כמדי שנה, לכבוד יום הולדת של המדינה אנחנו שמחים להציג רשימה של מקומות עם אוכל הרחוב הכי טעים בישראל. כמו תמיד, הרשימה מחולקת לאזורים אבל לעומת השנים הקודמות, אבל הפעם את המקומות הוותיקים, המיתולוגיים והקבועים בפרויקט הזה תמצאו ברשימה שמית. 

אבל לפני הכל, מה זה בכלל אוכל רחוב? על פי ההגדרה שבחרנו מדובר במאכלים שאפשר לאכול בעמידה, ללא צלחת או סכו"ם. את האוכל הזה אפשר להחזיק ביד אחת ולהתהלך איתו ולכן המבורגרים למשל לא נכללים בהגדרה זו וגם לא חומוס ועוד מאכלים פופולריים ואהובים. מה כן נכלל? פלאפל, שווארמה, כריכים, טורטייה, אמפנדס, בורקס ועוד.

הרשימה המלאה:

 

ראשית נציין את המוסדות שחוזרים ברשימות שלנו שוב ושוב ובצדק, וראויים להיכלל ברשימה גם הפעם: פלאפל שמסייה בעכו העתיקה, סנדוויץ' בר ברכה בחיפה, שווארמה אבו האני בנצרת, פלאפל מישל ופלאפל הזקנים בחיפה, סמבוסק הארזים בחורפיש, פלאפל דבורה בפרדס חנה והמוסדות החיפאיים האלמותיים שווארמה אמיל, שווארמה סאבח, בורקס בכר העגלה ופלאפל ג'ורג'

קונפאפא

פודטראק קונפאפא הוא נקודה קולינרית ששווה להצפין במיוחד בשבילה. התפריט מתחיל עם "נאפחה" - סלייסים של בטטה בתיבול מיוחד שמטוגנים בבלילת טמפורה ומוגשים עם כל מנה, וממשיך עם כריך הדגל של אונטריב מבושל 15 שעות. תדמיינו ג'בטה ענקית עם הר של אונטריב מפורק, בצל מטוגן, חסה, נאפחה ורטבים - ופתאום רמת הגולן כבר לא מרגישה רחוקה כל כך.

מחירים: 35-65 שקלים.

קונפאפא. מרום גולן. 054-7799330. שני-חמישי 19:00-21:00, שישי 12:30-16:00. לא כשר


לה פמפה אקספרס

הפודטראק של אילנית וערן טבצ'ניק ממוקם באמפיתיאטרון של נהריה ומגיש אמפנדס גדולים ושמנמנים ממולאים באסאדו מפורק ונקניקיית בקר גרמנית מעושנת שמוגשת בלחמנייה קטנה ואוורירית עם בצל מוחמץ. מנת הדגל היא "השילוש הקדוש": ג'בטה מחמצת ובתוכה הר של בשר מפורק, ריבת בצל שערן מכין בעצמו, קונפי שום ואיולי סודי.

מחיר: 28-79 שקלים.

לה פמפה אקספרס. עין שרה, נהריה. 052-2951177. ראשון 12:00-18:00, שני-רביעי 12:00-20:00, חמישי 12:00-21:00, שישי 11:30-16:00, כשר

לה פמפה אקספרס. כריך השילוש הקדוש (צילום: לין לוי, mako אוכל)
לה מפמפה|צילום: לין לוי, mako אוכל

החלון

מנת הסביח שמכינים בבוטקה הקטן "החלון" לא דומה לשום סביח אחר. הפיתה קטנה בהרבה מהפיתות הרגילות, רק 100 גרם, מה שאומר שהמנה לא תפיל אתכם לשנ"צ. חוץ מזה יש במנה שפע של הפתעות: סלט ירוקים עם בצל ירוק, צנונית, כוסברה ופטרוזיליה, בצל בסומאק בלאדי מבית ג'אן, סלט כרוב, חריף, חציל קריספי במיוחד בזכות ציפוי של קמח תפוחי אדמה לפני הטיגון, ביצה קשה ומיץ של עגבנייה מגוררת. 

מחיר: 25-30 שקלים.

החלון. העמק 1, כרמיאל. ראשון-חמישי 10:30-17:30, שישי 10:30-15:00, לא כשר

סביח החלון, כרמיאל (צילום: יהב יעקב)
סביח החלון|צילום: יהב יעקב

הסביח

בסביחייה הצנועה שפועלת בלב השוק של עפולה מכינים סביח מפנק ומושקע שיכול בקלות לתפוס מקום של כבוד לצד הכוכבים הגדולים בתחום. כל מנה מכילה חומוס, חריף, חציל מטוגן, ביצה קשה מפוררת, בצל חתוך דק, מלפפון חמוץ, סלט ירקות קצוץ דק דק, פטרוזיליה ועמבה מעולה והכול נארז לתוך פיתה חמימה ואלסטית.

מחיר: 22-30 שקלים.

הסביח. השוק 24, עפולה. 04-6961830. ראשון-חמישי 08:00-21:00, שישי 08:00-14:30, כשר

הסביח עפולה (צילום: אביב שטרית, יחסי ציבור)
הסביח עפולה|צילום: אביב שטרית, יחסי ציבור

בון צ'ה

בתפריט של המסעדה הווייטנאמית של שוק תלפיות יש מנת אוכל רחוב מושלמת: כריך באן מי. חצי בגט שלתוכו נכנסים מיונז מתובל בפיש סוס ושום, מלפפון טרי, כוסברה, בצל כבוש, בצל טרי ושאלוטס מטוגנים; מעליהם  בוחרים תוספת עיקרית: פטה כבד, קציצות עוף, חציל וטופו ברוטב ג'ינג'ר, פילה קאט פיש בציפוי פנקו, שרימפס או חזה עוף קריספי. בטפטפת קטנה שנעוצה בבגט מקבלים רוטב מאגי, צרפתי במקור, שצריך לטפטף לתוך הכריך – והתוצאה היא שילוב מושלם ומלא אוממי.

מחיר: 42-60 שקלים.

בון צ'ה. לונץ 7, שוק תלפיות, חיפה. 054-4840420. ראשון-חמישי 12:00-22:00, שישי 12:00-17:00, לא כשר

באן מי. ברוך הבא לחיפה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
באן מי של בון צ'ה|צילום: לין לוי, mako אוכל

אטליז אבו שקארה

בתוך האטליז הכי מפורסם בשוק ואדי ניסנס פועלת מזללה מפתיעה שמציעה כריכי נקניקים מטריפים בתוך ג'בטות ענקיות. הבשרים נצלים על הפלנצ'ה ונכנסים עם גבינות לתוך ג'בטה שנמרחה בחמאה ונצלתה על הפלנצ'ה. אל תוותרו על שיפוד קטן עם רולדת בשר שננעץ בתוך הכריך בתור נשנוש. 

מחיר: 59-69 שקלים.

אטליז אבו שקארה. חורי 38, חיפה. 054-9300809. שני-שבת 08:00-22:00, לא כשר

הכריכים של אטליז אבו שקארה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הכריכים של אטליז אבו שקארה|צילום: לין לוי, mako אוכל

טאקו טיה

במזללה המקסיקנית של שוק תלפיות מכינים טאקו ובוריטו מעולים. את הטאקוס כיף לאכול בעמידה והבוריטו הוא פשוט הצגה. ארוחה מלאה בתוך טורטייה שיכולה להגיע עם בקר, פרגית או צ'ילי קון קרנה טבעוני מרדיפיין מיט בתוספת אורז ושעועית. גם הרטבים שמגיעים ליד מעולים: איולי צ'יפוטלה מעושן חרפרף, איולי חלפיניו ואיולי סלסה ורדה עם 3 סוגי עגבניות שנאפות עם בצל ותבלינים. 

מחיר 19-56 שקלים.

