראשון מסוגו עם רשת ההמבורגרים שייק שאק (Shake Shack) במסגרתו החברה מגישה ארוחות צ'יזבורגרים לנוסעי המחלקה הראשונה בטיסות פנים של יותר מ-900 מייל (בהן מגישים ארוחה).

> שיטה פשוטה: כך תשדרגו לכם את האוכל בטיסה

ארוחת הצ'יזבורגרים, אותה יש לבחור מראש, כוללת קציצת בקר אנגוס 100%, עם גבינה (ניתן להוריד) ומוגשת בלחמניית תפוחי אדמה קלויים. התוספות כוללות עגבניות, חסה ורוטב Shack. לצד ההמבורגר מוגש צ'יפס, סלט קיסר ובראוני.

לדברי סטפני לאסטר, מנהלת חוויית הקולינריה בדלתא, הגשת הצ'יזבורגרים בטיסות דרשה "מבחני טעימה רבים" כדי לקבוע אילו פריטי אוכל יתאימו בצורה הטובה ביותר לאכילה בגובה 35,000 רגל. התהליך עבר גם 10 סבבי מחקר ופיתוח לפני שסוכמו סופית.

המבורגר שייק שאק (צילום: Manu Padilla, ShutterStock)
המבורגר שייק שאק|צילום: Manu Padilla, ShutterStock

"גם דלתא וגם שייק שאק רצו שההמבורגר שמוגש באוויר יהיה בטעם בדיוק כמו מה ההמבורגר שמקבלים בכל סניף שייק ברחוב", אמרה לאסטר. "זה תהליך מורכב להגיע לזה. יש הרבה מדע מאחורי זה כי אנחנו משתמשים באותם מרכיבים בדיוק".

עד עכשיו הצ'יזבורגרים היו להיט ענק בקרב הנוסעים, והפכו לפריט המוזמן ביותר בטיסות של דלתא. בקיץ הקרוב הפרויקט יתרחב והארוחות יוגשו בטיסות פנים שממריאות מ-13 שדות תעופה שונים ברחבי ארה"ב.