נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הדהים את ראש הממשלה בנימין נתניהו ועדכן אותו על ההחלטה ללכת לשיחות על הסכם גרעין עם איראן, פחות מ-24 שעות לפני שהכריז על כך לעולם בפגישתם באפריל – כך דיווחה היום (שישי) סוכנות הידיעות רויטרס. בכיר איראני אמר לרויטרס כי למרות השיחות, בטהרן ממשיכים להיות מודאגים מאוד שישראל תוציא לפועל מתקפה נגדם - בין אם יהיה הסכם או לא.
לפי הדיווח, נתניהו הגיע לוושינגטון בתקווה לקבל את תמיכת טראמפ בפעולה צבאית נגד מתקני הגרעין באיראן, אך גילה רק כיממה לפני מסיבת העיתונאים המתוכננת כי ארה"ב עומד לפתוח בשיחות עם טהרן. בתוך שלושה שבועות התקיימו כבר שלושה סבבי שיחות, וסבב רביעי צפוי להתקיים בקרוב ברומא.

לפי גורמים שצוטטו ברויטרס, ההסכם החדש עשוי לשמר את ליבת ההסכם מ-2015 – שטראמפ ביטל במהלך כהונתו הראשונה ב-2018 - וכינה אותו "הגרוע בהיסטוריה". ההסכם יהיה בעל תוקף ארוך יותר, עם אמצעי בקרה טובים יותר וירחיב את "סעיפי השקיעה" של ההסכם הקודם. למרות זאת הוא לא נועד לפרק את תוכנית הגרעין של איראן.
במסגרת ההסכם המסתמן איראן תגביל את צבירת האורניום המועשר שלה ואת רמת הצנטריפוגות שברשותה, ותדלל, תייצא או תטמין את האורניום המועשר לרמה של 60% תחת פיקוח "חסר תקדים" של הסוכנות הבין-לאומית לאנרגיה אטומית - בתמורה להקלה נרחבת בסנקציות המוטלות עליה.

אחת משאלות המפתח היא מה תהיה יכולת העשרת האורניום שתתאפשר לאיראן במסגרת ההסכם, והשיחות מתמקדות כעת באפשרות להעשיר אורניום עד לרמה של 3.67% - בדומה להסכם הגרעין המקורי. כל הדיונים לא נועדו לפרק את תוכנית הגרעין אך כן להטיל על איראן הגבלות קשיחות כך שלא תהיה לה אפשרות לפרוץ לפיתוח פצצה.
נושא שנוי נוסף במחלוקת הוא תוכנית הטילים הבליסטיים של איראן. וושינגטון וישראל דורשות הפסקת ייצור טילים, אך איראן טוענת כי זו זכותה להגנה עצמית. בכיר איראני הצהיר בעבר כי איראן תימנע מייצור טילים גרעיניים "כמחווה של רצון טוב", אך לא תסכים למגבלות שמעבר להסכם מ-2015. לפי מקור נוסף שצוטט בדיווח, איראן דוחה בעקביות כל דיון בנושא.