טאקו טיה. סירקין 21, חיפה. ראשון-רביעי 12:00-22:00, חמישי 12:00-23:00, שישי 12:00-17:00, לא כשר


שווארמה פייר 

השווארמה של פייר יצרה המון באז לאחרונה, לא מעט בזכות העובדה שמדובר בפייר מחאשם שעבד אצל בשווארמה אמיל במשך תקופה ארוכה ומי שהיה אחראי (לדבריו) על תיבול השווארמה המפורסמת. לפני כחודש פייר פתח שווארמה משלו, במרחק קטן משווארמה אמיל, ונחשו איפה התור היום ארוך יותר. הבשר אצל פייר מתובל בעדינות ויש  פס עם מלא תוספות שאפשר להכניס לפיתה יחד עם הבשר. החמוצים מוגשים ליד.

מחיר המנה: 30-60 שקלים.

שווארמה פייר. יפו 43, חיפה. שני-שישי 10:00-18:00, לא כשר

שווארמה פייר (צילום: לין לוי, mako אוכל)
שווארמה פייר|צילום: לין לוי, mako אוכל

שווארמה 11 

השווארמה האגדית של אדם ויוסף חסון נחשבת כבר יותר מעשור ליעד עלייה לרגל לכפר דרוזי בכרמל בזכות הטעם וכמות הבשר בכל מנה. מדובר בשווארמה עגל בלבד שתמיד יש עבורה תור ארוך בו חוזרים על הסיסמה "10 זה הרצוי, 11 זה המצוי". לטעמם של לא מעט חובבי שווארמה מדופלמים, זוהי אחת השווארמות הטעימות בארץ.

מחיר: 38-48 שקלים.

שווארמה 11. דלית אל כרמל הכביש הראשי. שני-שבת 10:30-16:00, לא כשר


BBQ Mirage

בברביקיו מיראג' מכינים שווארמה שהתפרסמה ברשתות בזכות שיטת צלייה מיוחדת: גלגל השווארמה כאן לא אנכי אלא אופקי. גם כמות הבשר שנכנסת לכל מנה היא פקטור חשוב: מדובר בכמות נדיבה ביותר, כפי שנהוג באירוח הדרוזי. בזכות שיטת הצלייה המיוחדת, בבשר מאוד בולט טעם האש, ואחרי שהמנה מוכנה, הלאפה עושה סיבוב על הגחלים בתוך מתקן רשת מיוחד, מה שהופך את המנה למיוחדת מאוד.

מחיר: 45-59 שקלים

BBQ Mirage. עוספיה. שני-שבת 10:45-15:00, לא כשר


שווארמה בן חמו

בן חמו בשרים באור עקיבא התחילה לפני 60 שנה כקצבייה והיום מדובר במסעדת בשרים שאליה צמודה שווארמייה עם שני שיפודי שווארמה ענקיים: אחת עם בשר הודו ואחת עם עגל. לבשר כאן יש טעם טוב ללא תיבול אגרסיבי והפיתה נדיבה ביותר, מתפוצצת ממש.

מחיר: 45-55 שקלים.

שווארמה בן חמו. מרכז מסחרי אור עקיבא. 04-6100463. ראשון-חמישי 11:00-23:00, מוצ"ש-24:00, כשר

שווארמה בן חמו, אור עקיבא (צילום: לין לוי, mako אוכל)
שווארמה בן חמו|צילום: לין לוי, mako אוכל

קבב ואחיו

בקבב ואחיו מכינים את אחד הקבבים הטובים בארץ והתוספות שמגיעות ליד מוצלחות לא פחות. כל מנה כוללת שלושה קבבים עסיסיים ובשרניים, עגבנייה ובצל צלויים על הגריל, סלט חצילים מעולה, עמבה, חריף ופטרוזיליה. התוצאה עסיסית בטירוף, עם טעמי גריל מובלטים. דרך אגב, יש פה גם חצי מנה של קבב ואפילו קבב טבעוני.

מחיר: 28-44 שקלים.

קבב ואחיו. המייסדים 48, כרכור. 04-6183888. ראשון 11:00-17:00, שלישי-חמישי 11:00-19:00, שלישי 11:00-14:30, כשר

קבב ואחיו (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
קבב ואחיו|צילום: איילה כהן, mako אוכל

מזליקה

מול תחנת הרכבת של בנימינה פועל פודטראק בצבע טורקיז. מכינים בו כריכים עם בשרים מעושנים בלחמניות פרנה נימוחות, כשלכל כריך יש שם מדליק, סוג של בשר, תוספות ורטבים שמתאימים בול אחד לשני וגם לשם הכריך. התוצאה הסופית: ביס מושלם שתרצו לחזור אליו שוב ושוב.

מחיר: 52-64 שקלים.

מזליקה. דרך המסילה 51, בנימינה. 054-6266528. ראשון-חמישי 11:00-22:00, שישי 11:00-15:30, כשר

מזליקה 6 (צילום: לין לוי)
הכריך של מזליקה|צילום: לין לוי

בתיה & נחמן

הכריכים של שף רונן רביב מגיעים בתוך פרנות רכות ומצוינות. מה שנכנס פנימה הם בשרים מעושנים מעולים שרונן מעשן בעצמו. בזכות רמת הספיגה המוגברת של הלחמנייה מתקבל ביס מושלם, במיוחד אם מדובר בכריך מיקס אסאדו וצלעות (אבל גם אם מדובר בכריך עם בריסקט).

מחיר: 58-80 שקלים.

בתיה & נחמן. המייסדים 37, זכרון יעקב. ראשון-חמישי 11:45-15:00, שישי 11:45-14:45, כשר

כריך בתיה (צילום: ענת פייזר, יחסי ציבור)
הכריך הכי טוב באזור זיכרון יעקב בתיה & נחמן|צילום: ענת פייזר, יחסי ציבור

 

גם באזור המרכז, נתחיל עם המוסדות: פלאפל מוסא בנתניה, השניצל של תמיר והסביח של עובד בגבעתיים, הבוריק של הרצל משוק נתניה, בורקס חזן ביהוד, והפריקסה של חיימיקו בהוד השרון (שמאז התרחב לעוד סניפים ברחבי הארץ). הרשימה כוללת כמובן גם מקומות שהפכו לחלק בלתי נפרד מאוכל הרחוב המצוין של תל אביב: ג'סמינו, סביח פרישמן, ברטון, הקוסם, שניצל ציון, ונבחרת אוכל הרחוב המעולה של שוק הכרמל: הכרמל 40, פיתה פנדה, פלאפל אלעד, שמואל קבב והבורקייה

ג'וזף

ג'וזף היא קצבייה שמכינים בה כריכי בשר בתוך לחם בריוש ענק שחתוך לפרוסות מרובעות והן רכות כמו ענן. יש בכריך המעולה שלה רטבים, ממרחים, עלי חסה ו-180 גרם תערובת חמה של קורנביף וחזה אווז. היצירה הזו מוגשת עם חמוצים ועוד קצת רטבים ואין סיכוי שתישארו רעבים אחרי שתסיימו אותה. בימי שישי מצטרף לתפריט גם ספיישל בריוש אסאדו מטריף.

מחיר: 46-70 שקלים.

ג'וזף. בית חרות, קניון M הדרך. 09-9629000, ראשון-חמישי 8:30-20:00, שישי 08:00-15:30, כשר

ג'וזף, קניון M הדרך (צילום: תמיר יהושוע, יחסי ציבור)
הכריך של ג'וזף|צילום: תמיר יהושוע, יחסי ציבור

Ha`bite

בתוך המעדנייה במתחם ביתנס מוצעים הכריכים הכי טעימים באזור עמק חפר. מאחורי הדלפק העובדים לא מפסיקים להרכיב את הכריכים בתוך ג'בטות ולפעמים יש המתנה שדורשת סבלנות. מבחר הכריכים כולל כריך עם הר בשר, כריך קיסר, כריך קפרזה, כריך דייגים, כריך קובני, כריך ספריבס טלה, כריך בייקון של פעם וכריך הודו קלאסי. כולם מצוינים אחד אחד ומציגים שילובים מוצלחים בין חומרי הגלם שנארזים לתוכן (ונמכרים במעדנייה כמובן).

