השליח המיוחד סטיב וויטקוף אמר הלילה בריאיון לפוקס ניוז כי ארה"ב לא מעוניינת לפרק את תוכנית הגרעין של איראן, אלא לאפשר לה להמשיך להעשיר אורניום בשיעור של 3.67%. "הנשיא היה ברור - אסור שתהיה להם פצצה, אין סיבה שבתוכנית גרעין אזרחית הם יעשירו אורניום ליותר מ-3.67%. בחלק מהמקרים הם מעשירים ל-60% ול-20%, זה לא יכול להיות", אמר.
עוד טען וויטקוף בריאיון, כי ארה"ב מעוניינת לדון בתוכנית הטילים של איראן - סעיף שלא היה בהסכם הגרעין המקורי ואיראן חזרה והדגישה כי לא תסכים לדון בו. וויטקוף התייחס לתוכנית הטילים של איראן, שטהראן הבהירה כי הוא אינו חלק מהשיחות, ואמר כי יש צורך בתוכנית "לווידוא" של מצב "הטילים שהם צברו שם", כולל של האפשרות שאיראן תפתח מתקן נפץ גרעיני. "צריך וידוא של תוכנית ההעשרה שלהם ובסופו של דבר גם וידוא של הנשק שלהם".
Tonight on @seanhannity, Steve Witkoff says #Iran's regime does not need to enrich past 3.67% (so he's basically conceding to the Obama JCPOA limits after telling the WSJ the U.S. position begins with dismantlement of Tehran's nuclear program). He also says there is a need for… pic.twitter.com/8UYDnNDu0N
— Jason Brodsky (@JasonMBrodsky) April 15, 2025
על רקע הדברים, משרד החוץ של איראן הודיע אמש שסבב השיחות השני עם ארה"ב ייערך בעומאן ולא ברומא כפי שדווח אתמול בשורה של כלי תקשורת. אתר איראן אינטרנשיונל מדווח שהאופציה של רומא ירדה מהפרק לאחר שממשלת איטליה דרשה לארח את השיחות בעצמה וסירבה לאפשר את קיומן בשגרירות עומאן ברומא.
הבוקר דווח בגרדיאן הבריטי כי איראן צפויה להתנגד להצעה של ארה"ב במסגרת שיחות הגרעין להעביר את מלאי האורניום המועשר שברשותה למדינה שלישית, ככל הנראה רוסיה. על פי הדיווח, הנושא כבר עלה במהלך סבב השיחות הראשון בין השליח האמריקני וויטקוף ושר החוץ של איראן עראקצ'י ביום שבת, ובאיראן מתעקשים כי האורניום המועשר שלה יישאר באיראן "תחת פיקוח הדוק של הסוכנות הבין-לאומית לאנרגיה אטומית".
באיראן טוענים כי המשמעות במקרה שארה"ב תחליט שוב לנטוש את הסכם הגרעין ואורניום המועשר שלה לא יהיה ברשותה - תהיה שהיא נאלצת לשלם על ההפרות של ארה"ב. מהלך של העברת חלק גדול מהאורניום המועשר של איראן כבר התקבל במסגרת הסכם הגרעין המקורי משנת 2015 שנחתם בתקופת ממשל אובמה.
הנשיא טראמפ אמר אתמול כי איראן רוצה הסכם, "אבל היא לא יודעת איך להשיג אותו. היא חייבת לוותר על כל שאיפה שלה להשיג נשק גרעיני או שתתמודד עם תגובה קשה, כולל תקיפה במתקני הגרעין".

ההודעה של הנשיא טראמפ על תחילת מו"מ להסכם גרעין חדש עם איראן במהלך שיחות עם נתניהו בשבוע שעבר בחדר הסגלגל העירה בישראל חששות כבדים ממתווה פשרני, שלא ימנע מאיראן את האפשרות להשיג נשק גרעיני. בעקבות זאת, גברו הקולות בישראל להביא את איראן ל"מתווה הלובי" - ולאלץ אותה להסכים להתפרק מתוכנית הגרעין שלה במלואה.
לאחר פגישתו עם טראמפ אמר נתניהו: "אנחנו מסכימים שלאיראן לא יהיה נשק גרעיני. זה יכול להיעשות בהסכם, אבל רק אם ההסכם הזה הוא הסכם נוסח לוב; שנכנסים, מפוצצים את המתקנים, מפרקים את כל המכשורים, בפיקוח אמריקני ובביצוע אמריקני - זה טוב. אפשרות שנייה, שזה לא יהיה. שהם סתם יגררו את השיחות, ואז האופציה היא צבאית. כולם מבינים את זה. על כך דנו באריכות".
בכירים אמריקנים אמרו ביום שבת לוול סטריט ג'ורנל כי המטרה היא להביא לפירוק מלא של תוכנית הגרעין של איראן, וכך גם אמר היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב מייק וולץ. בניגוד לכך, מי שהשמיע גישה אחרת הוא וויטקוף, שהסביר כי טראמפ רוצה להתנהל מול איראן "בכבוד, לבנות אמון ולהימנע ממלחמה".