צייט פור ברוט, תל אביב

שנה וחצי אחרי שנחתה בתל אביב, המאפייה הברלינאית Zeit für Brot ("זמן ללחם") פתחה גם בית קפה בעיר. זוהי הנקודה השלישית בלבד של המאפייה מחוץ לגבולות גרמניה (שם יש לה 16 סניפים) - לצד הלוקיישן הראשון בישראל בדרך מנחם בגין והחנות החדשה בלונדון, שנפתחה גם היא השבוע.

גם בסניף החדש מחכים לכם הלחמים האורגניים, עוגת השמרים שנקה ועוגת השבלול הברלינאית עם מילויים משתנים של קינמון, אגוזים, פטל או שוקולד מריר. החידוש הגדול כאן הוא חללים פנימי וחיצוני לישיבה במקום ותפריט צהריים עם מנות כמו קישים, לזניות, פוקצ'ות עם בצלים מקורמלים, חצילים, עגבניות ומוצרלה וכריכים. עוד מהתפריט: פלוט זיתים עם חמאה, גבינת תום עיזים, פרוסות אבוקדו טרי ועגבניות צלויות (34 שקלים); פרוסות לחם שוורץ ברוט עם טחינה סלק, אנטיפסטי ירקות אורגניים, נבטי חמנייה ואגוזי מלך (32 שקלים); טוסטים מלחם בריוש וסלטים. בנוסף, יש כאן מדפי מזווה עם גרנולה (39 שקלים), עוגיות וריבות.

צייט פור ברוט - הסניף השני בתל אביב (צילום: דרור עינב, יחסי ציבור)
צייט פור ברוט - הסניף השני בתל אביב|צילום: דרור עינב, יחסי ציבור

את המקום החדש פתחו דירק שטייגר, ממקימי המותג בגרמניה, ודליה ישראלי, יזמית מתחום ההייטק שהביאה את המאפייה הברלינאית לישראל. העיצוב ממשיך את השפה האסתטית של המאפיות הברלינאיות, שהיא מינימליזם חם – עם הרבה עץ, בטון וברזל חשוף.

צייט פור ברוט. אחד העם 13, תל אביב. ראשון-חמישי 7:30-18:00, שישי 07:30-16:00, כשר

סאקורה, גבעת שמואל

בלב גבעת שמואל נפתחה לאחרונה מסעדה יפנית כשרה. העיצוב שואב השראה מהטבע היפני, והתפריט של השף אלחנן פיליפסון מציע סושי וגם מנות אופנתיות שהפכו למאסט בכל תפריט של מסעדה אסייתית: גיוזה במילוי פרגית (49 שקלים) ומלבני אורז מטוגנים עם קוביות סלמון בתיבול מתקתק (52 שקלים). עוד תמצאו שם סשימי אינטיאס עם תותים ברוטב יוזו, צ'ילי ועירית (89 שקלים).

סאקורה. ז'בוטינסקי 52, גבעת שמואל. 052-2270900. ראשון-חמישי 12:00-23:00, מוצ"ש-24:00, כשר

 


גוד בייגלס, תל אביב

‎בגוד בייגלס החדשה ברחוב אלנבי פינת גאולה מכינים בייגלים טעימים עם כל התוספות הקלאסיות. יש כמובן בייגל ניו יורק עם גבינת שמנת וסלמון מעושן, עם סלט ביצים או עם אבוקדו וביצה קשה, ויש גם מיוחדים יותר כמו עם קממבר וריבת בצל מקורמל. המחיר למנה הוא 38-48 שקלים, והכיף זה שאפשר לבחור מבין שמונה סוגי בייגלים: "בייגל הכל" עם התבלין הידוע, בייגל כוסמין, בייגל בצל אמריקאי למהדרין, בייגל פרג, בייגל נקי, בייגל שומשום, בייגל חיטה מלאה וגם אחד ללא גלוטן. כיף נוסף: יש גם גרסאות מתוקות, של בייגל עם חמאה ותות או עם חמאת בוטנים וריבה.

גוד בייגלס. אלנבי 50, תל אביב. ראשון-חמישי 08:00-18:00, שישי 08:00-03:00, לא כשר

 


גינזה סושי, הרצליה

המסעדה היפנית החדשה בהרצליה פיתוח מוקדשת בעיקר לסושי, אבל מגישה גם מנות אחרות בסגנון יפני. התפריט לא קטן, וכולל מנות ראשונות שחלקן פחות מוכרות בארץ, כמו אצות צ'וקה ברוטב בוטנים (44 שקלים) וקרוקט בשר סרטנים ופירות ים בפירורי פנקו (56 שקלים). עוד בתפריט: טום יאם, ראמן וגם מרק מיסו, ומגוון גדול של מנות דגים נאים ביניהן טרטר וצ'יראשי. בגזרת הסושי יש גרסאות עם כבד אווז, כדורי אורז עטופים בדגים ורשימה אינסופית של רולים בכל וריאציה אפשרית.

גינזה סושי. החושלים 4, הרצליה פיתוח. 077-6091808. שני-שבת 12:00-23:00, לא כשר

 


קלרה, חיפה

שוק תלפיות המתחדש תמידית חנך מסעדה יוונית חדשה - טברנה באווירה קלילה, עם כל ההיילייטים של המטבח היווני. יש מאפה אלים עם גבינות, מוסקה, גירוס, פיש אנד צ'יפס ומזות כמו צזיקי, איקרה, פאבה, סקורדיליה ועלי גפן. את המקום פתחו חגי, האיש שעמד מאחורי פונדק הדוב המיתולוגי, והאחיין שלו שחר. ומי זו קלרה? אמא של חגי (שהיא גם סבתא של שחר).

