(לילך וייס רוזנברג) (צילום: ספורט 5)
(לילך וייס רוזנברג)|צילום: ספורט 5
sportFive740410 (צילום: ספורט 5)
סמואל. קרובה לעוד מדליה|צילום: ספורט 5

"יום העצמאו_", זה המסר של מטה החטופים וזו עדיין המציאות שכולנו חייבים לזכור. בכל יום עצמאות יש בי גאווה עצומה על מי שאנחנו כעם, אבל בשנה וחצי האחרונות קשה לי עם מי שאנחנו כמדינה. 

מלחמת "חרבות ברזל" טלטלה את כולנו, אבל דווקא מתוך הקושי הזה, אנחנו, הספורטאיות והספורטאים, יצאנו בקיץ לאולימפיאדה ולמשחקים הפראלימפים בידיעה שזה שירות המילואים שלנו. 1.9.24 תאריך שהיה נעוץ לי ביומן כמעט שלוש שנים. שלוש שנים אני אומרת לעצמי "מורן ב1.9.24 את..... פורשת!".

כן, כן, לא חלמתי אז על מדלית זהב, רק על הרגע המרגש שבו אפרד מקריירה מטורפת כאשר הפעם המשפחה, ההורים, הילדים, כולם איתי. דגלי ישראל בקהל וצעקות עידוד מלוות אותי לקו הסיום. בעצם, כל מה שלא חוויתי בטוקיו בגלל הקורונה. הבוקר הזה מגיע סוף סוף, אחרי שנה מאוד מורכבת של מלחמה, של פחד אמיתי על החיים שלי ושל משפחתי, של זעזוע עמוק מכמות האובדן, הפצועים, השכול, והחטופים במנהרות.

ה-1.9.24 מגיע ואני מתעוררת לחדשות שאחד מחברי המשלחת שלנו נפטר קומה מתחתי בכפר האולימפי - שוקי היקר, אבא של נדב לוי (שחקן בוצ`ה). כאב מפלח את החזה, דאגה לנדב וחוסר יכולת באמת לעכל את זה. אני לא מספיקה להתאושש וכבר זורמות החדשות על 6 חטופים שנרצחו במנהרה ומוחזרים לארץ.

אני יושבת בחדר שלי בפריז ודמעות חונקות אותי, ומתחילות לזלוג ללא שליטה. כספורטאית מצופה ממך לעשות הפרדה, להתמקד רק במשימה, אבל ברגעים כאלה זה פשוט לא אנושי. אני מבינה שאם אני רוצה לעלות להתחרות בלי טון של כאב על החזה, אני חייבת להפוך את הכאב לכוח. וברגעים שבהם אני נכנסת לסירה שלי, אני חוזרת על מנטרה אחת שוב ושוב בראשי "אני פה בגלל, למרות ובזכות". כשאני מזנקת ברור לי שיש לי רק דרך אחת לסיים את היום הזה, לסיים את "המילואים" שלי, וכשאני חוצה את קו הסיום ראשונה אני צורחת, מביטה לשמיים ומנסה לשחרר חלק מהכאב הזה החוצה, דרך השמחה של מדלית זהב פראלימפית בפעם האחרונה שאני מתיישבת בסירה שלי בתחרות בינלאומית. 
כל מי שראו את סרטון הזכייה שלי, הזילו דמעה יחד איתי, כאשר התפרקתי מבכי תוך כדי שאני שואגת את ההמנון. הכל היה שם, שמחת הניצחון, כאב האובדן, החטופים שעדיין בשבי. כששבתי לארץ התקבלתי בחיבוק ענק, והתגובות היו מרגשות, אבל המרגשת ביותר הייתה תמונה שקיבלתי.
תמונה שלי עם ילד צעיר והודעה שהילד החמוד הזה היה פעם בהרצאה שלי ומאוד התחבר והמשיך לעקוב אחרי כספורטאית. אחרי דקה הגיעה תמונה נוספת של חייל צעיר והודעה שהילד הקטן הוא נטע ברעם, החייל שבתמונה, שנפל בקרב על מוצב נחל עוז ב-7.10. 

כשנפגשתי עם המשפחה של נטע, אבא שלו אמר לי שברור לו שנטע ריחף מעליי בגמר בפריז, ואין לי ספק שהיכולת להפוך כאב לכוח היא מורשתם של המשפחות השכולות. במקום לספר על נטע, אני אצטט משפט שלו שמנציח את מי שהיה כאדם, "כל דרך היא סיפור וכל צעד הוא מילה. וכשתגיע לסוף הדרך, תבין את הסיפור כולו ואת הדרך שעברת".

ולסיום אני רוצה לשתף במפגש שנחרט לי בלב ומסמל את החובה הכי חשובה שלנו כמדינה ביום הזה ובכל יום, והיא שלא משאירים אף אחד מאחור. לפני כמה חודשים פגשתי את אימו של החלל החטוף איתי חן מגדוד 77 שנפל ב-7.10. חגית ואני נפגשנו בטקס אבירות במרכז פרס לשלום שם היא סיפרה על ההתמודדות הכפולה שלה, גם עם אובדן וגם עם חוסר הודאות והעובדה שהיא לא מקבלת סגירת מעגל. היא אמרה, ואני מקווה שאני זוכרת נכון - `זה לא "עד החטוף האחרון"`, זה `מתי החטוף האחרון?` והמסר הוא שלכל המשפחות שעוד מחכות ליקיריהן מגיעה כבר ודאות. השאלה היחידה שצריכה להישאל היא "מתי?" והתשובה המתבקשת היא "עכשיו".