
ליזמות אין גיל: דניאל (דני) בינקין, יזם בן 80, מהחלוצים בתחום הטלקום בישראל, שניהל במהלך חייו שלוש חברות ציבוריות, ייסד בשנת 2022 סטארטאפ, ומציג כעת פיתוח חדש של מקלדת חכמה שמיועד לעזור לאנשים שכותבים ביותר משפה אחת.
הקריירה של בינקין החלה אחרי שירות צבאי מגוון, שכלל קורס טיס, שירות כנהג בגולני, והכשרה בהנדסה קרבית — ומשם המשיכה ללימודים באנגליה, שם למד טקסטיל, פרסום וכלכלה בלונדון סקול אוף אקונומיקס. הקריירה המקצועית שלו נעה בין ניהול פרסום לחברות גדולות, דרך יזמות בתחום הדפוס והטכנולוגיה, ועד להקמת חברות שהונפקו בנאסד”ק, בהן קונסורטיום ו-IRC Inc בניו יורק.
"היו לי גם תקופות של שקט, כולל שמונה שנים שבהן לא עסקתי בעבודה טכנולוגית, אך היזמות תמיד בערה בי", אומר בינקין ל-mako. "לא הייתי בפנסיה רשמית מעולם - אני מאמין בליצור, לחדש, ולחפש פתרונות לבעיות אמיתיות. כיום יש לי שלושה ילדים וחמישה נכדים, ותחושת הסיפוק הגדולה ביותר שלי היא לדעת שמה שאני עושה משפיע על העולם".
את MKNL Technology הקים בשנת 2022, יחד עם צוות קטן ויעיל של מפתחים ומהנדסים, כך לדבריו. החברה מתמקדת בפיתוח פתרונות תוכנה וחומרה לעולמות התקשורת, בדגש על אינטגרציה בין מערכות מסורתיות לטכנולוגיות חדשות, ופועלת מתל אביב.
אחד המוצרים המרכזיים של החברה הוא מקלדת חכמה המיועדת לאנשים רב שפתיים. המקלדת משתמשת בטכנולוגיית LED עם מעל 200 נורות, שמדגישות את תווי השפה הנכונה — בהתאם לשפה שהמשתמש בחר. "היא מיועדת לכל מי שעובד או כותב ביותר משפה אחת, מה שמאפיין, למשל, את רוב האוכלוסייה בישראל. אנחנו נמצאים כעת במשאים ומתנים מתקדמים עם מפיצים ויצרנים גדולים באירופה ואסיה", מספר בינקין.

"הרעיון נולד מתסכול אישי. כמי שעובד עם שפות שונות, מצאתי את עצמי לא פעם כותב בטעות בשפה הלא נכונה — דבר שגרם לבזבוז זמן ותסכול. הבנתי שאני לא לבד, במיוחד במדינות שבהן התושבים דוברים יותר משפה אחת. רציתי ליצור מקלדת שמנטרלת את הבעיה הזו — כזו שתאיר למשתמש באופן ברור רק את השפה הפעילה ותתאים את הממשק בהתאם", הוא אומר.
בנו של בינקין, בן ה-34, עוסק גם הוא בתחום הטכנולוגיה, ולדבריו מתקדם יפה בקריירה. "אני מאמין שהוא ספג ממני לא רק ידע, אלא גם את התשוקה לחדשנות. מעבר לכך, אחת מבנותיי עוסקת בחינוך בינלאומי, ובתי השנייה באמנות, כך שאפשר לומר שהחדשנות והיצירה עוברות במשפחה".
האם אתה מקבל תגובות בגלל הגיל שלך בתעשייה?
"בוודאי, לא מעט. בארץ יש לעיתים נטייה לייחס פחות ערך למבוגרים, ולפעמים מלווה בזלזול. בחו”ל, לעומת זאת, הגיל שלי דווקא פותח דלתות ומעורר סקרנות וכבוד. אני מרגיש שבגילי אני חד, יצירתי ומלא אנרגיה יותר מאי פעם. אני לא רואה סיבה לפרוש כל עוד אני נהנה ליצור. למעשה, עם הבן שלי אנחנו מתבדחים על תכנון חגיגות יום ההולדת ה-200 שלי — כי אם רוצים, אין זו אגדה".

מה אתה חושב על התקופה הנוכחית בהייטק? איך אתה רואה את עתיד ההייטק הישראלי?
"האמת היא שקשה לחזות. מצד אחד, התחום כולו נמצא בתקופה של טלטלה עולמית, עם מעברים של יזמים ומשקיעים לחו”ל. מצד שני, ישראל תמיד ידעה להמציא את עצמה מחדש. יש כאן אקוסיסטם חזק של חדשנות ויצירתיות. אני מאמין שהעתיד תלוי ברגולציה וביכולת שלנו לשמר את הרוח היזמית המקומית. יש גם יתרונות למבנה הישראלי — פחות רגולציה, יותר גמישות ויכולת אלתור".