"אחד ביום": הבשר של העתיד
תעשיית המזון מן החי אחראית ל-20% מפליטת גזי החממה בעולם, והביקוש למוצרים רק הולך וגובר. ובעוד שמדענים ברחבי הגלובוס מחפשים תחליף ראוי ונגיש שיפתור את בעיות הזיהום והמחסור - ייתכן שהבשורה תגיע דווקא מרחובות. הפעם ב"אחד ביום": בן מיטלמן על היום שבו סטייק שהונדס במעבדה יופיע למכירה בכל סופר, איך בדיוק הוא מיוצר ומה גרם לישראל להפוך למובילה עולמית בתחום. האזינו



הביקוש למוצרי מזון מן החי הולך וגדל עם השנים, אבל לצד זאת גם המודעות למצב החירום האקלימי שפוקד את העולם. אז בעוד שהתעשייה מביאה ל-20% מפליטות גזי החממה, אנשי מדע ברחבי העולם מחפשים תחליף ראוי שייצר חווית טעם דומה, וגם יהיה נגיש במחיר. ובתוך המרוץ הזה - ישראל ממצבת את עצמה כמובילה עולמית, וכמה מהחברות הבולטות ביותר ממוקדמות במרחק הליכה אחת מהשנייה בעיר רחובות.
מה זה בשר מתורבת? איך הפיתוחים החדשניים בתחום תחליפי הבשר ישפיעו על התעשייה המסורתית? והאם סטייק שגודל במעבדה עומד בכללי הכשרות? הפעם ב"אחד ביום": רגע לפני חגיגת המנגלים הלאומית, כתבנו בן מיטלמן ומנכ"ל GFI, ניר גולדשטיין, יסבירו כמה רחוק היום עד שנראה סטייק מהונדס למכירה בכל סופר, איך בדיוק הוא מיוצר ומה גרם לישראל להפוך למובילה עולמית בתחום.