למרות הריחוק הפילוסופי והגיאוגרפי בינינו לבין יפנים, למטבח היפני הולך לא רע בישראל. בחורף האחרון חווינו כאן מגפת ראמנים, בשנה אחרונה נפתחו 2 איזאקיות תל אביביות מעולות, (גאיג'ין וסאקה בה) ובחיפה נחנך סושי בר בשם קימיקו. עכשיו גם הקריות מצטרפות למגמה עם מסעדה יפנית חדשה מבית היוצר של השף מתן בל. דומו (Domo) היא שילוב חדש בין מטבח כשר למסעדה שפתוחה בסופ"ש במיקום לא שגרתי על הרחוב הראשי של קריית חיים.

הרולים של Domo (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הרולים של Domo|צילום: לין לוי, mako אוכל
חלל המסעדה - Domo (צילום: לין לוי, mako אוכל)
חלל המסעדה|צילום: לין לוי, mako אוכל

מתן בל, בוגר בית הספר בישולים שגם למד ביפן והתמחה במסעדה עם כוכב מישלן באוסקה, עסק בארץ במשך 12 שנים באירועים פרטיים עד שפתח עם קבוצת מסעדנים מהצפון את מיזומי בכנרת. לפני שנה הוא השיק ספר בשם שף מתוך השפע  - אומנות המטבח היפני והיום הוא מוביל את דומו יחד עם השותפים מיכאל ושנית קרצ'ק, מסעדנים שבבעלותם רשת המבורגריות סמאשבורגר ובר בשם Arto.

התפריט כולל טעמים בועטים ויש טאץ' אישי בכל מנה. זה לא אוכל יפני קלאסי אבל גם ממש לא פאן אסייתי. במנות יש אסטטיקה גבוה שמזוהה עם השף וכל אחת  מורכבת מהרבה מרכיבים, שאת רובם השף מייצר לבד.  יש בו מנות שכבר מזוהות עם בל והולכות איתו לכל מקום כמו עלה וואסאבי בטמפורה עם טרטר טונה מעל (58 שקלים) וסלט קיסר יפני עם ויניגרט וואסאבי יוזו, שקדים קלויים, פוריקקה, ואצות נורי (58 שקלים).

קולורבי מוחמץ ב-DOMO (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קולורבי מוחמץ ב-DOMO|צילום: לין לוי, mako אוכל
עלה וואסאבי בטמפורה עם טרטר טונה  (צילום: לין לוי, mako אוכל)
עלה וואסאבי בטמפורה עם טרטר טונה |צילום: לין לוי, mako אוכל

חוץ מהשלאגרים התפריט מציע  גם מנות חדשות כמו גיוזה ממולאת אונטריב בבישול ארוך שמכינים במקום, והיא מוגשת מעל רוטב קארי יפני עם טיפה פולנטה בשביל המתיקות והתאמה לחך הישראלי (55 שקלים); טאטאקי פילה בקר עם ג'ינג'ר טרי, יוזו קושי שמכינים במקום, מיץ יוזו משומר וחלפיניו ברוטב הדרים וצ'יפס של כרישה (82 שקלים); קולרבי מוחמץ בכבישה עדינה עם שמן עלי וואסאבי ושמן טוגורשי שעשוי כמו דפים מגולגלים (42 שקלים); וטרטר בקר עם ויניגרט ספייסי מיסו פוריקקה (86 שקלים).


חוץ מזה יש בתפריט סושי שהוא פשוט הצגה, רולים קטנים, עדינים יצירתיים ויפהפיים (62-88 שקלים לרול), סשימי מקצועי וגם ניגירי מינימליסטי (60-64 שקלים) והכול מוגש עם וואסאבי טרי שמכינים במקום. המנות הראשונות בתפריט הן חציל במיסו (58 שקלים); פלפל שישיטו מושרה במרינדה יפנית (54 שקלים); בטרה סאקה - ריבועי אורז מטוגן מצופים בפניני אורז עם טוביקו וטונה קצוצה מעל המוגשים מעל איולי כמהין (65 שקלים).

הסושי ל דומו (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הסושי ל דומו|צילום: לין לוי, mako אוכל
על הבר בדומו (וידאו WMV: לין לוי, mako אוכל)
על הבר בדומו|וידאו WMV: לין לוי, mako אוכל

יש בתפריט גם ראמן שמגיע ב-2 גרסאות: מיסו ראמן קלאסי וטאנטמן ראמן עם ציר עוף כהה וצ'ילי קוריאני (68-75 שקלים); שיפודי יקיטורי, קומבינציות של סשימי, ניגירי או רולים (88-495 שקלים) וארוחת אומסקה (טעימות) של 6 רולים לבחירת השף (300-420 שקלים).

בטרה סאקה בדומו (צילום: לין לוי, mako אוכל)
בטרה סאקה בדומו|צילום: לין לוי, mako אוכל
_OBJ

דומו הוא לא מקום מהודר ורחוק ממסעדות היפניות המעוצבות של תל אביב; זו לא איזאקיה ולא ראמנייה אלא פשוט מסעדה יפנית נגישה שהווליום והעיצוב בה לא גונבים את ההצגה. האוכל של מתן מעולה וההשקעה בפרטים הקטנים הופכים אותו לייחודי, במיוחד באזור הקריות.

Domo. אח"י אילת 69, קרית חיים. שני-שבת החל מ-19:00