פייר פולייב, מנהיג מפלגת השמרנים בקנדה, ספג הלילה (בין שני לשלישי) מפלה קשה עם הפסד מפלגתו בבחירות ואובדן הסיכוי שלו להפוך לראש הממשלה הבא. שעות לאחר מכן התברר כי הוא ספג גם מפלה אישית ישירה - הוא הפסיד במחוז הבחירה שלו והודח מהפרלמנט.

פולייב, שעד לפני כחודשיים נחשב המועמד המוביל לנצח בבחירות ולהיות ראש הממשלה החדש של קנדה, איבד באופן מפתיע את מושבו בפרלמנט כנציג מחוז קרלטון באוטווה, בתבוסה דרמטית שעלולה להעמיד בסימן שאלה גם את המשך תפקידו כמנהיג המפלגה.

פולייב, שנבחר לראשונה בשנת 2004 כחבר פרלמנט המייצג את קרלטון - מחוז כפרי ברובו הגובל בחלקים מנהר אוטווה - איבד את המושב שהיה בשליטת השמרנים זמן רב, וכעת המחוז עבר לידי המפלגה הליברלית. ברוס פנג'וי, המועמד הליברלי המוכר כמתנדב קהילתי פעיל אך נחשב בתחילה כחסר סיכוי, ניצח במרוץ באופן כמעט בלתי צפוי לחלוטין.

המועמד המוביל לראשות ממשלת קנדה, פייר פוליאב, השתתף במיצג הנובה שנ (וידאו AVI: חדשות)
וידאו AVI: חדשות

פולייב אימץ בשנים האחרונות חלק מהרטוריקה של טראמפ, יצא נגד מה שהוא כינה "אידיאולוגיה רדיקלית מעוררת", והבטיח לקצץ במימון רשת השידור הלאומית של קנדה ולצמצם את סיוע החוץ של המדינה. הוא נחשב לאוהד גדול של מדינת ישראל והרבה להתבטא בפרלמנט בקנדה בעד ישראל ונגד חמאס, לעומת ראש הממשלה הנבחר קרני שאף הודה כי קנדה הטילה דה-פקטו אמברגו נשק על ישראל.

בחודש אוקטובר אמר פולייב בפרלמנט הקנדי: "העולם לא יכול להרשות לעצמו לאפשר לדיקטטורה תיאוקרטית, ג'נוסיידית ולא יציבה לפתח נשק גרעיני". הוא הוסיף כי "אם ישראל תעצור את המשטר הזה, זו תהיה מתנה לאנושות".

הניצחון הלילה של קרני והליברלים גדול ומרשים במיוחד מכיוון שעד לפני כמה חודשים הם פיגרו בסקרים בשיעור של יותר מ-20%. "היינו מתים וקבורים בדצמבר", אמר לטלוויזיה המקומית דיוויד למטי, לשעבר שר המשפטים. לאורך השבועות האחרונים הלך והתחזק מעמדם של הליברלים על חשבון השמרנים, בעקבות הלחץ ההולך וגובר של טראמפ על הפוליטיקה הקנדית.

ג'סטין טרודו כיהן כראש ממשלת קנדה במשך תשע שנים, אולם בשנים האחרונות ובמיוחד בחודשים האחרונים סבל מצניחה של ממש בתמיכה בו. בסקרים שונים המפלגה הליברלית בהובלתו התרסקה לרמות שלא הייתה בהן במשך זמן רב, ופייר פולייב השמרן נראה כמי שבדרך הבטוחה לניצחון. ואולם, מאז ניצחונו של טראמפ בבחירות בארה"ב והמיקוד הרב והאגרסיבי בקנדה ובפוליטיקה המקומית שלה, הביאו במידה רבה לשינוי המצב.