האבטיח אמנם הפך לפרי טעון פוליטית בשנה וחצי האחרונות אבל בשביל ישראלים רבים הכדור הירוק-אדום הוא עדיין כחול-לבן כמו פלאפל. ובכל זאת, ישראלים שרוצים לחגוג את יום העצמאות עם אבטיח ביד מתקשים לעשות את זה - פשוט כי זו עדיין לא העונה. אמנם בחלק מרשתות השיווק והשווקים אפשר כבר למצוא אבטיחים, אבל אלו לרוב נמכרים במחירים גבוהים במיוחד. המצאה חדשה של חברת זרעים גדרה סינג'נטה מתיימרת לשנות את המצב.
החברה הודיעה על השקת זן חדש של אבטיח בשם ואלור, שיהיה זמין מוקדם מהרגיל. לפי החברה, בזכות הזן החדש יוכלו הצרכנים יוכלו ליהנות מהפרי האהוב כבר בסוף אפריל - עוד לפני חגיגות יום העצמאות. ואלור מצטרף לזן הקיים של החברה בשם פאסינישן ובעל צבע אדום עמוק זהה אליו. לטענת זרעים גדרה סינג'נטה, בעונת האבטיחים הרגילה שנמשכת מיוני עד ספטמבר, כ-82% מהאבטיחים בישראל הם מזן פאסינישן.
לפי החברה, ואלור שומר על התכונות האהובות של אבטיח ללא גרעינים, בשר פרי קראנצ'י וטעם מתוק. "לאחר שנים של פיתוח, אנו שמחים להביא בשורה לצרכן הישראלי", מסר תמיר בסון, מנהל השיווק בזרעים גדרה סינג'נטה.
המחקר שערכה זרעים גדרה סינג'נטה התמקד בהנגשת אבטיחים איכותיים בתקופה המוקדמת של העונה. לפי החברה, פיתוח הזן החדש ארך שנים רבות וכלל ניסויים נרחבים בשטחים החקלאיים באזור בית שאן. במהלך הפיתוח עבדו החוקרים בחברה על שיפור תכונות ההבשלה המוקדמת תוך שמירה על איכות הפרי. התוצאה: אבטיח שמבשיל כחודשיים לפני תחילת העונה הרגילה.
לפי הודעת החברה, חקלאים כבר החלו לגדל את אבטיחי ואלור החדשים בשטחים נרחבים באזורי בית שאן וים המלח. לטענתה, השילוב בין האקלים החם באזורים אלה עם תכונות הזן החדש הוא שמאפשר את ההבשלה המוקדמת. בחברה מוסיפים וטוענים כי ההיצע הגדול צפוי להוביל לירידת מחירים משמעותית במהלך חודש מאי.