קלרה תלפיות. סירקין 34 חיפה, ראשון-שישי 11:30-18:00

 


קאלימה, קיסריה

רגע אחרי שסיפרנו לכם על צ'יקי קרלו החדשה בנמל קיסריה מגיעות חדשות נוספות מהעיר, הפעם מאזור פארק העסקים. קאלימה היא מסעדת שף חלבית כשרה שהתפריט שלה מבוסס על דגים, ומי שעומד בראשה הוא השף טל אזולאי (שהוא גם השף של מסעדת טונה קוקה הממוקמת גם היא בפארק העסקים של קיסריה). התפריט של קאלימה מציע פסטות, פיצות מהטאבון, פתיחים כמו רושטי קרם פרש (37 שקלים) ומנות של דגים נאים כמו קרודו פורל (38 שקלים). מבחר המנות ראשונות כולל בין השאר סלט קיסר (63 שקלים) וגראטן באטר (73 שקלים) ובגזרת העיקריות תמצאו בין השאר רביולי פונדו תירס (103 שקלים).

קאלימה. חלמיש 5, קיסריה. 052-9002204. ראשון 12:00-15:00, שני-חמישי 19:30-22:00, מוצ"ש-22:00, כשר

 


בול 8, תל אביב

קבוצת אימפריאל (אימפריאל, LPלה אוטרה) חנכה ביליארד חדש בגרסת ניו-רטרו מחוספסת וסקסית. העיצוב הוא אומנותי מרושל, עם רשתות ברזל תלויות מהתקרה, פסי לד, גרפיטי והמון בלוקים של איטונג - שמהווים תפאורה לעשרה שולחנות ביליארד, עמדת די.ג'יי, עמדת חיצים, עמדת פוסבול ופינת ישיבה. כל זה בקומה הראשונה של מלון אימפריאל. התפריט מציע מנות שאוכלים בעמידה כמו נקניקיית פרגית בלחמנייה עם כרוב כבוש, חרדל ורליש מלפפון חמוץ (45 שקלים); פיצה מרגריטה (59 שקלים) או פפרוני (66 שקלים); תפוצ'יפס גאודה עם זיתים וחמוצים או תפוצ'יפס פיקו דה גאיו עם קרם פרש ומיונז צ'יפוטלה (28 שקלים); וגם אדממה וחסה רומית עם מטבל קיסר. בגזרת האלכוהול קוקטיילים כמובן, וגם בירה מהחבית. בשעות 17:00-19:00 מציעים במקום הפי אוור עם 30 אחוז הנחה על הקוקטיילים ו-1+1 על הבירות והיין.

בול 8. הירקון 66, תל אביב. 073-2649464. ראשון-שבת 17:00-03:00, לא כשר

 

בול 8 - החדש של קבוצת אימפריאל (צילום: גלעד לבנת, יחסי ציבור)
בול 8 - החדש של קבוצת אימפריאל|צילום: גלעד לבנת, יחסי ציבור

קופישוק 51, תל אביב

אחרי הסניף הראשון במתחם סיטי גבעתיים - אח קטן לקופישופ נפתח ביד אליהו. בבוטקה בשדרה הפסטורלית תמצאו מגוון משקאות קפה ספשלטי שנקלה מדי יום בבית הקלייה שברמת גן, מקלאסיקות כמו אספרסו, קפוצ'ינו ואמריקנו ועד פילטר V60 ,batch brew, מאצ'ה ועוד. אפשר גם לרכוש שקיות קפה במשקל, עם אופציה לטחינה במקום לפי הצורך. לצד הקפה מציעים שם מגוון עוגות, כריכים ומאפים.

קופישופ 51. שדרות החי"ל 12, תל אביב. 055-9379151. ראשון-שישי 08:00-16:00, לא כשר

קופי שופ 51 - יד אליהו (צילום: אלון ולנסי, יחסי ציבור)
קופי שופ 51 - יד אליהו|צילום: אלון ולנסי, יחסי ציבור

DAKOTA

אילת התחדשה במסעדת גריל שהחלה לפעול במתחם הבריכה של מלון דן, בהובלת שף המלון אסף בוזגלו. דקוטה מתמחה בבשרים מעושנים ומציעה תפריט עם אסאדו עגל, צוואר טלה, בקר מפורק ועופות שמוגשים לצד צ'ימיצ'ורי, סלט קולסלאו, קורנישונים ולחמניות. יש גם מנות פתיחה כמו טרטר פילה בקר, טרטר טונה אדומה, סביצ'ה דג, ברזאולה עגל, סלט חסה לאליק וארטישוק אלה רומנה, ולמי שלא מתחבר לטעמי העישון מציעים "פרפר" דג ים, נקניקיות, שניצל עגל וינאי, סטייק סירליון והמבורגר.

DAKOTA. מלון דן אילת. 053-2226996, ראשון-חמישי 19:00-22:00, כשר

 

DAKOTA החדשה באילת (צילום: סיון אסקיו, יחסי ציבור)
מסעדת בשר מעושן חדשה באילת - DAKOTA|צילום: סיון אסקיו, יחסי ציבור

0/2 Cafe Cafe, נתב"ג

בית קפה חדש מקבוצת קפה קפה נפתח בנמל תעופה בן גוריון, במקום הסניף המיתולוגי של ארומה. במרכז המקום ויטרינה ענקית עם כריכים כמו בייגלה ירושלמי עם סלמון (44 שקלים) או מקושקשת כמהין (44 שקלים), ויש גם סלטים כמו סלט בוראטה (66 שקלים) ומאפים שנאפים בחדר אפייה שקוף המוצג לראווה. עוד בתפריט: מנות פסטה, קפה ומשקאות חדשים, כמו קרמל ברולה ודובאי פיסטוק. 

 0/2 Cafe Cafe. נמל תעופה בן גוריון, טרמינל 3. כשר