מחיר: 38-64 שקלים.

Ha`bite. מתחם ביתנס, ביתן אהרון. 058-7916621, ראשון-חמישי 08:00-19:00, שישי 08:00-15:30, לא כשר

הכריך של Ha`bite (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הכריך של Ha`bite|צילום: לין לוי, mako אוכל

יוסי חביתה

כריך החביתה של יוסי זכה לאהבת הקהל גם בזכות החביתה הגדולה שנכנסת פנימה, גם בזכות נקניקיות המרגז  שנצלות על הפלנצקה ביחד איתה וגם בזכות האווירה במקום. המנה ענקית ולא מעט פעמים נתקלים בקושי לסיים את הכריך הזה, המחיר הוא של פעם והשירות הכי לבבי שיש. 

מחיר: 32-45 שקלים.

יוסי חביתה. דרך הרכבת 8, נתניה. ראשון-חמישי 09:00-16:00, כשר

חביתת ירק קריספית של יוסי חביתה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
החביתה של יוסי|צילום: לין לוי, mako אוכל

זורבה

הפיתות של זורבה הן לא סתם פיתות, הן הצגה. הן מתפקעות ממילוי ומגיעות עם מזלג חד פעמי שנעוץ בפתח הפיתה כדי לעזור להתמודד עם ערימה של בשר, רטבים וירקות שגולשת החוצה מכל הכיוונים. בתפריט יש רק 5 מנות: אונטריב בבישול ארוך, נתח תרנגולת (פרגית), כבד, קבב וצ'חלטה - שהיא קציצת ירק הכי טעימה בעולם. הבשר המפורק היא מנת הדגל.

מחיר: 30-49 שקלים.

זורבה. בוסל 76, נתניה. ראשון-חמישי 12:30-16:30, כשר

זורבה. פיתה עם אונטריב מפורק  (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הפיתה המפוארת של זורבה|צילום: לין לוי, mako אוכל

רפידוס

רפידוס היא מזללת טקס מקס עם ראפ קראנצ'י שהפך לפופולרי במיוחד. הסוד הקראנץ' של המנה טמון בקיפול המיוחד של הטורטייה ובצלייה קצרה על הפלנצ'ה אחרי המילוי. חוץ מבשר ורטבים יש בפנים גם תוספת נאצ'וס שנכנסים לכל מנה בין השכבות של בשר ועמו שאתם מתארים לעצמכם, התוצאה קראנצ'ית בטירוף.

מחיר: 57-65 שקלים.

רפידוס. גיבורי ישראל 17 נתניה. העצמאות 63 פתח תקווה. לשעות הפעילות בכל סניף, כשר

רפידוס (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
טאקו של רפידוס|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

שווארמה אבו אדם

בכביש הראשי של קלנסווה שוכן המקום המדהים של עבד מרעי, שמכין שווארמה בתוך בורות באדמה על פי שיטה עתיקה. הסיח מורכב מבשר כבש שאחרי תהליך הצלייה באדמה עובר למתקן החימום והגילוף. יחד איתו נכנסות לפיתה (יש גם לאפה או בגט) התוספות: סלטים, חומוס מושלם וחמוצים.

מחיר: 45-55 שקלים.

שווארמה אבו אדם, בוויז: שווארמה אבו אדם. 09-7423393. שני-שבת 11:00-21:00, לא כשר

שווארמה אבו אדם בקלנסווה. מצדיק את ההתלהבות (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מהאדמה לפיתה - אבו אדם|צילום: לין לוי, mako אוכל

נוהו דלי

בנוהו דלי יש כריכים חלביים וכריכים עם בשרים שמעשנים במקום. המלצה שלנו: נסו כריך פסטרמה מעושנת מלא בצ'אנקים שמנמנים ורכים של בשר הודו מעושן שהושרה מבעוד מועד במרינדת חרדל ודבש. גם כריך הדגל, כריך אסאדו מצלעות וחזה בקר, מומלץ מאוד - יש בו בשר מעושן משוח ברוטב שזיפים, איולי, חרדל, חסה ועגבנייה. הכל נארז בפוקצ'ה עבה שמזכירה פרנה ולחם פניני איטלקי.

מחיר: 58-78 שקלים.

נוהו דלי. עתיר ידע 4, אושילנד, כפר סבא. 077-2302409. ראשון-חמישי 10:00-17:00, כשר

נוהו דלי. יותר ממעדנייה (צילום: לירן מימון, יחסי ציבור)
נוהו דלי|צילום: לירן מימון, יחסי ציבור

אוסטין

התפריט באוסטין מציע בעיקר בשרים מעושנים, אבל יש גם אופציות לצמחונים. היתרון הגדול כאן הוא המיקום, במתחם נוח לעצירה על כביש החוף. מנת הדגל היא ה"אוסטין מידנייט" - פרוסות בריסקט וחזה אווז מעושנות שעוברות סיבוב על הפלנצ'ה ואז נערמות על לחמניית פרנה קלויה עם שום קונפי, חרדל, מיונז, חלפיניו ומלפפונים חמוצים. אפשר להוסיף למנה פרוסות צ'דר ואמנטל שנחרכות עם ברנר ומשדרגות את הסליזיות שלה.

מחיר: 58-64 שקלים.

אוסטין. מתחם דור אלון, קיבוץ יקום. 09-8841011. ראשון-חמישי 11:30-21:00, שישי-שבת 11:30-17:00, לא כשר

כריך אוסטין מידנייט - פרוסות בריסקט וחזה אווז מעוש (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
הכריך של אוסטין|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

לוניו פיש אנד צ'יפס

הפודטראק הצהוב של לוניו מציע מנת פיש אנד צ'יפס מפנקת עם רוטב טרטר סודי. יש גם פישבורגר מעולה עם קציצת דג פריכה, בצל מטוגן, בצל בסומק, חסה ועגבנייה שנארזים לתוך לחמניית בריוש רכה כמו ענן ושווארמה דג בתוך פיתת גירוס גדולה ובשרנית, הכי טעימה בגזרת השווארמות דג המוכרות לנו. 

מחיר: 43-55 שקלים.

לוניו פיש אנד צ'יפס. מתחם פודטראקס בכניסה לקיבוץ חוצות שפיים, 09-9798866. ראשון-חמישי 11:30-22:00, שישי 11:00-15:30, שבת 11:30-22:00, לא כשר

פיש אנד צ'יפס פשוט מעולה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הפיש אנד צ'יפס הכי טעים בארץ - לוניו|צילום: לין לוי, mako אוכל

אורלי'ס רוטיסרי 

במקום שמוקדש לעוף רוטיסרי מכינים כריכי עוף מעולים בתוך לחמנייה. המבחר כולל כריך עוף קרוע, כריך חזה עוף, כריך שניצל קריספי וכריך פרגית. הסיפור של הכריך הוא כמובן העוף הטעים אבל לא רק בזכותו, אלא גם בזכות השילוב הנכון של התוספות.

מחיר: 47-51 שקלים.

אורלי'ס רוטיסרי. ארלוזורוב 2, רמת גן. ראשון-חמישי, 11:30-15:00; שישי, 11:00-13:00, לא כשר

אורלי'ס רוטיסרי רמת גן (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
אורלי'ס רוטיסרי רמת גן|צילום: איילה כהן, mako אוכל

הברברי

הברברי היא שיפודייה מוכרת שעברה לראשון לציון ויוצאות ממנה פיתות מרשימות ביותר. אחת המומלצות היא הפיתה עם הקבב המפורסם שמתובל בזרעי שומר ועשוי תמיד לדרגת מדיום. גם פיתה עם מיקס קבב ומרגז מעולה לא פחות.

מחיר: 35-45 שקלים.

