רוסיה הסכימה לסייע לממשל טראמפ ליצור שיח עם איראן בנושאים שונים ביניהם - תוכנית הגרעין של הרפובליקה האסלאמית, דווח היום (שלישי) בבלומברג. מהדיווחים עולה כי הנושא נידון בשיחת טלפון שנערכה ישירות בין נשיא ארה"ב טראמפ לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין בחודש פברואר.
ימים לאחר שיחת הטלפון, התרחב השיח המשותף בנושא באמצעות פקידים בכירים בממשלו של טראמפ במהלך שיחות בסעודיה. גורמים שהיו נוכחים בשיחות אישרו את הפרטים אך סירבו להיות מזוהים עם הנושא - בשל רגישותו הגבוהה.
בכירים בבית הלבן לא הגיבו לידיעה במידית. רוסיה ואיראן לא אישרו או הכחישו את הידיעה. דובר הקרמלין, דמיטרי פסקוב, אמר בתגובה לשאלות בלומברג: "רוסיה מאמינה שארצות הברית ואיראן צריכות לפתור את כל הבעיות באמצעות משא ומתן" וכי מוסקבה "מוכנה לעשות כל שביכולתה כדי להשיג זאת".
בכיר איראני אמר לטלגרף הבריטי כי הקרמלין פנה למועצה העליונה לביטחון לאומי באיראן בבקשה להתחיל לתווך במשא ומתן עם ארה"ב. באיראן מתלבטים ומתקשים לקבל את הבקשה, בין השאר על רקע העימות בין טראמפ וזלנסקי בבית הלבן ביום שישי והתחושה שאי אפשר לסמוך על ארה"ב.
דובר משרד החוץ של איראן אסמיל בגיי אמר על התיווך בין המדינות במהלך מסיבת עיתונאים טלוויזיונית בטהראן: "בהתחשב בחשיבותם של עניינים אלה, יתכן שמפלגות רבות יראו רצון טוב ומוכנות לעזור בבעיות שונות. מנקודת מבט זו, טבעי שמדינות יציגו הצעת עזרה אם היא צריכה". משרד החוץ באיראן לא הגיב לשאלות של בלומברג ניוז.
עם חזרתו לבית הלבן בפעם השנייה, טראמפ שלח איתותים מעורבים אל איראן. לדבריו הוא שואף לחזור למדיניות "לחץ מירבי" שניהל במהלך כהונתו הראשונה, תוך החזרת סנקציות ומיקוד כוחות ביטחון נגד משמרות המהפכה באיראן. עם זאת, טראמפ שם לעצמו מטרה להתחיל מיד לעבוד על "הסכם שלום גרעיני עם איראן".
רוסיה ואיראן שספגו סנקציות קשות מצד ארה"ב במהלך כהונתו של ביידן, העמיקו את שיתוף הפעולה בנושאי סחר ואנרגיה ואף ביטחון - רוסיה השתמשה במל"טים איראניים במהלך הלחימה נגד אוקראינה.
מאז העימות של טראמפ עם זלנסקי ביום שישי בחדר הסגלגל - מתרבים באיראן הקולות האומרים כי זו עדות מבחינתם שלא להתקדם בשיחות על אפשרות לחידוש הסכם הגרעין עם ארה"ב. ההסתמכות על ארה"ב, אומרים הקולות הניציים באיראן - מסוכנת ועלולה לפגוע באיראן בהמשך.
בין השאר פורסמו בימים האחרונים שלטי חוצות בטהראן עם תמונותיהם של זלנסקי וטראמפ, בניסיון להמחיש את הטענה נגד טראמפ. באיראן נזכרים כעת בעובדה שבעבר הגיעו להסכמות עם הממשל בארה"ב וחתמו על הסכם הגרעין בשנת 2015 - עד שהגיע דונלד טראמפ ב-2018 ונסוג מההסכם ומההתחייבויות. במשרד החוץ של איראן הזהירו: העימות בין טראמפ וזלנסקי הוא אזהרה למצב הפוליטיקה העולמית.

ביום ראשון אמר נשיא איראן מסעוד פזשכיאן בפרלמנט באיראן כי למרות שהוא חושב שהצעד הזה הוא הנכון והעדיף - איראן לא תנהל שיחות לחידוש הסכם הגרעין עם ארה"ב, מכיוון שזו "המלצתו" של המנהיג העליון עלי ח'אמנאי.