אחת מהתופעות הכי מעניינות בעקבות מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין היא טרנד הטיקטוק המזמין את האמריקאים לרכוש את מוצרי היוקרה שלהם במחיר זעום הישר מהמפעל בסין. ייתכן כי הרשת החברתית הסינית משתפת פעולה עם הטרנד הזה, אבל יהיה קשה להוכיח זאת. בכל מקרה, אם גם אתם נתקלתם בסינים שמספרים לכם שתיק הלואי ויטון שעולה הון תועפות בחנות ניתן להשיג ב-50 דולר דרכם, דעו לכם שכמה מהחברות כבר טוענות שמדובר בחיקויים, אבל קשה להאמין שטיקטוק תסיר את הסרטונים האלה.
מה שכן קרה בעקבות אותם סרטונים ויראליים הוא שאחת מהאפליקציות לרכישה ישירה מאותם מפעלים בשם DHGate הגיעה למקום ה-2 והמאוד מכובד במצעד האפליקציות לאייפון בארה"ב וגם בישראל, שם אפילו עקפה את טימו הסינית.
לשם השוואה, האפליקציה הסינית דורגה במקום ה-352 בקטגוריית האפליקציות החינמיות הלא-משחקיות לאייפון בארה"ב נכון ליום שישי, 11 באפריל, לפני שקפצה למקום ה-6 ביום ראשון ולמקום ה-3 ביום שני, כך לפי נתונים של חברת המודיעין על אפליקציות Appfigures, עד שהתמקמה במקום השני אחרי אפליקציית ChatGPT. על פי techcrunch, ביום ראשון 13 באפריל, מספר ההורדות של האפליקציה עלה ל-117,500 ב-iOS – זינוק של 732% לעומת הממוצע החודשי. בארה"ב נרשמו באותו יום 65,100 מההורדות – עלייה של 940%.
@lunasourcingchina Name one thing that China CANNOT make! #chinasourcing #sourcingtips #sourcingagent #yiwuagent #yiwuminigoods #yiwumarkets #Lunasourcingchina #chinasource #brooksbrothers #shirt #shirtmanufacturer #premiumshirt #tommyhilfiger #hugoboss #lacoste #factory#chinashipping #wholesale #luxury #jewelryaccessories #alibaba #directfactory #chinasupplier ♬ original sound - LunaSourcingChina
מי זאת DHGate
אם ביליתם בטיקטוק או שנפלתם לתוך יותר מדי שרשורים ברדיט, כנראה כבר שמעתם על DHGate. המותג הזה, שמכונה בחיבה "האפליקציה הצהובה הקטנה" על ידי מעריציה, צברה פופולריות בזכות המגוון העצום של מוצרים זולים שהיא מציעה. אפשר למצוא שם הכול, מחיקויים של תיקים יוקרתיים ועד מארזי כיסויים לטלפון.
DHGate הוא אתר סיטונאי מקוון שמחבר בין קונים למוכרים צד-שלישי, בעיקר מסין. הוא הוקם ב-2004, ופועל בדומה ל-Alibaba ולטימו, כשהוא מציע לשוק מוצרי סיטונאות במחירים זולים במיוחד - החל מחיקויים באיכות מפתיעה של מותגי יוקרה (מה שנקרא "רפליקות"), דרך מוצרי בית, אלקטרוניקה, מוצרי טיפוח ועוד. המחירים שם לעיתים מגוחכים: לדוגמה, תיק דמוי Goyard St. Louis (שבמקור עולה בין 1,600 ל-2,400 דולר) נמצא שם ב-22 דולר בלבד. סווטשירט שנראה דומה מאוד לדגם של Alo Yoga נמכר שם ב-18 דולר.
הפלטפורמה מציינת כי היא מארחת כיום יותר מ-2.6 מיליון ספקים רשומים, שמייצרים בממוצע מעל 30 מיליון מוצרים מקוונים בשנה. היא פועלת בכ-200 מדינות וטריטוריות, מחזיקה ביותר מ-10 מחסנים מעבר לים ומספקת מעל 100 מסלולי לוגיסטיקה.
Just jokes but still love our fave yellow app
האם DHGate אמינה?