הברברי. יוסף לישנסקי 6, ראשון לציון. 03-5185769. ראשון-חמישי 11:00-20:00, כשר 

פיתה הברברי  (צילום: ריטה גולדשטיין,  יח
פיתה הברברי |צילום: ריטה גולדשטיין, יח"צ

הנכד של אברם

דמיינו פיתה רכה כמו ענן שמכילה שווארמה מ-100 אחוז כבש עסיסי ורך. עכשיו דמיינו תיבול של צנוברים ושאת כל זה מכין ואורז לכם בפיתה מי שעד לא מזמן היה בכלל מעצב תכשיטים. אין שום דבר בנאלי במנת השווארמה של הנכד של אברם וברור שהיינו חייבים אותה ברשימה (גם מנת השווארמה עגל מצדיקה הגעה למקום).

מחיר: 57-67 שקלים.

הנכד של אברם. ברשבסקי 7, ראשון לציון. 055-7757500. ראשון-חמישי 11:30-23:00, כשר

מנה נדיבה. הנכד של אברם (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
הנכד של אברם|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

שווארמה אביהו

שווארמת אביהו, השווארמה בעיר המדע, הייתה ללא ספק אחת ההפתעות הגדולות של השנתיים האחרונות: שווארמה דונר מבשר עגל ושומן טלה מתובלת מדהים וצרובה היטב. הוסיפו לזה ירקות צרובים בתנור ג'וספר, טחינה וחומוס שמכינים במקום - ויש לכם מנת אוכל רחוב מושלמת ומפתיעה שלוקחת את המאכל המוכר למקום חדש לגמרי.

מחיר: 53-65 שקלים.

שווארמה אביהו. המדע 8, רחובות. 08-8633034, ראשון-חמישי 10:00-22:00, שישי 10:00-15:00, מוצ"ש-22:30, כשר

מנת שווארמת דונר בפיתה. אביהו (צילום: נתנאל ישראל, יחסי ציבור)
שווארמה אביהו|צילום: נתנאל ישראל, יחסי ציבור

הכנאפה של כהן

אל תיתנו לשם המקום להטעות אתכם: מכינים כאן מנת סביח מיוחדת ומעניינת מאוד שאפשר להוסיף לה גם קציצת ערוק ממש כמו בבית עיראקי אסלי. הפיתה אלסטית ורכה כמו ענן ולתוכה נכנסים ביצה, תפוח אדמה, חמוצים, סלט, טחינה פלפל צ'ומה ועמבה וזה ללא ספק סביח לפנתיאון. למי שחפץ במשהו טעים נוסף ישמחו להכין כאן גם בוריק ענקי ממולא בפירה תפוח אדמה מתובל וביצה רכה.

מחיר: 29 שקלים לסביח, תוספת לקציצת ערוק 9 שקלים.

הכנאפה של כהן. יעקב פריימן  4, ראשל"צ. 050-8449850, ראשון-רביעי 10:00-22:00, ראשון-חמישי 10:00-24:00, מוצ"ש-23:00, כשר


בייגל'ז

בבייגל'ז מגישים בריסקט שעובר עישון של 18 שעות ולפני ההגשה הבייגל נכנס ל-3 דקות בתנור, מה שמוסיף קריספיות וממזג בין כל המרכיבים על הצד הטוב ביותר. המנה השנייה שכדאי לטעום כאן היא מנת בייגל עם הודו שעובר עישון של 10 שעות - כריך מפתיע וטעים מאוד עם גבינת צ'דר שנמסה בזמן החימום.

מחיר: 60-72 שקלים לארוחה שכוללת גם שתייה וצ'יפס.

בייגל'ז. הנשיא 57, קרית אונו. 055-9295785. ראשון-חמישי 12:00-22:30, שבת 12:00-22:30, לא כשר 

בייגל קורנדביף. בייגל'ז קריית אונו (צילום: לין לוי, mako אוכל)
בייגלה של בייגל'ז|צילום: לין לוי, mako אוכל

מפגש רמב"ם

מפגש רמב"ם היא שווארמייה מבית היוצרים של מסעדת בסטה והשווארמה כאן טעימה מאוד, ללא תבלינים אגרסיביים שעלולים לחרוך את הגרון. הפוקוס הוא באופן מובהק על הבשר עצמו, ובין התוספות יש גם רוטב יוגורט. מדובר במנה מפוצצת בהמון בשר ותוספות, כך שגם חצי מנה משביעה מאוד.

מחיר: 38-58 שקלים.

מפגש רמב"ם. רמב"ם 3, תל אביב. ראשון-רביעי 11:00-17:30, 18:00-23:00, חמישי 11:00-24:00, שישי 11:00-16:00, שבת 17:00-23:00. לא כשר

חצי מנה בפרופיל (צילום: לין לוי, mako אוכל)
שווארמה עם יוגורט פ מפגש רמב"ם|צילום: לין לוי, mako אוכל

שווארמה איציק הגדול

השווארמה של איציק הגדול עשויה מבשר מקומי שמגיע הישר מחוות הגידול של המותג ויש במקום סיח מיוחד של בקר וואגיו. המחיר בהתאם כי בכל זאת, איפה עוד תאכלו בשר וואגיו בפיתה? יש כמובן גם שווארמה "רגילה" מבשר הודו, אבל לפה באים בעיקר בשביל הוואגיו. האם זה שווה את המחיר? אז זה תחליטו אחרי שתטעמו. מבחר התוספות לא גדול ומשאיר את הבמה פנויה לבשר עצמו.

מחיר: 52-62 שקלים.

שווארמה איציק הגדול. דוד רזיאל 3, יפו, תל אביב. 03-6830033, ראשון-חמישי 12:00-23:00, מוצ"ש-23:00, כשר

פיתה הודו (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
שווארמה איציק הגדול|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

קובה התרנגול

אכלתם פעם קובה בתוך פיתה? המנה הזאת נמצאת בשוק התקווה, ומדובר בקובה סולת עגולה וגדולה שנחצית ל-2 ונכנסת לפיתה עם חמוצים, עמבה וטחינה. פחמימה בתוך פחמימה? בהחלט כן. זה טעים, מיוחד, ביתי ומנחם, וגם לא יקר בכלל. כל מה שאפשר לחפש באוכל רחוב איכותי.

מחיר: 20-28 שקלים.

קובה התרנגול. צה"ל 64, תל אביב. 055-7298005. ראשון-חמישי 08:00-18:00, שישי 08:00-14:00, כשר


מרכז אסיה

המקום קיים מאז 1993 ומכינים בו מאפים בוכריים מאוד טעימים. המבחר כולל פירשקי, צ'יבורקי, ביצ'אק, סמבוסק וגוז'גיז'ה. ויטרינה יפה עם שלל כיסונים בכל הצורות והגדלים, ממולאים בדלעת, בשר בקר או בקר עם בצל ושומן כבש, מטוגנים או אפויים, ויש גם עם תרד ועם חומוס ועם כרוב ועם תפוח אדמה. ביס מושלם לדרך לא משנה בדרך לאן אתם.

מחיר: 6-20 שקלים.

מרכז אסיה. מסילת ישרים 41, תל אביב. 03-6393859. ראשון-חמישי 08:30-20:30, שישי 07:00-15:30, כשר

צ'יבורקי בשר (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
צ'יבורקי בשר|צילום: איילה כהן, mako אוכל

בבוליה 

המעדנייה של חגי לביא היא גן עדן לאוהבי שרקוטרי ובימי שלישי הוא מכין במקום כריכים מיוחדים. כל שלישי כריך אחד וכריך שונה משבוע שעבר. עד כה כיכבו בתפריט שרימפ רול, האם אנד צ'יז, BLT, כריך סלט קיסר, צ'ילי קון קרנה, קציצות, כריך פורקטה, רוסטביף או כריך סלופי ג'ו.

מחיר: כ-45 שקלים.

