עוד לפני האוכל, כיף להתיישב בסלומה. נשות המקום: סלומה (סאלי), אמא שלה מדונה, אחותה הקונדיטורית, שפית אמילי גרינברג ואורית יוהנס משכיחות בזכות האירוח החמים את תלאות תל אביב החפורה, המאובקת והמגודרת שכל כך נמאס לשוטט בה ויוצרות בסלומה בועה נעימה, מוארת וחשוב מכל - טעימה. על עיצוב המקום אגב אחראית נעה בן יהודה, מעצבת פנים מוכשרת ובת זוגו ושותפו של אמן הלחם, חגי בן יהודה (חגי והלחם) ומי שעיצבה גם את המקום של חגי בדרום תל אביב.


השותפות מאחורי סלומה אומנם כוללות שתיים שהן "גיאורגיות של כבוד" ואת מלוא הכבוד הן מעניקות למדונה, אימה של סלומה שעלתה מגיאורגיה ועדיין לא מוכנה לחלוק איתן את רשימת המרכיבים הסודית לתערובת התיבול (בהצלחה לנסות לחלץ ממנה, היא תחייך בנימוס אבל לא תשחרר אישור לכאן או לכאן). התוצאה היא מאכלים טעימים בעבודת יד, מתובלים לשלמות, ללא גימיקים או חנופה לקהל המקומי. התפריט ל-5 חלקים: ראשונות, מנות ירק לוהטות מהטאבון, חצ'פורי - מאפים מסורתיים, כיסוני חינקלי ובשרים. אפשר כמובן להסתפק רק במאפה, רק במנת בשר או בכמה ראשונות, וקל להתמלא כאן בזכות הבצקים המצוינים, אבל אם כבר מגיעים - כדאי לנסות כמה שיותר.

התחלנו מאגף הראשונות עם סלט (49 שקלים) עגבניות מגי, מלפפון, בצל סגול, עלי בזיליקום, פטרוזיליה ואגוזי מלך גרוסים. אין ספק בכלל שהוא נחתך רק אחרי ההזמנה, כשהכל טרי ביותר. זה לא סתם סלט ירקות, והניואנס של שימוש בשמן חמניות לתיבול ולא בשמן זית מקומי מדגיש את הרצינות שבה העניינים נלקחים פה. מנה נוספת מהראשונות היא חינקלי גבינות (44 שקלים) שמוגש לצד פרוסות מלפפון קלוף ומצוני, משקה חלב בין רוויון ליוגורט, פופולרי בגיאורגיה וארמניה. הגבינה נמתחת, הבצק נפלא והמליחות מאוזנת לשלמות. ביס מהכיסון הנימוח עם החלב החמוץ וביס מהמלפפון הטרי - כל מה שצריך.



מתוך סקציית המאפים המסורתיים, על אף שהאצ'רולי גבינות החמאתי דיבר אלינו מאוד מהתפריט, לקחנו את זה עם הגבינות, עגבניות, ממרח הפלפלים החריפים והחלמון כמובן (58 שקלים). נכון, זה רחוק ממחירי גיאורגיה, אבל לפחות זה טעים מאוד - הבצק, הגבינות, הירקות - הכל עובד בהרמוניה חמה, שמנונית וטובה. לא נופל מפיצה מצוינת, עם בצק שלא משאירים ממנו בצלחת.

אחרי חינקלי גבינה מעולים, שמחנו להיווכח שגם החינקלי הבשריים מושלמים. מתוך אפשרויות של חינקלי במרק בקר צח, חינקלי קלאסי וחינקלי במילוי פסטו טרגון ואגוזי מלך, שלא היה זמין בגלל חוסר רגעי בטרגון במטבח, לקחנו את החינקלי הקלאסיים עם בצל תוספת בצל מטוגן (56 שקלים). הבצק בעובי מושלם - הנוזלים נשמרים בכיסון ביציבות, אין קרעים או נזילות, הבשר טעים והתיבול עם אותה תערובת סודית של מדונה שמוסיף לכיסון עוד עניין. מהגזרה של הבשר שכוללת נקניקייה מעושנת מסקרנת, שיפוד אנטריקוט/נתח קצבים ומאפה עם בשר מפורק - לא הספקנו לטעום בביקור, אבל ללא ספק נשמח לחזור ולנסות גם מהם.

לקינוח הזמנו קפה שחור עם הל (10 שקלים) שמכינים על כיריים מיוחדות שהגיעו הנה גם הן מגיאורגיה ובעת הכנתו חלל המסעדה מתמלא ריח מצוין. על קינוח גיאורגי קלאסי ויתרנו לטובת נפוליאון מפורק (45 שקלים), מנה שיכולה לספק גם 4 סועדים בסיום ארוחה פה - נדיבה, גדולה, עשירה וטעימה.


סלומה היא מעבר לדוכן או מאפייה גרוזינית, ההחלטה לא להיות כשרים ולהגיש גם מנות חלביות וגם בשריות לא ברורה מאליה, ועושה שירות מצוין למטבח הגיאורגי. עכשיו רק צריך לקוות שהבשורה על המקום תתפשט, שהמיקום בין החסימות לא ירתיע ושאולי בהמשך ייכנסו לתפריט גם תבשילים שיכולים לסגור ארוחת צהריים במנה אחת.
סלומה. בן יהודה 32, תל אביב יפו. ראשון 09:00-19:00, שני-חמישי, שבת 09:00-21:00, שישי 09:00-16:00. לא כשר