טכנית - כן. DHGate קיים מאז 2004, ופועל בעיקר כמתווך בין קונים למוכרים (תחשבו על eBay, אבל עם הרבה יותר חיקויים של תיקים יוקרתיים). מאחר שהאתר עצמו לא מחזיק מלאי משלו, כמו אמזון לדוגמה, איכות המוצרים, מהירות המשלוח והאמינות משתנים מאוד לפי כל מוכר. חלקם טובים, ואחרים פחות. ולכן, ביקורות ודירוגים הם כל הסיפור באפליקציה. גם מספרי ההזמנות חשובים, מתחת לכל מוצר אפשר לראות כמה פעמים הוא נמכר ומה הדירוג הממוצע שלו.
לדברי ג'ינה ואינשטיין, עורכת מערכת של STYLECASTER, "הכלל שהמליצו לי עליו הוא לוודא שלמוצר יש הרבה הזמנות. אם רואים שיש מעל אלף מכירות, כנראה שזה יגיע. אם יש רק 50 או 100 הזמנות - אני מדלגת. למוכר הזה עדיין אין ניסיון מוכח".
בהתבסס על מאות סרטוני אנבוקסינג בטיקטוק, לא מעט קונים מצאו מציאות אמיתיות עם DHGate. יש שם חיקויים של נעלי מעצבים ב-23 דולר, או דגמים טרנדיים של סניקרס ב-25 דולר. גם מחיקויי היוקרה די מתרשמים. למשל, יוצרת התוכן קיארה רסטו הציגה בפברואר האחרון שלל של חיקויים של Fendi, Celine ,YSL ו-Prada, שנראו כמעט כמו המקור, למרות שהחיקויים היקרים (כמו תיק YSL ב-306 דולר) עדיין זולים משמעותית לעומת המקור באלפי דולרים.
@dhgateapp You need to know. #Dhgate ♬ original sound - DHGate Official
לפי נתוני SimilarWeb, מפברואר 2025 האתר מקבל כ-14.3 מיליון ביקורים בחודש, ומייצר הכנסות שנתיות של בין 100 ל-200 מיליון דולר, מה שהופך אותו לאחת מפלטפורמות הסיטונאות המובילות מסין. הפלטפורמה מציעה מדיניות הגנת קונים - אם מוצר לא הגיע או לא תואם את התיאור, אפשר לפתוח הליך של בירור באתר. התשלום נשמר בידי DHGate עד לאישור קבלת ההזמנה.
האם בטוח לקנות ב-DHGate?
זה תלוי - אבל כן, לפי מאות סרטונים של רוכשים מרוצים בטיקטוק ואינסטגרם, יש מוכרים אמינים ב-DHGate. מעבר לביקורות ודירוגים, קונים ותיקים ממליצים לחפש מוכרים עם תג ה-ACE — מדליה שמעידה על מוכר מצטיין באתר. בנוסף, מומלץ לפנות למוכרים ישירות ולבקש תמונות אמיתיות של המוצר.
האם DHGate חוקית?
DHGate עצמה פועלת כחוק - זו פלטפורמה מקוונת שמחברת קונים עם מוכרים. הבעיה היא שחלק מהמוכרים פוגעים אולי בזכויות היוצרים עם החיקויים. למרות שמדיניות האתר אוסרת על מכירת זיופים, האכיפה לא תמיד עקבית. אם קונים תיק גוצ'י ב-30 דולר - ברור מה מקבלים. מצד שני, ניתן למצוא חיקויים ללא לוגו באיכות טובה.
לסיכום
אם מוכנים לעבודת בילוש, DHGate יכולה להיות מקום מצוין למציאות אופנתיות, אביזרים וגאדג'טים זולים. אם מחפשים חוויית קנייה יוקרתית - זה לא המקום. כדאי להיזהר, לבדוק ביקורות, ועדיף לא להשתמש בכרטיס הראשי שלכם, תמיד יותר בטוח לבחור בפייפאל או אפל פיי/גוגל פיי. כמו כן, האתר עושה משלוחים לישראל, אבל לא כל המוכרים - כך שתמיד בדקו את הנושא הזה לפני הזמנה.