החלטת הקבינט להרחיב את המהלך הצבאי ברצועת עזה ולפעול לכיבוש הרצועה זוכה לסיקור נרחב בכלי התקשורת הגדולים בעולם, שמבליטים את המהלך הצפוי. בכותרות של רובם ככולם של האתרים הגדולים עוסקים בשאלת הכיבוש וההשתלטות של צה"ל על הרצועה.

הסוגיה המרכזית שמעסיקה את כלי התקשורת בהקשר של הרחבת המבצע הצבאי וכיבוש אפשרי של הרצועה או חלק ממנה היא האפשרות להחרפת המשבר ההומניטרי ברצועה. כלי תקשורת רבים דיווחו כי אומנם ישראל גיבשה תוכנית חדשה לחלוקת הסיוע ברצועה, אך סוכנויות האו"ם דחו אותה ואמרו כי היא אינה ישימה ויעילה.

"ישראל אישרה תוכנית ל'כיבוש' עזה ומערכת סיוע חדשה", נכתב בכותרת ב-CNN. בסוכנות הידיעות AP נכתב: "ישראל מתכננת לכבוש את עזה במסגרת תוכנית חדשה". בגרדיאן כתבו בכותרת: "השרים בישראל אישרו תוכנית לכיבוש כל עזה", ובוושינגטון פוסט נכתב: "ישראל אישרה תוכנית להרחבת מלחמת עזה, כולל כיבוש השטח". סיקור נרחב להחלטה פורסם גם בוול סטריט ג'ורנל, סקיי ניוז, פייננשל טיימס וכלי תקשורת נוספים.

הרס בעזה (צילום: עבד רחים חטיב, פלאש 90)
הרס בעזה|צילום: עבד רחים חטיב, פלאש 90

"שרי הימין הקיצוני שהקואליציה של נתניהו תלויה בהם לרוב הפרלמנטרי שלה דורשים מבצע גדול בהרבה בשטח המפורק, שם עדיין מחזיק חמאס ב-59 חטופים", נכתב בפייננשל טיימס. כלי התקשורת דיווחו על ההודעה מטעם "גורם מדיני", לפיה צה"ל יעביר אוכלוסייה עזתית לדרום הרצועה, במסגרת הרחבת הלחימה. עוד הודגש כי ההחלטה הגיעה לאחר שצה"ל שלח עשרות אלפי צווי מילואים חדשים, מה שמעורר חוסר שקט בישראל.

תקיפות צה
תקיפות צה"ל בעזה

ב-CNN דווח כי סוכנויות הסיוע של האו"ם שפועלות ברצועה דחו את המתווה החדש שגובש בישראל לחלק את הסיוע, ומסרו כי הוא "נועד להבטיח את המשך השליטה על משאבים מבטיחי חיים", ולא יוכל להבטיח שהסיוע יגיע לכל התושבים הנזקקים ברצועה. בהודעה רשמית מטעם סוכנויות האו"ם נמסר: "לא נשתתף בשום תוכנית שלא תעמוד בעקרונות ההומניטריים של אנושיות, חוסר משוא פנים, עצמאות וניטרליות".

"התוכנית החדשה, שגורמים רשמיים אמרו שנועדה לסייע לישראל לעמוד במטרות המלחמה שלה לחיסול חמאס ושחרור החטופים, תביא גם לדחיפת מאות אלפי פלסטינים לדרום רצועת עזה, מה שבסבירות גבוהה יביא למשבר הומניטרי חריף", נכתב ב-AP. כלי התקשורת הדגישו שהמהלך נועד להגביר את הלחץ על חמאס, ובכוונת צה"ל לא לסגת משטחים שייכבשו – בניגוד למקרי עבר שבהם חמאס חזר לאזורי הלחימה שננטשו על ידי צה"ל.