התובע של מחוז קולומביה, אד מרטין, שלח מכתב לקרן ויקימדיה, הארגון שמפעיל את ויקיפדיה, שבו הוא מערער על מעמדה כארגון ללא כוונת רווח. במכתב, שהגיע לידי The Free Press, טוען מרטין כי מצא שוויקיפדיה "מעורבת בסדרת פעילויות שעשויות להפר את התחייבויותיה" לפי החוק האמריקאי בנוגע לארגונים הפטורים ממס.

לפי החוק, ארגונים פטורים ממס חייבים לפעול "בלעדית למטרות דתיות, צדקה, מדעיות, בדיקות בטיחות לציבור, ספרותיות או חינוכיות", מרטין טוען שוויקיפדיה "מאפשרת לשחקנים זרים לעוות מידע ולהפיץ תעמולה", בין היתר באמצעות "שכתוב" אירועים היסטוריים ו"בעניינים נוספים בעלי השפעה על ביטחון לאומי ועל האינטרסים של ארצות הברית".

מרטין ידוע בכך שהוא מרבה לאיים באיומים משפטיים בעלי הצדקה מפוקפקת נגד גופי תקשורת. בימים האחרונים שלח מכתבים גם לכתבי העת הרפואיים New England Journal of Medicine, CHEST ו-Obstetrics and Gynecology, והאשים אותם ב"הטיה פוליטית בדיונים מדעיים שונים".

מרטין מבקש מקרן ויקימדיה להשיב על מספר שאלות, כמו מה היא עושה כדי "להגן על הציבור" מתעמולה, ואילו צעדים היא נוקטת כדי למנוע מ"סוכני השפעה זרים לערוך עריכות ממוקדות" בנושאים שעלולים "לעצב מחדש או לשכתב את ההיסטוריה." הוא נתן לקרן דדליין להשיב עד 15 במאי.

ג'ייקוב רוג'רס, היועץ המשפטי של קרן ויקימדיה, אמר בהצהרה לאתר The Verge: "תוכן ויקיפדיה מנוהל לפי שלוש מדיניות ליבה: נקודת מבט ניטרלית, אימות מידע, ואיסור על מחקר מקורי, מדיניות שנועדו להבטיח שהמידע יוצג בצורה מדויקת, הוגנת וניטרלית ככל האפשר. תהליך בקרה על התוכן מנוהל על ידי כ-260,000 מתנדבים, והוא פתוח ושקוף לציבור, ולכן אנו מברכים על הזדמנויות להסביר כיצד ויקיפדיה פועלת, ונעשה זאת במידת הצורך".

המכתב של מרטין משקף מגמה רחבה יותר בקרב גורמים מהימין הממקדים את מאמציהם בויקיפדיה. בשנה שעברה קרא אילון מאסק לתומכיו "להפסיק לתרום לווייקפדיית ה-Woke," ובהמשך כינה את האתר "המשך של תעמולת התקשורת הישנה". בינואר דווח ב-Forward.com כי מכון הריטג', מכון חשיבה שמרני העומד מאחורי פרויקט 2025, יצר מצגת שכללה סדרת שקפים שמטרתם "למקד התקפות" על עורכי ויקיפדיה.

בתגובה, קרן ויקימדיה יצרה כלים שמטרתם להגן על זהות העורכים, כאשר המנכ"לית מריאנה איסקנדר אמרה לקהילה כי "אנו רואים עלייה באיומים, הן מצד רגולציה והן מצד תביעות משפטיות ברחבי העולם", כך דווח באתר 404 Media.

למרות שהתקפות על ויקיפדיה יכולות להצטייר כאג'נדה פוליטית, יש לציין שגם בישראל ישנן מלחמות רבות על הנארטיב של מושגים שונים, למשל הרפורמה המשפטית, כאשר כל צד טוען להטיה של ויקיפדיה לצד השני. בנוסף, ישנה גם טענות נגד האנציקלופדיה החינמית שהיא מיישרת קו עם ערכים אנטי ישראליים בשפה האנגלית ובערבית ומאשרת למשל ערכים כמו "רצח העם העזה" וכו'.