בבוליה. אבן גבירול 112, תל אביב. ראשון, שלישי-חמישי 9:30-18:00, שני, 09:30-16:00, שישי 09:00-14:00, לא כשר


פיצה ארציאלי 

ארציאלי נכנסת ללא מעט רשימות פיצות מומלצות וגם כיכבה אצלנו בפרויקט הסלייס של המדינה שבו סקרנו את הפיצריות שבהן עדיין אפשר לקנות רק סלייס (או ריבוע) של פיצה. ארציאלי היא פיצה מהזן הרומאי המרובע שמחכה במגשים מלבניים עד שחותכים ממנה את הגודל הרצוי ושוקלים. הפיצות נחלקות לכמה סוגים: עם רוטב עגבניות, רוטב קרם דלעת, ביאנקה (פיצה ללא רוטב) ומיוחדות. בין האפשרויות: פיצה עם רוטב עגבניות, עגבניות שרי צלויות, גבינת פרובלונה וגאודה ופיצה עם טונה ולימון כבוש.

מחיר: 12-13 שקלים ל-100 גרם.

ארציאלי. מלכי ישראל 7, תל אביב; נעמי שמר 5, קריית אונו. 03-9311099. לא כשר

תצוגה של ארציאלי (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פיצה ארציאלי|צילום: לין לוי, mako אוכל

מוטפאק

במקום של אראי קרפיצילר מתמחים באוכל רחוב טורקי ומכינים מנת דונר מעולה ורול לחמג'ון שהיא סוג של לאפה ממולאת בבשר רק בווריאציה טורקית. יש גם איסקנדר קבב מעולה לא פחות מבשר בקר או כבש, כשהבשר מעורבב יחד עם שומן, נצלה ואחרי זה מונח על גבי לחם טורקי יחד עם רוטב עגבניות ויוגורט.

מחיר: 55 שקלים.

מוטפאק. דרך סלמה 110, תל אביב, ראשון-חמישי 11:00-18:00, האשל 10, באר שבע. 08-9414185, ראשון-חמישי 11:00-23:00, לא כשר


סון רון

מזללת הסטריט פוד של אופיר גוטמן מתמחה במנות עוף טנדורי. התנור המיוחד שעשוי מחימר ומצופה נחושת מפיק עוף בטעם שאין בהרבה מקומות אחרים ואת העוף הזה מכניסים לנאן הכי טעים שתאכלו. יש בו פילה עוף במרינדה של יוגורט ותבלינים פיקנטיים עם חסה, מלפפון, עגבנייה, בצל סגול, כוסברה ופטרוזיליה. המנה מוגשת עם רוטב יוגורט וטחינה, רוטב חריף ביתי וגרידת לימון. לנאן הזה יש גם גרסאות נוספות עם כבדים, שפונדרה, ברבוניה, טופו או כרובית.

מחיר: 55-69 שקלים.

סון רון. יהודה הלוי 44, תל אביב. 052-3662285. ראשון-חמישי 11:30-15:00, לא כשר

סון רון  (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
סון רון|צילום: איילה כהן, mako אוכל

ניבו גריל בר

נתחיל מהסוף: המקום הזה שייך למי שאחראים על שווארמה אגדית (מוטפאק) ואחרי היעדרות, אפשר היום למצוא בה את את מנת האיסקנדר המקורית ממוטפאק, על פי המתכון המשפחתי של משפחת אולגון. חוץ מהדונר המצוין היא מציגה מנה מעולה לא פחות. מדובר בקבב טלה טורקי שנארז לתוך פיתה, בגט או לאפה בתוספת חומוס, סלט ירקות, חריף וסלט כרוב או פשוט עם טחינה ועמבה. אפשר גם ללכת על הגרסה המעולה אך הלא כשרה של יוגורט עשיר, סמיך וחמצמץ שמחמיא מאוד לעסיסיות הקבב. 

מחיר: 40-50 שקלים.

ניבו גריל בר. ויטל 2, תל אביב. 054-9072666. ראשון-חמישי 11:00-20:00, לא כשר

קבב בבאגט שלא פוגשים כל יום (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
הקבב של ניבו גריל|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

מוב דלי

במזללה של האחים חגי ואמוץ בר לב מגישים קלאסיקות של דלי אמריקאי מבוצעות ללא רבב. אנחנו עפנו על כריך רובן ועל כריך פסטרמי ויש גם כריך עם כתף טלה מעושנת. את הבשר מכינים כאן במקום בתהליך ארוך שנמשך כמה ימים וכולל כבישה קרה ועישון מיוחד. אחרי שהם מוכנים, הבשרים נארזים לתוך לחמניות עגולות ורכות. ללא ספק הכי קרוב שיש בתל אביב לדלי ניו יורקי. 

מחיר: 56-64 שקלים.

מוב דלי. אלנבי 49, תל אביב. 054-7448822, שני-חמישי, שבת 12:00-22:00, שישי 12:00-17:00, לא כשר

נגיעה של חזרת טרייה מגוררת. לקס של מוב דלי (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
מוב דלי|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

אטליז איוו 

בימי שישי קורה משהו מעניין באטליז של איוו בשוק הנמל: מכינים כאן כריכים מעולים בתוך פוקצ'ה עם רוסטביף. נתחים אדמדמים של פיקניה ואגיו, מעט חרדל, מעט רוטב טרטר, חסה פריכה, מלפפונים חמוצים ופרוסות עגבנייה. כריך של קצבייה ברמה גבוהה שלוקח את עצמו ברצינות ויופי שכך.

מחיר: 45-55 שקלים.

אטליז איוו. שוק האיכרים. נמל תל אביב האנגר 12. בימי שישי משעה 08:00, לא כשר

פוקצ'ה רוסטביף ורוטב טרטר. איוו (צילום: הילה אזובל, יחסי ציבור)
כריך שישי באיוו|צילום: הילה אזובל, יחסי ציבור

EGZ

כשדוכן כריכי הביצים נפתח בקניון עזריאלי הוא הפך תוך זמן קצר לוויראלי ברשתות החברתיות. מכינים בו כריכים עם חביתה מקושקשת פלאפית ותוספות משתנות, הגרסה המקומית ללהיט eggslut החו"לי. התפריט מציעה 6 גרסאות של כריכים אווריריים וכיפיים מאוד. 

מחיר: 31 שקלים לכריך, 5-6 שקלים תוספת למחיר עבור תוספות, תוספת 20 שקלים עבור ארוחה מלאה.

egz. קניון עזריאלי תל אביב (מתחם מזון מהיר קומה ). ראשון-חמישי 08:00-20:00, שישי 08:00-14:00, כשר חלבי 

הכריך של EGZ (צילום: שחר הבר, יחסי ציבור)
כריך חביתה פלאפי - EGZ|צילום: שחר הבר, יחסי ציבור

באן מי 13

הכריך הווייטנאמי המפורסם משלב בין כל מה שמדהים בבגט צרפתי לבין כל מה שממכר באוכל אסייתי. בבאן מי 13 מכינים אותו במילוי עוף, בקר או טופו ורשימת התוספות כוללת ממרח פטה בקר, חמוצים אסייתיים תוצרת בית, עלי נענע, כוסברה, בזיל תאילנדי ואיולי סרירצ'ה. התוצאה היא שבכל ביס יש טעם חמוץ, חריף, מלוח ומתוק וזה נפלא וגורם לרצות עוד ועוד ביס מהכריך.

מחיר: 50-69 שקלים.

באן מי 13. נחלת בנימין 107, תל אביב. 055-2589966. ראשון-חמישי 11:30-18:00, שישי 11:30-16:00, לא כשר

קומבו באן מי פלוס ספרייט, באן מי 13  (צילום: אסף קרלה)
באן מי של באן מי 13|צילום: אסף קרלה

פיצה הר סיני

הר סיני, שממוקמת במרכז נחלת בנימין, היא הפיצרייה הכי תל אביבית שיש. הפיצה כאן דקה מאוד והפפרוני שמגיע מעליה חרפרף וטעים. המשולשים של הר סיני רחבים אבל לא ענקיים, הבצק קראנצ'י והקצוות שלו תפוחים ופריכים. סלייס בלי תוספת עולה 20 שקלים, סלייס עם תוספת 25 שקלים, ומבחר התוספות מצומצם וכולל חוץ מפפרוני רק זיתים, פטריות, חריף ומיקס גבינות.
הר סיני.

