בריטניה עשויה להרוויח 400 מיליארד ליש"ט (533 מיליארד דולר) מצמיחה כלכלית שמונעת מהבינה המלאכותית, במידה ותכשיר את כוח העבודה שלה - כך טוענת גוגל, לאחר שתוכניות פיילוט במדינה הראו כי עובדים יכולים לחסוך יותר מ-122 שעות בשנה באמצעות שימוש בבינה מלאכותית למשימות אדמיניסטרטיביות.

לדברי גוגל, צעדים פשוטים כמו מתן אישור לעובדים להשתמש בבינה מלאכותית וכמה שעות של הכשרה בסיסית, עשויים להכפיל את קצב האימוץ של הטכנולוגיה החדשה ובכך להאיץ את הצמיחה הכלכלית. הדברים נאמרו בדו"ח שפורסם ביום שישי על תוכניות הפיילוט שלה.

ענקית הטכנולוגיה האמריקנית, שפיתחה את צ'אטבוט הבינה המלאכותית ג'מיני, ציינה כי לפי ניתוח שערכה בשיתוף עם חברת Public First, שותפתה בתוכנית, שני שלישים מהעובדים, במיוחד נשים מבוגרות מרקע סוציו-אקונומי נמוך, מעולם לא השתמשו בבינה מלאכותית גנרטיבית בעבודה.

דבי ויינשטיין, נשיאת גוגל לאירופה, המזרח התיכון ואפריקה, אישרה כי תוכניות הפיילוט "AI Works" שנערכו ברשת עסקים קטנים, קרנות חינוך ואיגוד מקצועי - הראו כי עובדים יכולים לחסוך בממוצע 122 שעות בשנה באמצעות שימוש בבינה מלאכותית למשימות אדמיניסטרטיביות. אולם אחד המכשולים העיקריים היה החשש של עובדים שהשימוש בבינה מלאכותית במסגרת תפקידם אינו לגיטימי או הוגן. "אנשים רצו 'לקבל אישור לכתוב פרומפט' (permission to prompt)", אמרה ויינשטיין בראיון. "הם שאלו 'האם מותר לי לעשות זאת?' ולכן מתן תחושת ביטחון הייתה חשובה מאוד".

לאחר מספר שעות של הכשרה בבינה מלאכותית לבניית ביטחונם העצמי, הם השתמשו בטכנולוגיה פי שניים יותר, לדבריה, והמשיכו להשתמש בה גם חודשים לאחר מכן. גוגל ציינה כי ההתערבויות הפשוטות האלו סייעו לצמצם את פערי האימוץ של בינה מלאכותית בקרב המשתתפים בפיילוטים. לדוגמה, לפני ההכשרה, רק 17% מהנשים מעל גיל 55 השתמשו בבינה מלאכותית באופן שבועי, ורק 9% עשו זאת על בסיס יומי. שלושה חודשים לאחר מכן, 56% השתמשו בה שבועית ו-29% הפכו את השימוש לבסיס יומיומי.