במערכת הפוליטית הגיבו על החלטת בג"ץ שניתנה אמש (שלישי) בנוגע לפיטוריו של ראש השב"כ רונן בר. שופטי בג"ץ הוציאו צו ביניים וקבעו כי רונן בר יישאר ראש השב"כ עד למתן החלטה אחרת, בקואליציה תקפו, רה"מ אמר כי ההחלטה תמוהה אולם הבהיר כי יכבד אותה, ובאופוזיציה קראו "לציית לחוק". להחלטת בג"ץ המלאה
התגובות בקואליציה
לשכת ראש הממשלה הגיבה: "שופטי ההרכב חזרו מספר פעמים בדיון שאין חולק על סמכותה של הממשלה להעביר את ראש השב"כ מכהונתו. לכן תמוהה החלטת בג"ץ לדחות בעשרה ימים את מועד סיום כהונתו של ראש השב"כ".
"רוב הערות השופטים עסקו בפרוצדורה, כולל בטענה שהיה על הממשלה לאפשר לראש השב"כ היוצא שימוע בפני ועדת גרוניס, כפי שטענה היועמ"שית", הוסיפו בלשכת רה"מ. "אבל רק לפני תשעה חודשים, כאשר השר לביטחון לאומי ביקש להעביר את המפכ"ל לפני מועד סיום כהונתו, לא העלתה היועצת את הצורך להביאו לוועדת גרוניס".

"מטרת היועצת לממשלה היא למנוע בכל דרך את פיטוריו של רונן בר לאורך זמן, בתירוץ שקיימת חקירה פעילה. אין להעלות על הדעת תוצאה שלפיה ממשלת ישראל תהיה מנועה מהעברת ראש השב"כ כושל מתפקידו רק בשל פתיחה בחקירה שאינה קשורה לאף אחד משרי הממשלה. להיפך - תוצאה כזו תאפשר לכל ראש של השב"כ כושל שרוצה להישאר בתפקידו לפתוח בחקירה נגד כל אדם הקשור ללשכה של מי מהשרים, ובכך למנוע את פיטוריו. ראש הממשלה ימשיך לראיין מועמדים לתפקיד ראש השב"כ".
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' קרא שלא לעבוד עם בר: "ככל שזה תלוי בי, החל מ-10.4 רונן בר יהיה ראש השב"כ בתואר ובתלוש המשכורת מכוח צו הביניים של בג"ץ. הא, ותו לא. בג"ץ מתיר לעצמו לפגוע בבטחון המדינה ועלינו האחריות למנוע זאת. אני קורא לראש הממשלה שלא לזמן אותו לדיונים ושלא לעבוד איתו, לא להיכנס לשום מו"מ מול היועצת למציאת 'מתווה פשרה מוסכם'. יש לנו אחריות על המשך תפקוד ביטחון ישראל, ואסור שיהירות השופטים תקשור את ידינו בזמן מלחמה".
שר התקשורת שלמה קרעי מהליכוד תקף: "לא! הממשלה חייבת לציית לחוק! חובת נאמנות למדינת ישראל ולחוקיה(!) לא לצו בלתי חוקתי וללא סמכות. 'הפתרון היצירתי' מאוד פשוט, רונן בר יסיים את תפקידו ב-10.4. זו חובתנו - לשמור על הדמוקרטיה ועל ביטחון המדינה. אלו האיזונים והבלמים הנדרשים לעתים לאיזון הרשות השופטת. אם לא במקרה כזה של פגיעה בביטחון המדינה, מה הקו האדום? זכות שיבה לפלסטינים? ביטול המדינה היהודית והפיכתה למדינת כל אזרחיה? מה דמוקרטי בשלטון מוחלט של יצחק עמית?"
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר (עוצמה יהודית) קרא לחדש את המהפכה המשפטית וצייץ: "הכרסום המתמשך בסמכויות משטר דמוקרטי נבחר, על ידי גוף שלא נבחר, חסר בלמים ואיזונים, שנוטל לעצמו סמכויות בניגוד מוחלט לחוק, צריך להדאיג כל מי שחרד לדמוקרטיה. אין ברירה אלא לחזור לרפורמה משפטית בקרוב".