מחיר: 20-25 שקלים.

פיצה הר סיני. נחלת בנימין 55, תל אביב. מתחם ביג פאשן גלילות. 03-6188806. לא כשר

הפיצה הכי תל אביבית עם פפרוני חרפרף - הר סיני (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הסלייס המושלם - פיצה הר סיני|צילום: לין לוי, mako אוכל

פיצה ברוקלין

פיצה ברוקלין היא הפיצה הניו יורקית הראשונה של תל אביב, שהיום מונה כבר 3 סניפים. תמיד תמצאו בוויטרינה לפחות 2-3 פיצות עם מגוון תוספות ענק שכולל בין היתר בייקון, האם ופפרוני. מה שעוד מיוחד בפיצה ברוקלין הוא שתמיד יש בתצוגה גם סלייס של הפיצה הטבעונית.

מחיר: 22-25 שקלים לסלייס.

פיצה ברוקלין. קינג ג'ורג' 88, דיזנגוף 276, יהודה הלוי 45, תל אביב. לא כשר

המשולש הכי גדול בעיר - ברוקלין (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פיצה ברוקלין|צילום: לין לוי, mako אוכל

פנינו

פנינו היא מזללת כריכים איטלקיים בלחם פניני קראנצ'י מבחוץ ורך מבפנים. כרגע יש כבר 4 סניפי פנינו (בתל אביב, 2 באשדוד שאחד מהם כשר ובגבעתיים) והחמישי בראשון לציון כבר בהקמה. הכריכים של פנינו שאנחנו הכי אוהבים הם קראנץ' כמהין עם פרוסות גאודה הולנדית איכותית ואיולי כמהין דומיננטי דלישס - איולי כמהין עם ביצים דרוסות, הודו, עלי רוקט ועגבנייה. 

מחיר: 55-79 שקלים.

פנינו. לרשימת סניפים ושעות פעילות, לא כשר

פנינו. כריכים שכולם יתחברו אליהם (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
לא פניני, פנינו!|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

הסופלקיה של גרקו

ממש בתוך גרקו של צביקי עשת נפתחה השנה הסופלקיה - דוכן סטריט פוד עם מנות גירוס מגולגלות בתוך פיתה יוונית עבה. הפיתה החדשה של קבוצת גרקו היא עבה ובשרנית ובגודלה היא איפשהו באמצע בין פיתה ללאפה. לתוכה נארזים סלסה ורדה, בצל סגול, לימון, שום ושמן זית, צ'אטני שיפקה ארומטי, סקורדליה, טחינה ירוקה עם פטרוזיליה וסלט קצוץ דק מעגבנייה ובצל שנחרכו על האש. אחרי הבשר מגיע הצזיקי. בגזרת הבשר יש קבב טלה מטורף מטלה ושומן, פרגית במרינדת תבלינים יווניים, שיפוד כבד עוף ושומן ליה וקציצות זוקיני פטה ועשבים וגירוס עגל וכבש.

מחיר: 54-78 שקלים.

הסופלקיה של גרקו. גרינברג 25, אזורי חן, תל אביב. ראשון-חמישי 12:00-23:00, שישי-שבת 10:00-23:00, לא כשר

לשבת או לקחת בסופלגיה החדשה (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
הסופלקי של הסופלקיה|צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

סלין פרייטאג

הבייגלה של דבורה מפורסם למרות שהיא מכינה אותו הכי פשוט, ממש כמו בבית. יש אפשרות בחירה בין בייגלה רגיל, עם פרג, עם שומשום ופרג, עם בצל או עם הכל ומבחר המילויים כולל סלמון, גבינת שמנת ובצל סגול; בייקון עם גבינה וביצה, אבוקדו, טונה, אומלט וצ'דר, סלט ביצים או סלט ביצים ובייקון. שימו לב שבדרך כלל המלאי נגמר הרבה לפני 15:00 אז כדאי להקדים.

מחיר: 40-45 שקלים.

סלין פרייטאג. שינקין 16, תל אביב. 052-2577497. שני-שישי 09:00-15:00, לא כשר

הבייגלה שנגמר מאוד מוקדם (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הבייגלה של שנקין - סלין פרייטאג|צילום: לין לוי, mako אוכל

פיתה בסטה

רשת המזללות הזאת התחילה את דרכה באשדוד והיום יש לה גם סניף בשרונה מרקט. 2 הסניפים מציעים פיתות במגוון מילויים עם בצל ירוק שמבצבץ החוצה - סימן ההיכר והחתימה של הרשת. מבחר הפיתות כולל פיתה עם שניצל, עם מרגז, עם סטייק אנד אגס, עם קבב, עם כבדים, עם אסאדו מפורק, עם סביח, עם חזה עוף ואפילו עם בוריקה.

מחיר: 35-55 שקלים.

פיתה בסטה. שרונה מרקט, תל אביב. 03-9715544. הבנאים 1, אשדוד. 08-664-4199, כשר


כנאפה כעכ

בימים אלה אפשר לפגוש את הקינוח הלבנוני המיוחד של פרח רסלאן בשוק נמל תל אביב. כנאפה כאכ הוא אוכל רחוב פופולרי בלבנון: כנאפה עשויה משכבת סולת עדינה ועשירה בסירופ סוכר ושכבת גבינה מותכת מעל. שתי השכבות הללו נכנסות לתוך כַּעַכְ, בייגל דק מצופה שומשום בצורת שקיק. הכאכ מתנפח באפייה עד שנוצר בתוכו מעין כיס קטן, כמו פיתה, שלתוכו מכניסים את מנת הכנאפה.

מחיר: 39 שקלים.

שוק נמל תל אביב, שלישי-חמישי 15:00-22:00, שישי 09:00-17:00, שבת 10:00-22:00, לא כשר


 

גם באזור הדרום, המוסדות תחילה: פלאפל הבוטקה הכחול ושווארמה הלב הרחב באילת. חוץ מהם כמובן שגם פריקסה של מוריס מאשדוד, פלאפל דמתי מגדרה, פלאפל הרצל מדימונה, השמורה 215, שווארמה כחלון מנתיבות ומוסדות באר שבעיים כמו: בית הפול (האדום והירוק), קבב אמונה, פינת אוכל, הבגט של אורי, מלך הפלאפל והפול ג'אק ובורקס אומי.

ג'אמוס

מזללת הכריכים החדשה באשדוד לקחה את עולם הכריכים כמה צעדים קדימה. בג'אמוס עובדים עם לחמניות בגודל של כיכר לחם של פעם שפותחו במיוחד עבור המקום, ולצד הכריכים מוגש צ'יפס אמריקאי דקיק וקריספי מתובל בקייג'ין, נענע יבשה ומלח, ובשביל הקטע – גם קטשופ סלק סגלגל. בתפריט תמצאו כריכים עצומים ומפוארים והמבחר כולל פסטרמות מוקפצות עם בצל מטוגן, סלופי ג'ו, פרגית צלויה על הפלנצ’ה, אסאדו מעושן, סטייק וביצת עין או שניצל קראנצ'י.

מחיר: 52-76 שקלים.

ג'אמוס. מרכזון מג'יק שכונת י"ב, שבט לוי 16, אשדוד. 08-8551000, ראשון-חמישי 11:00-23:00, כשר

כריך סלופי ג'ו של ג'אמוס (צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור)
ג'אמוס|צילום: שירן כהן שי , יחסי ציבור

PAT

פת הוא בית קפה ומעדנייה של יאן הרוש עם כריכי פניני איטלקי שקשה מאוד לבחור איזה מהם נראה טעים יותר. יש 5 סוגים בתפריט ומנת ספיישל משתנה. מבחר הכריכים הקבועים כולל כריך פוקצ'ה קרצ'ופי ומוצרלה, כריך עם שושקה ופיקורינו עם לבנה, עם סלט ביצים או עם סטרצ'טלה, פסטו, רוקט ועגבניות מגי. כל אחד מהם הצגה.

