אנחנו לא טיפוסים תחרותיים במיוחד ויש לנו מקום בלב ליותר מפיצה אחת, אבל כששתי ענקיות כדומינו'ס ופיצה האט משיקות פיצה קיצית ודקה כמעט במקביל – אי אפשר שלא להשוות. ניגשנו למלאכה עם רעב של צהריים ותקווה שנוכל להכריז שבמקרה הזה כולם מנצחים. זה לא מה שקרה.

מה אכלנו?

מפיצה האט הזמנו פיצה M דקה דקה, קלילה ומתאימה לקיץ, כמו שהם הגדירו אותה. הבצק פה לא דומה לבצק המוכר והעבה של הרשת, ועוד נגיע לעניין הזה. הפיצה, בהתאם לשמה, מגיעה רק בגודל בינוני (M), ומחירה 39 שקלים למגש.

מדומינו'ס פיצה הזמנו Crispy Pizza, שהוגדרה כפיצה דקה דקה מבצק קריספי. הפיצה מגיעה מחולקת לריבועים, ומחירה 72.90 למגש, או 58.30 באיסוף מהסניף בהזמנה אונליין. באתר הדגישו שלא מומלץ לשים על הפיצה יותר משתי תוספות, כדי לא לפגוע בקריספיות. לקחנו את ההמלצה ברצינות והזמנו את שתי הפיצות ללא תוספות כלל.

איך היה?

קודם כל, ברור שהמשלוח עצמו הוא גורם מכריע בכל חוויית פיצה, אבל בפיצה דקה זה קריטי ממש. שתי הרשתות מבינות ולוקחות את העניין ברצינות: הפיצות הגיעו במהירות ונשארו חמימות. אכלנו אותן מיד ובכל זאת – שתיהן הרגישו טיפה אחרי השיא שלהן, שהיה כנראה 20 דקות מוקדם יותר, כשהן יצאו מהתנור. בדומינו'ס אף מציעים מחיר מוזל למי שיגיע לאסוף מהסניף. בהנחה שהוא יאכל את הפיצה מיד על ספסל סמוך ולא ייסחב איתה בעצמו ברחבי העיר – זו יכולה להיות אופציה טובה לזן הפיצות הספציפי הזה.

הצורה: שתי הפיצות מגיעות בצורה מיוחדת, כל אחת בדרכה. הפיצה של פיצה האט מגיעה בגודל בינוני, וזו אחלה אפשרות כשרוצים להזמין פיצה למעט אנשים. המידה הייתה בול בשבילנו, הבעיה היחידה היא שהמחיר של הפיצה הבינונית לא גבוה מספיק בשביל להזמין במשלוח וכך יצא שבכל זאת נאלצנו להזמין עוד מוצרים כדי להגיע למינימום.

הפיצה של דומינו'ס מגיעה במגש גדול יותר (אולי טיפה קטן ממשפחתי, לא שלפנו מטר), והקטע שלה הוא שהיא חתוכה לריבועים ולא למשולשים. זה היה כיפי ונוח לאכילה משותפת, אבל הריבועים מהשוליים היו קריספיים משמעותית יותר מחבריהם במרכז המגש.

פיצה דומינו'ס קריספית (צילום: צילום ביתי)
עמדו בהבטחה. קריספית וקלילה של דומינו'ס פיצה|צילום: צילום ביתי

הבצק: הבצק של דומינו'ס פיצה אכן היה קריספי ממש ומתפצח בפה, החזיק טוב את הרוטב והגבינה ובעיקר קיים את הבטחת הקלילות: הפיצה היתה דקיקה אבל לא דחוסה ושמרה על אווריריות ועל מרווח כיפי בין הגבינה לבצק. חטפנו מהמגש ריבוע אחר ריבוע וחיסלנו הכל.

פיצה האט דקה (צילום: צילום ביתי)
אנחנו נישאר עם הבצק העבה. פיצה האט דקה-דקה|צילום: צילום ביתי

הבצק של פיצה האט היה מוצלח פחות. הוא היה דחוס מאוד, נראה והרגיש תעשייתי, והרוטב והגבינה נצמדו אליו והפכו ליחידה אחת, בקטע לא טוב. פיצה האט אומנם לא הבטיחו קריספיות אלא רק שהפיצה תהיה דקה-דקה, אבל הבצק הזה לא ממש עבד גם בתור פיצה דקיקה מהסוג שמתקפל ביד. פיצה האט ידועה בבצק העבה המצוין שלה, ונראה שהמעבר לפיצות דקות עוד דורש איזה פיצוח. עד אז אפשר להדליק מזגן, לשכוח מהקיץ ולהזמין את הפיצה המוכרת והעבה שלה.

בסך הכל: שתי הרשתות סיפקו חווית משלוח טובה ומהירה, אבל במבחן הקריספיות והקלילות, שלשמו נתכנסנו, דומינו'ס פיצה לוקחת.