רפורמה משפטית עכשיו!
— איתמר בן גביר (@itamarbengvir) April 8, 2025
השר עמיחי אליהו ממפלגתו של בן גביר, תקף: "שופטי בג"ץ יצאו בהחלטתם נגד הדמוקרטיה הישראלית בתוך שהם מצפצפים על החוק ומתנהלים כאילו הם אדוני הארץ. אני קורא לראש הממשלה להישאר נאמן לחוק, להתעלם מההחלטה הבזויה ולתקן מיד את מערכת המשפט העקומה שמייצגת רק את החונטה הפקידותית חסרת הרסן".
חה"כ חנוך מילביצקי מהליכוד קרא ש"לא לקיים שיח עם בג"ץ": "עכשיו המבחן הגדול של הממשלה. שום שיח עם היועמ"שית על הפיטורים של רונן בר. לא מו"מ, לא שיח ולא שום דבר. אסור לשתף פעולה עם דריסת החוק של בג"ץ".
התגובות באופוזיציה
ראש האופוזיציה יאיר לפיד (יש עתיד) הגיב: העובדה שממשלת 7 באוקטובר טענה בבג"ץ שמי שאחראי ל-7 באוקטובר צריך לקבל אחריות וללכת הביתה היא הודאה בכך שהם צריכים לסיים את תפקידם. על הממשלה לקיים כלשונה את הוראת בג"ץ בלי טריקים ובלי שטיקים למען ביטחון המדינה ואזרחיה".
יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ הגיב: "לאור פסיקת בג"ץ, 1 - חייבים למלא אחר פסקי דין של בית משפט. 2 - אי שיתוף ראש השב"כ והשב"כ בדיונים ו'החרמתו' - משחק בחיי אדם".
יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן בירך על החלטת בג"ץ ותקף את הממשלה: "על נתניהו לחדול לאלתר מכל ניסיון להחליף בפועל את ראש השב"כ. ברור לכולם שראש ממשלה לא יכול לפטר את האיש שחוקר את קשרי אנשיו עם מדינה זרה, במיוחד לא בעיצומה של מלחמה. זהו מהלך מושחת שנולד בחטא, ונבלם לעת עתה. אני מברך על צו הביניים, ודורש מהממשלה לציית לו במלואו. כל ניסיון לעקוף את בג"ץ ייענה במאבק אזרחי חסר תקדים של רוב דמוקרטי נחוש. ממשלה שלא מצייתת לחוק, לא יכולה להישאר יום נוסף בתפקידה".
צווי בית משפט חייבים לקיים. נקודה. pic.twitter.com/lcoXqEDGaD
— Yulia Malinovsky יוליה מלינובסקי (@YuliaMalinovsky) April 8, 2025
רה"מ לשעבר אהוד ברק הגיב: "החלטה מכובדת ומתבקשת של הבג"ץ. רונן בר לא יודח כרגע. לא ימונה לו סגן או ממלא מקום כל עוד לא יתיר זאת הבג"ץ. הבג"ץ מבהיר לממשלה שגם כשהסמכות נתונה, לא תהיה שרירות שלטונית מופקרת ביישום. אולם הניסיון למוטט את ישראל כדמוקרטיה ברוח מגילת העצמאות - עדיין לא נעצר. המבחן הגדול עוד לפנינו".
חה"כ רם בן ברק מיש עתיד הגיב: "הפשרה שצריכה להיות בעניין פיטורי ראש השב"כ רונן בר היא (קביעת) מועד מוסכם לסיום תפקידו של רונן בר ומינוי מחליף שהוא אחד משלושת סגני ראש השב"כ (הנוכחי או הקודמים). כל השאר - ניסיון לעקוף ולמסמס את החלטת בג"ץ ולפגוע בממלכתיות שירות הביטחון הכללי. בלי שטיקים ובלי טריקים".
חה"כ גלעד קריב כתב: "צו הביניים של בג"ץ מכוון נגד הממשלה. כל שרי הממשלה חולקים באחריות משותפת.
ולכן שר שקורא מפורשות להפרת הצו צריך להיות מואשם בבזיון בית משפט ולחזור להיות חבר כנסת בספסלים האחוריים של קואליציית ההרס הכהניסטית"