בעלות בריתה הקרובות של ארצות הברית, ביניהן ישראל וסעודיה, שוקלות לצמצם את שיתוף המודיעין עם וושינגטון מחשש לפגיעה בנכסיהן המודיעיניים, כך דווח היום (חמישי) ברשת NBC. החשש של המדינות נובע מההתקרבות המהירה בין ממשל טראמפ לרוסיה בחודשים האחרונים. על פי הדיווח, גם חברות בפורום "חמש העיניים" - בריטניה, קנדה, אוסטרליה וניו זילנד - השותפות לברית מודיעין הדוקה עם ארה"ב, מביעות חשש מאבטחת המידע המודיעיני עקב התחממות היחסים בין הקרמלין לבית הלבן.

בנימין נתניהו והנסיך פייסל בן פרחאן (צילום: reuters)
סעודיה וישראל שוקלות את אופי שיתוף הפעולה המודיעיני עם ארה"ב (ארכיון)|צילום: reuters

המתיחות ושקילת הצעדים הגיעו על רקע שורת הצעדים של ממשל טראמפ לחיזוק היחסים עם רוסיה מאז שנכנס לתפקידו כנשיא ארה"ב. אחד הצעדים המשמעותיים התרחש לאחרונה, כאשר שר ההגנה האמריקני, פיט הגסת', הורה לצבא ארה"ב להקפיא פעולות סייבר ומודיעין התקפיות נגד רוסיה. בוושינגטון פוסט דווח כי מטרת המהלך היא לרצות את רוסיה ולסייע בהשגת הסכם שיסיים את המלחמה באוקראינה.

במקביל, דיווחים בבלומברג ובפוקס ניוז חשפו כי נשיא ארה"ב החליט להשהות את הסיוע הצבאי לאוקראינה, צעד שהגיע לאחר העימות הפומבי עם נשיא אוקראינה זלנסקי בבית הלבן. לפי הדיווחים, ההשהיה תימשך עד שטראמפ יחליט שמנהיגיה של אוקראינה מפגינים "מחויבות לשלום".

טראמפ וזלנסקי בעימות בחדר הסגלגל בבית הלבן (צילום: Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images)
טראמפ וזלנסקי בעימות בחדר הסגלגל בבית הלבן (ארכיון)|צילום: Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images

התקרבות אמריקנית-רוסית באה לידי ביטוי גם בהסכמת רוסיה לסייע לממשל טראמפ ליצור שיח עם איראן בנושאים שונים, ביניהם תוכנית הגרעין האיראנית, כפי שדווח בבלומברג. בקרמלין הגיבו על ההתפתחויות ואמרו כי "הממשל החדש משנה במהירות את מדיניות החוץ של ארה"ב, באופן שמתכתב עם החזון שלנו".