מחיר: 42-48 שקלים.

PAT. האשל 11, אשדוד. 08-6176648. ראשון-חמישי 8:00-15:00, 18:00-23:00, שישי 08:30-13:30. כשר

pat (צילום: שירן כהן שי )
הכריכים האיטלקיים של PAT|צילום: שירן כהן שי

מאפיית אלונושקה

במאפיית אלונושקה מחכה לכם החצ'פורי הכי טעים, טרי וחם שאכלתי בארץ והוא עולה רק 16 שקלים. זהו מאפה חם מבצק עשיר בחמאה שממולא בתערובת גבינות, ויש לו גם גרסה ממולאת בשעועית. בגלל הביקוש הרב כל תבנית מסתיימת מהר ואחת חדשה יוצאת מיד מחדר האפייה. מה שאומר שתמיד תקבלו כאן חצ'פורי חמים וטרי.

מחיר: 16 שקלים.

אלונושקה. העבודה 69, אשדוד. 08-8566350. ראשון-חמישי 6:00-17:00, שישי 05:00-15:30. כשר

חצ'פורי של אלונושקה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
חצ'פורי טו גו הכי טעים בארץ - אלונושקה|צילום: לין לוי, mako אוכל

הולנד צ'יפס 

הולנד צ'יפס היא מזללה ותיקה ואהובה באשדוד שמתמחה במנות פיש אנד צ'יפס, כשמנת הדגל כאן היא צ'יפס בטטה מעולה. בונוס: הכל מוגש עם רטבים מיוחדים וטעימים שמכינים במקום.

מחיר: 22-60 שקלים.

הולנד צ'יפס. רוגוזין 74, אשדוד. 077-2005463. ראשון-חמישי 11:00-23:00, שישי 11:00-15:00, כשר

צ'יפס הולנד  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
הולנד צ'יפס|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

פרונקו

המקום שהביא לעיר עם לא מעט יעדים קולינריים את מנת הסביח הראשונה שלה, מציע גם מנות אוכל רחוב מעולות נוספות. יש קציצות עיג'ה, בשר מפורק, קבבים ושניצלים שנכנסים לתוך בגטים. הסביח אגב, מגיע לא רק בפיתה אלא גם בבגט או בחלה. אם תזמינו פיתה תקבלו אותה יחד עם כל מרכיבי הסביח כשבקצה תקוע ה"סוף" של הפיתה שמטוגן כמו שניצל.

מחיר: 32-62 שקלים.

פרונקו. העבודה 50, אשדוד. 054-9821821. ראשון-חמישי 09:00-17:00, שישי 10:00-14:30, כשר

פרונקו באשדוד (צילום: רונן מלחן, יחסי ציבור)
פרונקו אשדוד|צילום: רונן מלחן, יחסי ציבור

יאווארדי

אחרי האפייה, הפרנה בדוכן יאווארדי ממולאת בקציצת דגים, בביצי דגים או בדג טונה מבושל ברוטב פיקנטי. אפשר גם לבקש מיקס של הכל. בנוסף למנה העיקרית יפנקו לכם את הפרנה עם תוספות: משוואיה, חציל ובצל שרופים בטאבון, שום קונפי עם פלפל חריף שרוף, "הסלט של יגאל" עם עגבניות שרי, בצל, כוסברה, פלפל שיפקה וגרגירי חומוס מתובלים. התוצאה היא מנת אוכל רחוב עזת טעמים, צבעונית, חמה ופיקנטית מאוד.

מחיר: 45-58 שקלים.

יאווארדי. שוק נתיבות. 058-7781892, שישי 09:00-14:30, כשר

פרנה של דוכן יא ווארדי (צילום: אלון ויינשטיין, mako אוכל)
יאווארדי נתיבות|צילום: אלון ויינשטיין, mako אוכל

סבא ג'בטו

מוסד הכריכים באשדוד פועל מאז 2002 ומציע סנדוויצ'ם ענקיים מלאים בבשר ותוספות בלחמניות ג'בטה. המבחר כולל כריך עם עוף, חזה מולרד מעושן ואווז, קציצות, אנטרקוט ומבחר אופציות צמחוניות וכריכי מיקס עם כמה סוגי בשרים. הכול נארז לתוך הלחמנייה עם רטבים ומלא תוספות.

מחיר: 45-69 שקלים.

סבא ג'בטו. התקווה 8, באר שבע. 072-3934014. ראשון-חמישי 10:00-22:00, שישי 10:00-15:00, כשר

סבא ג'בטו - הכריך הכי טוב בבאר שבע (צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור)
סבא ג'בטו - הכריך הכי טוב בבאר שבע|צילום: דוד מויאל, יחסי ציבור

מעדניית כביש 90

במעדנייה של שף יריב איתני עוצרים בשביל כריכים מלאים בבשרים שהוא מעשן מחוץ למקום בתוך מעשנה אימתנית. אחרי העישון הם מוקפצים על הפלנצ'ה עם בצל ונכנסים לתוך הכריך. יש בתפריט כריך בשר בבישול ארוך מפורק, כריך סלופי ג'ו חלומי ומבחר כריכים עם גבינות או דגים מלוחים שלא נופלים מאלה הבשריים. המלצה שלנו - נסו את האנטרקוט מינוט או את הרוסט עגל.

מחיר: 48-58 שקלים.

מעדניית כביש 90. צוקים. 08-9398886. ראשון-שבת 11:00-21:00, לא כשר

מעדניית כביש 90 (צילום: לין לוי, mako אוכל)
אפשר גם בלחצת - הבשר המעושן שנכנס לכריכים של כביש 90|צילום: לין לוי, mako אוכל

המשביע

בשווארמית המשביע צולים שווארמה על גחלים (יש עגל ויש הודו) ואופים במקום את הבגטים בשבילה. יש בתפריט מנה שתמצאו רק כאן: קבב שווארמה. בזכות השירות המהיר ושפע הבשר שנכנס לכל מנה, המקום נחשב לעצירת חובה בדרך לאילת עבור אוהבי שווארמה ומביני עניין.

מחיר: 45-50 שקלים

המשביע. דוד המלך 283 דימונה. 08-6109960, חיים יחיל 18 באר שבע, ראשון-חמישי 11:00-21:00. כשר


שווארמה מומי

מומי מכין פיתה קריספית שמטוגנת כמו שניצל, מה שבזמנו הפך אותה לוויראלית ברשתות החברתיות. הוא ממלא את מנת הדגל הפריכה שלו בערימה של שווארמה עגל מעולה, ומי שמעוניין יכול גם להוסיף שומן כבש ולקבל פיתה מדוגמת נזילות ופינוקים והר של בשר.

מחיר: 50-65 שקלים כולל צ'יפס.

שווארמה מומי. שדרות ששת הימים 318, אילת, 072-2464387, ראשון-חמישי 11:00-21:45, שישי 11:00-16:45, כשר

שווארמה מומי (צילום: רוני בלחסן, יחסי ציבור)
שוורמה בפיתה שניצל - מומי אילת|צילום: רוני בלחסן, יחסי ציבור

שווארמה אבשי

בשווארמיה של אבשי ומורדי אלוף השווארמה הכל מתוקתק כמו בבית מרקחת ואת ההזמנה הסועדים מבצעים על גבי מסכים. מכינים כאן שווארמה עגל עם שומן כבש ותיבול עדין כל כך, שמאפשר הנאה מטעמי הבשר ללא הפרעות. הבשר טעים וג'וסי עם ארומת צלייה טובה. הפיתה נבנית באהבה שכבה אחרי שכבה, וכל מרכיב בה מוצא את מקומו הנכון, נדחס פנימה במיומנות כך שהפיתה לא נקרעת ולא דולפת. 

מחיר: 30-44 שקלים.

שווארמה אבשי. נביעות 4, אילת. ראשון-חמישי 11:00-17:00, כשר

מנה רגילה וחצי מנה - מצא את ההבדל (צילום: לין לוי, mako אוכל)
שווארמה אבשי|צילום: לין לוי, mako אוכל

פלאפל אבשי

אבשי היא הפלאפלייה האהובה על האילתים וצמודה לשווארמה אבשי. מנת הדגל שלה היא פלאפל עם חציל מטוגן. לנועזים כדאי גם לטעום את "בובי" - מנת פלאפל בתוספת ביצה קשה שתשביע אתכם ל-24 שעות לפחות.

מחיר: 20-30 שקלים.

פלאפל אבשי. נביעות 4, אילת, 08-6371637. ראשון-חמישי 11:00-17:00, כשר

פלאפל אבשי, אילת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פלאפל אבשי|צילום: לין לוי, mako אוכל

עומר'ס

מוקד עלייה לרגל באילת עם מנות שמוגשות במחבתות וכריכים כמו כריך עוף מפורק במרינדת סילאן וסויה צלוי ברוטב שזיפים; כריך וינאי שמשלב בין חזה אווז, שניצל עוף וביצת עין; וכריך חזה אווז מעושן עם ביצת עין, חציל, תפוחי אדמה מטוגנים, טחינה וירקות. מנת הדגל של עומר'ס היא ללא ספק סטייק אנד אגס שכוללת רצועות דקות של אנטרקוט, ביצת עין, איולי פלפלים, אבוקדו וירקות בתוך לחמניית בגט ענקית.

מחיר: 49-65 שקלים.

עומר'ס. שדרות התמרים 26, אילת. 08-6521646, ראשון-חמישי 12:00-22:00, כשר


פינצ'יטו

פינצ'יטו היא מזללת אוכל רחוב שבימי שישי מגישים בה חלות מטורפות עם קציצות ושניצלים. במהלך השבוע הכי כדאי להגיע לכאן בשביל מעורב מעולה עם טחינה, עמבה, מלפפון במלח ותוספת מפתיעה של כרוב חמוץ. גם סופלקי פרגית בבגט מאוד מומלץ.

מחיר: 43-60 שקלים.

פינצ'יטו. הסתת 7 אילת. 08-6336688. ראשון-חמישי 10:00-17:30, שישי 10:00-15:00, כשר

פינצ'יטו - אילת (צילום: רוני בלחסן, יחסי ציבור)
פינצ'יטו אילת|צילום: רוני בלחסן, יחסי ציבור

 

גם באזור ירושלים, נתחיל עם המוסדות: לרשימה הזו נכנסו רחל בשדרה, דוויני, סביח אריכא, בורקס מוסא, סטקיית חצות שאם להאמין לאגדרה האורבנית, בה הומצאה מנת המעורב הירושלמי ומרכז הפלאפל התימני

נונה מופלטה 

נונה מופלטה היא מזללת אוכל רחוב ירושלמית שכבר שלחה זרועות גם לתל אביב, שם נפתחו השנה 2 סניפים חדשים. הדבר הכי מגניב כאן הוא שילוב יצירתי בין אוכל נשמה של בית לבין אוכל רחוב. המנות של נונה גדולות ומגיעות באריזה מדליקה ויש שפע אפשרויות כולל גם גרסה מתוקה. לכל מופלטה בתפריט יש שם משלה וכולן משלבות בין ממרחים, ירקות, גבינות וריבות מיוחדות. יש גם מופלטה עם לביבת מעקודה וחצילים מטוגנים ואחת עם תערובת דגים ומנגולד.

מחיר: 42-55 שקלים.

נונה מופלטה. התות 3 ירושלים. 02-5888333. הכרמל 44 שוק הכרמל תל אביב, הרצל 20 תל אביב. 074-764-9777, כשר

נונה מופלטה תל אביב (צילום: לין לוי, mako אוכל)
נונה מופלטה|צילום: לין לוי, mako אוכל

מחנה אסאדה 

מחנה אסאדה הוא מעוז כריכי בשר מעולים בירושלים שיש לו סניף גם במודיעין ובקיץ האחרון נפתח גם הסניף התל אביב הראשון. צ'וריסו אונטריב, אסאדו מפורק, סמוקי שורט ריב, שניצל בציפוי טמפורה או סטייק חציל שנארזים לתוך לחמניית חלה חלומית. את הלחמנייה פיתחו עבור המותג במיוחד והיא בעלת כושר ספיגה מדהים. תוספת שבבי בצל קריספיים, רטבים, חמוצים וירקות הופכת כל מנה כאן לבלתי נשכחת. 

מחיר: 52-69 שקלים לכריך.

מחנה אסאדה. לפרטים על הסניפים, כשר

מחנה אסאדה (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
מחנה אסאדה|צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

שווארמה אקה

שווארמה אקה לא דומה לשווארמות אחרות. מדובר בדונר מהז'אנר הטורקי שמשובץ בשומן ופיסטוקים ומוגש בתוספת תפוחי אדמה מוקפצים בשומן. את הדונר אורזים לתוך לאפה דקיקה שלפני המילוי נצמדת לשיפוד הבשר כדי לספוג קצת ממיצי הבשר. עם הבשר נכנסים לתוך הלאפה סקורדליה, "יוגורט" קשיו עם נענע ושום, חריף, עמבה, עגבנייה, בצל ומעט פטרוזיליה. התוצאה היא מנה שחובבי שווארמה נוסעים במיוחד בשבילה לירושלים.

מחיר: 64 שקלים.

שווארמה אקה. השקמה 6, ירושלים. 02-5001292. ראשון-רביעי 11:30-20:00, חמישי 11:30-24:00, כשר 

דונר שווארמה אקה (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
שווארמה אקה|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

ג'חנון בר

לעבור על פני הדוכן הזה בשוק מחנה יהודה זה תמיד חוויה בזכות גורי, הבעלים של המקום, שמבצע פעלולי מחבת מרשימים להנאת הקהל. חוץ מזה שהמלאווחים מתעופפים כאן באוויר יש בתפריט גם כריכים מגולגלים בתוך ג'חנון ומגוון מנות יצירתיות נוספות.

מחיר: 15-35 שקלים.

ג'חנון בר. האגוז 30, ירושלים. 02-5661919, ראשון-חמישי 11:00-03:00, שישי 11:00-16:00, לא כשר


פלאפל חביב

כאן המציאו את אחת ממנות הפלאפל  היותר מיוחדות: פלאפל ענק שבתוכו ביצה, מה שהקנה לו לצד השם הרשמי גם את השם "פלאפל קינדר". הרי מדובר בסוג של ביצת הפתעה, לא ככה? הכדור הייחודי של פלאפל חביב נכנס לפיתה אחרי מריחה של חומוס, נחתך ל-2 חצאים ולצדו מעמיסים את כל התוספות והסלטים.

מחיר: 20-30 שקלים למנה.

פלאפל חביב. אביזוהר 8, ירושלים. 054-2229636, ראשון-חמישי 10:30-21:00, שישי 10:30-14:30, כשר


חיוקה בקטמון 

זוכרים את פיינליסט העונה הראשונה של משחקי השף אבירם חיוקה? אז יש לו מקום קטנטן שבו הוא מכין אוכל רחוב גדול. יש פיתות או בגטים עם שווארמה אסאדו, פלאפל, מעקודות וגם שניצלים. לפעמים הוא מוסיף גם מאפי קאדה כורדיים ובימי שישי הוא מכין קציצות שאפשר (וכדאי) להעמיס לתוך בגט.

מחיר: 25-35 שקלים.

חיוקה בקטמון. הנוטרים 1, ירושלים. 050-7447084. ראשון-חמישי 11:00-20:00, כשר


לדעתכם שכחנו או פספסנו מישהו?נשמח לעזרתכם. פשוט השאירו לנו תגובה בסוף הכתבה ואולי הם יופיעו בפרויקט "הכי טעים בארץ" ביום העצמאות הבא.